בשנה הבאה נספור ציפורים נודדות על המרפסת? בואו נהייה אופטימיים ונאמר שכן, אבל כמו בכל מרפסת – נמשיך להסתכל קדימה. עכשיו, שלא כמו ההתחלות, אין שום דבר חדש בעובדה ששנה חדשה ממלאת את הריאות שלנו ברוח שהופכת למוטיבציה. שנה חדשה היא זמן של סיכומים ושל החלטות והדרך הכי טובה לעשות זאת היא על ידי הנחת בסיס של מטרות. אז מה למדנו השנה ולאיזה בוקר נתעורר ביום שהשעון יכה א' בתשרי? בשביל זה תאלצו להמשיך איתנו עוד קצת. 

שנה בהיסטוריה: איך היא עברה על עולם השיווק הדיגיטלי? 

אז אולי זה רק משווקים ואולי כולנו תחת המטרייה הזאת, אחד הדברים שהעולם בזבז עליו הרבה חמצן בדיבורים הוא עולם הבינה המלאכותית וכל מחוזותיו הפרבריים, אבל עוד עליה בהמשך. מה עוד ראינו בעולם השיווק הדיגיטלי? 

  • וידאו בממשק קצר ו-TIKTOK. 

  • אוטמציה ופרסונליזציה. 
  • קהלי יעד ודור ה-Z. 

לא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין מי זאת שעשתה את כל אחד מהתכנים האלה לקלה יותר.  אינפלואנסרים הם משתמשי קצה וככאלה הם ניזונים ממה שהבינה המלאכותית מעניקה לכם ואילו, סרטוני הוידיאו בטיקטוק החל מיצירתם, לפרסומם ולניתוח התוצאות שלהם מצליחה גם היא לעשות שימוש נרחב בתעשייה הזאת. מפה לרמת ההיסטריה היו אחראיים כמה וכמה מקרים, מוצדקים יותר או פחות שיהיו יכולות להסביר את גודל התופעה במדויק. 

בינה מלאכותית הייתה ונשארה דבר שאולי כבר לא בחיתולים, אבל גם ממש לא הולך למוסס את הזכות לפרטיות של אף אחד מאיתנו ואם כבר – יש לנו המון מה ללמוד גם על הלקוח החרד וגם על הקמפיין המדויק שהיא מאפשרת לנו לתת לו. 

כמו ציפורים נודדות, התעשיות האלה הולכות ומתפתחות בקצב עם מה שנראה לכולם כמירוץ בדרך להפוך את המציאות ליותר ויותר וירטואלית, אבל לא כך הדבר. כמו הטופס שממלא את עצמו  בלחיצה אחת של כפתור, המודעה שמזכירה לך את הנעליים שאת לא יכולה להפסיק להסתכל עליהן בוויש-ליסט וכן, כמו הקורסים הלימודיים שהוא יודע להציע רק לך עולם השיווק גוזר בחסות הבינה המלאכותית הצלחות אמיתיות למדי. 

ציפורים או דובים גדולים: מי הציפור שנדדה הכי רחוק? 

אז מקווים שהחלק הזה של המאמר הרגיע לכם את הפאניקה לגבי אחת התעשיות הכי מושמצות אי-פעם. הדרך הכי טובה לשפוך קצת אור חיובי מתחת לכל המסתורין שנקרא בינה מלאכותית היא לראות איך היא מתרגמת לתוצאות. מגזין מיוחד של קבוצת "good way" העלו כמה תחזיות מעניינות מאוד לגבי אותם טרנדים ואיך הם הולכים להיראות בשנה הבאה מעבר לפניני הבינה המלאכותית:

  • וידאו בממשק קצר ו-TIKTOK. 

שימוש בפורמט הסרטון הקצר למטרות שיווקיות עשה את המילים פרסום אורגני, אשר היו מזוהות במשך שנים עם פרסום בגוגל בלבד, לאחת הדרכים הכי-הכי טובות לעשות "פרסום אורגני". הסיבות לכך הן רבות אבל כולן יוצאות מתוך הפריזמה של קהילה והחשיבות שלה על ההצלחה שלכם בסושיאל. 

לפי סטטיסטיקה מאת eMarketer אתם גם ממש לא אמורים להוריד רגל מהגז כשזה קשור לשיווק בטיקטוק. העובדה שכיום השורטס של יוטיוב והרילז של אינסטגרם הולכות להיות מעבורת-על שתעביר את כל קהלי היעד אל מחוזותיה – אז אל חשש. אם אתם צריכים קצת יותר בשר כדי להבין מה הפלטפורמה הכי חשובה ב-2024 אז גם החברים שלנו ב-"good way" מצאו שהולכת להיות קפיצה של 4.7% מבחינת ההעדפה לסרטונים בממשק קצר ב-2024. בגדול, הנתון הזה ועוד רבים ואחרים שעולים במאמר, צועקים עליכם – ארזו את הפקלאות שלכם ותלכו לדובה האם של כלל פלטפורמות הממשק הקצר – לטיקטוק.

לא רק – הם חוזים כי טיקטוק הולכת להמשיך ולהעצים את העובדה שדור ה-Z  הוא כבר עכשיו היה הלקוח הכי חשוב בדיגיטל, היא אחת הפלטפורמות המצטיינות והמתגמלות לכל חובבי הבינה המלאכותית באשר הן ובאמצעות  ככה יוצרת חווה ידידותית להבנה של הבינה המלאכותית. ולמה? הם יוצרים את מה ש-"good way" כינתה סרטונים וידאו שאפשר לצרוך כחטיף (snackable), אבל עדיין שונה אחד מהשני בתכלית ועוזר לאלגוריתם לעשות סדר בדברים. 

  • פרסונליזציה וניתוח נתונים. 

עוד שדה שבינה מלאכותית הולכת לשפר מעבר לפרסום אורגני זה כמובן העובדה שהיא הולכת להיות אחראית על שיווק יותר ממוקד בכל מיני שדות. בכלל, נראה שאלה כולם תולדה אחד של השני. ניתוח הנתונים שכעת מתבסס על מאגרים שאתם נותנים לו גישה אליהם באמצעות אישור ההתראה המציקה של הקוקיז היו אחראיות לזה, אבל דיווחים שהעלנו בעבר על גורל העוגיות האלה והירידה של הלגיטימיות בשימוש הזה, יכולה להתעצם עוד יותר וכן – למלא את החלל הריק של העוגיות וככל הנראה לעזור לכם לקבל מידע בצורה מוסרית שישמש אתכם לקידום אתרים בגוגל וכל שימוש אחר שאתם תייעדו אותה אליו. בנוסף ליכולת שלה לחזות טרנדים ולזרז את הביצועים היא תהיה הדלק של שיטות ניתוח נתונים כמו ה-KPI אשר דנו עליו בעבר וצפוי להמשיך באותו הקו. 

  • קהלי יעד ודור ה-Z. 

מילאניאלס (או לכל היותר אלה מאיתנו שמתחת לגיל 26) מסתבר מתחלקים לשניים. בפייסבוק (54.5%) ובאינסטגרם (44.8%) כפי שעלה במחקר שערכו ביולי השנה. הטרנד הזה עשוי להמשיך ב-2024, מה שאומר שאם יש קהל יעד שהוא גם במים שנקראת מציאות בעולם חצי-וירטואלי, אתם תוכלו למצוא אותו שם וכמובן את כל דור ה-Z בג'ימבורי של הסושיאל – הטיקטוק. ומה התחזית בגינה? עד 2026 טיטוק צפויה להגביר משמעותית את מספר המשתמשים שלה והעובדה שזאת הממלכה של דור ה-Z  עושה את המיליניאלז מיסיונר שהולך להמיר גם את דתם של המילאניאלז. הדיווחים על כך שפייסבוק הולכת להתאושש, לצד הלובי המרשים שיצר לעצמו דור ה-Z בטיקטוק, מעלה בפני עצמו אחלה מטרה לפרסום אורגני שתעשו בשנה הבאה. 

דרוקסיט: ציפורים זה כל כך שנה שעברה... 

כן, החדשות לגבי טוויטר כתבו לנו את כל הבדיחות, אבל מה נעשה? חדשות טובות הן חדשות טובות. חברות בכל מקום נושאות עיניהן מעלה על מנת להבין איך לצלוח את שנת העסקים הבאה עם מאמצי שיווק שיהיו יכולים להיות בדיוק-בדיוק הרמפה שהם נזקקו לה כדי להמריא – גם כשהא לא על הרצפה ואנחנו לא שונים מהן. בזה לפחות.  



עכשיו, זה לא שאנחנו עפים על עצמנו, אבל אחרי מאות קמפיינים מוצלחים, דרוקסיט רואה את עולם השיווק ממעוף הציפור בזכות ניסיון ארוך ומאות לקוחות מרוצים. לא מאמינים? התקשרו. אולי לאיש המכירות שלנו לא יהיו בדיחות טובות יותר, אבל תהיה לו הצעת מחיר שתפתיע אתכם על פרסום אורגני, ממומן, קידום אתרים בגוגל ותשובות מפורטות על כל דבר אחר שמסקרן אתכם לדעת. 

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק