השאירו פרטים ונשוב אליכם
מומחי השיווק שלנו זמינים עבורך לכל שאלה.
אנחנו לא לבד כשאנחנו אומרים שאנחנו בעת של פיצוץ קטן של נוכלים כשזה קשור לעולם השיווק הדיגיטלי. אם הגעתם לגוגל וראיתם את המבול שנקרא היצע המשווקים דיגיטליים, אתם בטח מבינים למה בחרנו בדימוי מעולם הים שיגדיר את המאמר הזה. המצב הזה מעמיד את כולנו בסכנה.
בכל רגע נתון, כל אחד מאיתנו יכול להראות לאדם חיצוני כשקרן והעובדה שיש שפע של חברות שיווק דיגיטלי שנותנות את אותו השירות בדיוק לא בדיוק עוזרת למוניטין שלו. אז כן, בעולם שבו ענקית מנועי החיפוש גוגל מתבססת על 200 פרמטרים שונים כשהיא קובעת אם האתר שלכם יהיה בראש תוצאות החיפוש, למרגלותיהן או להעלים אותך לגמרי – אנחנו חושבים שזה מתבקש שתדאגו מעוד דברים ופרסום בגוגל מחיר הוא לא ממש אחד מהם כרגע. אז אם אתם רוצים לדעת שהחברה שבחרתם לא מפוקפקת – המאמר הזה בדיוק בשבילכם.
כמו חול: מהי מניפולציה שיווקית ואיך להמנע ממנה?
בספרה, "שיווק מונע-גישה" מגדירה קריסטין זהיבגו, את הלך הרוח או את הגישה. קריסטין טוענת שכשאנחנו בתור לקוחות מגיעים לקנות מוצר אנחנו נותנים חשיבות לשלושה פרמטרים: מה שהם רוצים, מה שהם מודאגים לגביו ומה שהם סקרנים או יש להם סימני שאלה אחרים לגביו. מבחינת קריסטין, אלה שלושת המרכיבים שחייב שיהיה ללקוח שאתה רוצה לשמר בין שורות הלקוחות שלך.
מבחינתנו זאת דרך האנושות והטבע, האופן שבו אפשר לשכנע קהל של מאמינים במוצר, רק בהתבססות על מראה עיניים וזאת גם הסיבה ש-PPC הוא כן מוצלח והרבה חברות שיווק מסתפקות בו. כמו הגילול בפיד של "שיין" ו-"אסוס" שמתאפשר מכל מקום ובכל זמן לא ממש תורמים לכך.
כמובן, אלה חברות שעד כמה שאנחנו יודעים, הן חברות ללא דופי. אבל למה? ואיפה בדיוק עובר הקו המבחין בין הונאה לשיווק לגיטימי? הדרך הכי פשוטה לענות על זה היא שהחברות האלה עושות הכל על מנת שתהיו מודעים למוצר והיא תעבוד על פרסום בפייסבוק ובאינסטגרם ובכל פלטפורמה שזוהתה עם קהל היעד, משום שהיא מסתמכת על העובדה שאתם תזכרו שיש להם אותו כשיגיע הרגע להתחדש, להתפנק או למלא חורים במלתחה.
אנחנו חושבים שמניפולציה היא כל דבר שעשוי לנצל את הצד השני בעוד שהצד של המניפולטור מרוויח מהניצול של הצד השני בשל תכונות ומצבי חיים. ילד, חייל, קשיש ועוד. אם המוצר או השירות שאתם מוכרים הוא מתחת לסטנדרט מסויים, אתם ככל הנראה תפנו אותו לאוכלוסיות מהסוג הזה משום שיהיה להם קשה להתמודד איתו ולכן, משווק דיגיטלי לרוב לא ינסה להתל בבחור צעיר שערך את המחקר שלו טרם בא להתחיל תהליך שיווק, אלא ינסה לתקוף אדם מבוגר יותר שהמילים PPC או פרסום בפייסבוק ובאינסטגרם יגרמו לו לחשוב שהם מקצוענים.
20 שנה של אינטרנט: שיהרסו 20 שנה של מוניטין עסקי
שיווק, אם נסתכל עליו בעין פילוסופית, עשוי להראות כמו מניפולציה בעיניים של כל אחד. אבל האם שיווק הוא בהכרח מניפולציה? התשובה היא ברור שלא או ליתר דיוק, אם הוא מבוסס על אסטרטגיה שפותחה על ידי המקצוענים של דרוקסיט לא. ועכשיו ברצינות, אנחנו רואים חשיבות עליונה בתפקיד שלנו, ומבחינתנו לחלוק איתכם את הידע שלנו, על אחת כמה וכמה אם ימנע מכם מפח נפש רב, זה עיקרון שחרטנו על דגלינו. אז שמירסום פרסום בפייסבוק ומחוצה לו. אם תהיתם איך זה נראה כשיש סיכוי טוב שהחברה שאתם עובדים מולה עובדת בנוכלות? כנראה שהם חוטאים בשני אלה:
- הם לא מראיינים את הלקוחות שלהם.
כדי לברר מה הם אוהבים במוצר שלכם, השירות או הסיבה שקניתם אותו. אם לקוח החליט לרכוש את המוצר שלכם, הם יבינו שהנוסחים הבסיסיים של המוצר שלכם עשוי להיות אותו הדבר. משום שהם לא ראיינו את הלקוח שלהם כמו שצריך. הם עשויים להניח מראש איזה לקוחות הם מחפשים ובכך לפספס מאוד את קהל היעד הנכון. שיווק שמונע על ידי הנחות בסיס של חברות אף פעם לא מגיע למטרות שהם מציבים לעצמם, אם בכלל, שיווק המונע על ידי לקוחות ומציאות תמיד-תמיד מנצח.
- הם לא עונים ללקוחות שלהם על שאלות. משום שהם לא ראיינו את הלקוחות הם לא יודעים מה השאלות שבכלל יש להם, והם נכשלים אפילו בלספק את המידע הכי מינימלי שלקוחות דורשים. אחד מהדברי הכי גאוניים שאמזון עשתה זה לתת ללקוחות להשיב על שאלות של לקוחות אחרים. זה אף פעם לא צעד שיווקי נכון לראות שאלות שנשאלו על ידי לקוחות עומדות מיותמות מתשובה, ואמזון, עם הפתרון הזה, גאוני ככל שיהיה, מצאה דרך של שתי ציפורים במכה אחת. בכל אופן, אם יש לכם כוונה להתחיל לייצר מוצר פיזי, ההמלצה שלנו היא להשיג ולהציג את כל המידע היבש שעומד ברשותכם ולא לבחול באמצעים שמתארים אותם.
כאמור, יש שפע של סכנות שאורבות בעולם השיווק. ככה אחת שעולה לנו מהראש היא ההבטחה של חברה שיהיה קל להתנתק כמו שהיה קל להתחבר. רק מעצם העובדה שאנחנו מניחים מראש שאתם מבינים על איזו חברה אנחנו מדברים, ניתן להגיד שמוניטין זה דבר שברירי שאולי כדאי שלא תקלו ראש בשמירה עליו.
לא סוף העולם: דרוקסיט – שיווק דיגיטלי ומקצועי
לסיכום, עולם השיווק, גם מבחינת מפרסמים וגם מבחינת בעלי עסקים, טומן בחובו מידת-מה של סיכונים. הרבה אנשים מקלים ראש במהימנות האופי שלכם כעסק וחושבים שלדעת שלשלב בין קידום ממומן, ppc כחלק מפרסום בפייסבוק או בפלטפורמה חברתית אחרת יהיה מספק על מנת להבטיח הבטחות גדולות. אבל זה לא המצב. אנחנו מקווים שהצלחנו לעשות קצת סדר בבלאגן שמערכת קבלת ההחלטות שלכם כעת מצויה בו. התקשרו היום, הצוות של דרוקסיט ישמח לענות לכם על כל שאלה, ואולי אחרי שקראתם את המאמר הגיע הזמן לחזור לשאלות כמו פרסום בגוגל מחיר? ככה או ככה – הצוות האנושי והמקצועי של דרוקסיט ישמח לשמוע מכם.