במסגרת הקמת אתרי אינטרנט קיימים מספר פרמטרים שאותם חשוב ליישם ולהעניק התייחסות מעמיקה ותשומת לב. אחד מאותם פרמטרים נוגע לבניית אתרים רספונסיביים.
בפרויקט בנייה של אתר אינטרנט, בין אם מדובר באתר סחר אלקטרוני מורכב ובין אם באתר תדמיתי פשוט, נרצה שכל גולש יוכל להגיע לאתר מכל מכשיר בו הוא עושה שימוש. חברות לקידום אתרים המעניקות שירות של בניית אתרים בצפון או בכל מקום אחר מודעות לעובדה שהדרישה לבניית אתרים רספונסיביים הינה דרישה אלמנטרית.
מהו בעצם אתר רספונסיבי?
במסגרת פרויקט של בניית אתרים רספונסיביים עמלים מקימי האתרים להקים אתר אינטרנט שיהיה מותאם לגלישה על בסיס כל המסכים האפשריים. בין אם במחשבים נייחים, מחשבים ניידים, טאבלטים ועל בסיס מכשירי הטלפון הניידים ובהם כל מכשירי ה"אייפון" וה"אנדרואיד".כדוגמה ניתן לקחת לקוח הפונה לחברת בניית אתרים בצפון עבור הקמת אתר סחר אלקטרוני. רצונו של אותו לקוח שכל גולש יוכל לעשות שימוש נוח באתר מכל מכשיר בו יבחר. כך אותו אתר סחר אלקטרוני יודע "להגיב" (מלשון to respond) לכל מכשיר ממנו מבקשים הגולשים להיכנס לאתר ובכך לאפשר גלישה נוחה ומהירה ללא תקלות וקשיים.
החשיבות הרבה בבניית אתרים רספונסיביים
כל חברת בניית אתרים בצפון או בכל מקום אחר מבינה כי מגוון הגולשים עושים זאת באמצעות מכשירים סלולריים ומכשירים ניידים מסוגים וחברות שונות. הדבר התאפשר למול ההתקדמות הטכנולוגית בתחום הדיגיטל ועימה התפתחות מואצת של מכשירים ניידים שונים להם מאפיינים שונים וביניהם, כאמור, גודל מסך שונה.המגוון הרחב של המכשירים הניידים והנייחים הביאה חברות לבניית אתרים לפעול במרץ על מנת ליצור בניית אתרים רספונסיביים וזאת בכדי להימנע ממצב שבו לא יוכלו משתמשים וגולשים לגלוש באתר אינטרנט מסוים מהמכשירים הנמצאים ברשותם.
כיום הקמת אתרי אינטרנט חדשים מיועדים מראש להיות מותאמים לכלל המכשירים הקיימים. עם זאת, לא פעם ניתקל באתרי אינטרנט ישנים יותר אשר לא פעלו על מנת להפוך את אותם אתרים לרספונסיביים. הדבר מוביל לכך שגולשים המנסים לבקר באתר דרך מכשירים ניידים שונים נתקלים בחוויית גלישה קשה עד בלתי אפשרית והם בוחרים לנטוש את האתר, תוך שהם מתרשמים, במקרים ובהם מדובר למשל באתר סחר אלקטרוני, שמדובר בחברה או בית עסק שלא פועל למען הנוחיות של לקוחותיו.
שימוש בטכנולוגיית CSS3 עבור בניית אתרים רספונסיביים
טכנולוגיית CSS3 מאפשרת לדפדפן לזהות מאיזה מכשיר נייד או נייח נכנס הגולש לאתר האינטרנט. אותו זיהוי מאפשר לאותה טכנולוגיה להתאים את הגודל והרזולוציה לאותו מכשיר באופן אוטומטי. כך נוצר מצב שאותה טכנולוגיה מתאימה עצמה למאפיינים של כל מכשיר נייד או נייח בו יעשו שימוש גולשים מכל מקום בעולם.טכנולוגיית ה-CSS3 יודעת לשמור על יחסי גדלים בין האלמנטים העיצוביים של אתר האינטרנט, מאפשרת קריאת טקסט נוחה וברורה עבור הגולשים וכמובן מייצרת פלטפורמת גלישה השומרת על הסדר של האתר.
מה נרצה לשמר וממה להימנע בבניית אתרים רספונסיביים?
אנו כגולשים יודעים לומר עד כמה הגלישה באתרי אינטרנט מסוימים אינה נוחה ברגע שאנו נכנסים אליהם ממכשירים ניידים מסוימים. בבנייה של אתרים רספונסיביים חשוב שאותם מפתחי אתרים ישמרו על מספר מאפיינים וזאת בכדי לאפשר גלישה נעימה וקלה.גודל הפונט הינו אלמנט חשוב בכל הנוגע לבניית אתרים רספונסיביים. ישנם אתרי אינטרנט רספונסיביים העושים שימוש בפונט גדול מידי. שימוש בפונט זה מביא לכך שבכדי לקרוא את הטקסט ישנו הצורך לגלול את עמודי אתר האינטרנט לצד ימין ושמאל. הדבר הופך את הגלישה באתר ללא נוחה ומקשה על רצף הקריאה, לבטח אם מדובר על גלישה באמצעות מכשירי הסמארטפון השונים.
באתרים בהם חשוב לשמור על גודל פונט גדול (אתרים, למשל, המיועדים לאוכלוסייה מבוגרת, ילדים או כזו הסובלת מליקויי ראייה) ניתן להימנע מסיטואציה זו באמצעות היכולת של בוני האתרים להגביל את רוחב הפסקאות באתר, כפי שהדבר ניתן גם בתוכנת הוורד. כך הטקסט באתר יישמר לאורך הצילינדר של האתר מבלי הצורך לגלול את הדפים לרוחב.
גורם נוסף המביא את דפי האתרים להפוך לרחבים מידי ואת אתר האינטרנט לאתר שאינו נוח לגלישה, הוא הצמדת הטקסט לתמונה. במקרים ובהם בוני האתרים לא מקפידים על מיקום הטקסט מתחת לתמונה והטקסט נמצא לצידה, הדבר עלול לגרום לדפי האתר להיות רחבים מידי ולהפוך את חוויית הגלישה למסורבלת גם כן.