הנוסחה הפשוטה קובעת שמבנה טוב יותר לאתר שלכם משפר את הסיכויים שגם גוגל ידרג אתכם גבוה יותר, ובפרט הוא יעניק דירוג מכובד לדפים השונים באתר. חשוב לא פחות מכך, אם יש לכם כמה עשרות דפים, הסדר חשוב במיוחד והוא מחייב תכנון קפדני של היררכיית אתר נכונה. הגולשים שלכם רוצים להגיע למידע בקלות, למצוא אותו בן רגע במקום שנראה להם הכי טבעי וליהנות יותר מחוויית הגלישה שלהם. אז איך עושים את זה נכון?
חוויית משתמש – לא רק עניין של סטייל
מנהלי אתרים ובעלי עסקים רוצים להעניק לגולשים שלהם חוויית גלישה מצוינת. הם משקיעים לא מעט זמן ומשאבים בעיצוב, בצבעים, בפונטים וגם בתמונות ובסרטונים. הם גם מתכננים אסטרטגיית תוכן שכוללת מאמרים עשירים בידע וערך אמיתי. הבעיה היא שבמקרים רבים הם שוכחים לסדר את עשרות הדפים האלה, מה שפוגע בחוויה של המשתמשים ומקשה עליהם למצוא מידע, והנה כמה דוגמאות פשוטות למצבים מהסוג הזה:
- גולשים מגיעים לאתר של חברת ביטוח אבל מתקשים למצוא בקלות את עמודי התוכן הרלוונטיים לביטוח הרכב, כשהם מוצפים במידע על ביטוח דירה, בריאות או חיים
- גולשים מגיעים לאתר של רשת מזון גדולה אבל מתקשים למצוא את מוצרי החלב בין אלפי הפריטים המסווגים לקטגוריות כלליות מדי
- גולשים מגיעים לאתר של חנות ריהוט עם מאות מוצרים לעיצוב סלונים, חדרי שינה ומשרדים, אבל המוצרים אינם ממוינים לפי נושאים
- גולשים מגיעים לאתר של חברת פרסום דיגיטלי אבל מתקשים למצוא את התחום הרלוונטי עבורם, לרבות פרסום בפייסבוק, קידום אורגני או שיווק באינסטגרם
היררכיית אתר מקלה גם על גוגל
חוויית המשתמש חשובה לצורך קידום אורגני בגוגל, אבל היררככיית אתר נחוצה למען המטרה הזו גם מסיבה פשוטה אחרת: כאשר קיימת היררכיה טובה וברורה, גם גוגל יודע לדרג עמודי תוכן ספציפיים. לצורך הדוגמה, נניח שיש לכם בחנות גם ריהוט חדרי תינוקות. סביר להניח שביטוי כללי כמו "ריהוט לבית" רלוונטי עבור עמוד התוכן הזה קצת פחות, שכן המוצרים ממוקדים בקהל יעד ספציפי (למשל הורים לעתיד או משפחות עם ילדים קטנים). היררכיית אתר טובה תאפשר לכם למקד את עמודי התוכן השונים לפי הביטוי הספציפי (ריהוט לחדר ילדים) ולא לפי הביטוי הכללי, שבו גם התחרות כנראה גדולה יותר.
אז איך עושים את זה, תכלס?
אם כן, כדי לעשות את זה נכון אנחנו צריכים לשים לב למספר נושאים מרכזיים:
- תפריטים: את עמודי התוכן נחלק לנושאים ולתתי-נושאים, למשל – תחת "ביטוח רכב" יופיעו סוגי הביטוחים השונים (מקיף, חובה וצד ג' או ביטוח משאיות)
- חלוקה לרמות: כדאי להשאיר את החלוקה הזו פשוטה ככל האפשר ולהתמקד בשתי רמות (או שלוש אם אם אתם ממש חייבים)
- שיוך נכון של מאמרים: כשאתם מעלים מאמר חדש לאתר, ודאו שהוא מתויג כמו שצריך ומשויך לקטגוריה הרלוונטית
אלה רק כמה דוגמאות פשוטות לנושאים חשובים שבהם כדאי להתמקד, כאשר ליווי של חברה מקצועית המתמחה בבניית אתרים ובשיווק דיגיטלי תדע לתכנן מראש היררכיה אופטימלית – או לשפר את המצב הקיים כדי להוביל לביצועים טובים הרבה יותר.
עבודה שחורה – אבל משתלמת
אז נכון, היררכיית אתר נשמעת כמו משימה קצת מורכבת ובעיקר מסורבלת, אבל האמת היא שמדובר באחד הנושאים המשמעותיים ביותר עבור אתר האינטרנט שלכם. בין אם אתם מתכננים להשיק חנות וירטואלית או אתר תדמית, בין אם יש לכם 5 מוצרים או 50, ההיררכיה יכולה להשפיע באופן ניכר על הקידום שלכם בגוגל ועל חוויית הגלישה שאתם מספקים ללקוחות הפוטנציאליים שלכם. הבשורה הטובה היא שאתם ממש לא חייבים לעשות את זה לבד, ועם חברה מקצועית שתלווה אתכם לכל אורך התהליך, מתכנון האתר ועד לפרטים הקטנים ולליטושים האחרונים, תוכלו להיות בטוחים שאתם עושים את זה הכי טוב שאפשר. חברת דרוקסיט והצוות המקצועי שלה עומדים לרשותכם בכל שלב בדרך, עם שפע של ניסיון, עם כלי ניהול מתקדמים ועם שירות אישי שמותאם בדיוק לצרכים שלכם.
לבחינת היררכיית האתר שלכם ולשדרוג הביצועים שלו – אתם מוזמנים לפנות אלינו כבר עכשיו.