שיטות הסחר האלקטרוני מאפשרות להגיע לקהלי יעד בכל רחבי העולם ולבצע מכירה מהירה וריווחת של מוצרים
מה זה אתר סחר אלקטרוני?
המסחר האלקטרוני E-commerce החל להתרחב כבר בשנות ה-90 אולם בתחילה, בשל הערכות לא נכונה, חברות רבות ומובילות כשלו בהקמת וניהול אתרי סחר אלקטרונים. לעומתן, היו כאלו שהבינו את השיטה הכלכלית החדשה למכירות באמצעות האינטרנט ועד היום מובילות את השוק, ביניהן אמזון ואיביי. היתרונות הגדולים של הסחר באמצעות האינטרנט, נוגעים גם לצרכן וגם לעסקים וביניהם אפשר למנות הסרת חסמים, כגון מיקום גיאוגרפי, הרחבת נתח קהלי היעד, צמצום כח אדם ועלויות, התייעלות, קיצור זמן הרכישה ויצרת חווית רכישה יעילה ואפקטיבית תוך השוואת מידע, מחירים וכדומה.לאיזה קהלי יעד מיועדים אתרי הסחר?
שיטות הסחר האלקטרוני מאפשרות לכל עסק להגיע לכל קהל יעד, המחובר לרשת האינטרנט ברחבי העולם והן מתבצעות בין עסקים ללקוחות פרטים (B2C) ובין חברות (B2B), כאשר מכירה קמעונית מקוונת היא סחר אלקטרוני, המאפשר ללקוחות לרכוש מוצרים שונים מחברות שונות דרך אתר חנות וירטואלית אחד. עסקים רבים פיתחו בהתאם, מודל עסקי לפיו הרווחים מבוססים על מכירות אינטרנטיות ומלבד השיטות המקובלות, של מכירת מוצר עם מחיר נקוב, התפתחו גם מודלים של מכירות פומביות אישיות, קבוצתיות וחברתיות. שיטת השיווק הרשתי MLM מאפשרת לבעל העסק להרוויח גם ממכירת המוצרים ישירות ללקוח וגם על מכירת המוצרים למשווקים, הפונים בעצמם ללקוחות.איך מתנהל אתר סחר אלקטרוני?
ניהול אתר סחר אלקטרוני דומה לכל ניהול עסק והוא מצריך מערכות לניהול מוצרים, מלאי, הזמנות, מערכת צינורות הפצה ותשלום וכן הלאה. בשונה מעסק רגיל, אתר סחר אלקטרוני מצריך תמהיל שיווקי ייעודי ופעולות קידום ומכירות, המותאמות למדיה הדיגיטלית. חברה לבניית אתרים שמקימה אתר כאמור, חייבת לדעת לספק מערכות תומכות, שיאפשרו לך לבצע בגמישות וביעילות את כלל הפעולות. בין המוצרים הבסיסים שיש לדרוש בעת הקמת אתר סחר אלקטרוני , נמנים מערכת ניהול קלה, אתר רספונסיבי, עיצוב מותאם אישית, יכולת לקבל סטטיסטיקות מלאות, מערכת עגלת קניות, ניהול מוצרים ותכנים, ועוד.תשלומים ואבטחת מידע
אבטחת מידע הוא נושא חשוב בפני עצמו בכל אתר ובאתרי סחר אלקטרוניים על אחת כמה וכמה, בשל היותם אתרי תשלומים מקוונים. בשנים האחרונות חלה התייעלות ופותחו שיטות חדשות לאבטחת המידע. בין הדוגמאות המובילות בתחום היא שיטת הקנייה של חברת ויזה, שנועדה להבטיח כי הקונה הינו בעל כרטיס האשראי וכן שיטת הקנייה של אתר התשלומים פאיי-פאל, המאפשר לפתוח מנוי שבאמצעותו יועבר התשלום לחברות האשראי. סליקת כרטיסי האשראי מתבצעת בדרכים רבות, החל ממסוף סליקה ידני וכלה בסליקה אוטומטית מיידית לאחר הרכישה, על פי תקן PCI, הנחשבת לבטוחה ביותר. בכדי להבטיח את המידע, חברות לבניית אתרי סחר אלקטרוני עושות שימוש בפרוטוקולים המגנים על המידע בעת ביצוע העסקה, באמצעות הצפנתו. שיטת ההצפנה הנפוצה SSL מעבירה נתונים באופן שהיחיד שיוכל לפענח אותם יהיה זה שאליו נשלח המידע.איפה מתחילים?
בשלב הראשון מגבשים את המודל העסקי, האסטרטגיה, המטרות, היעדים והטקטיקה ליישומם. חשוב מאוד לא "לרוץ" לפתוח אתר, מבלי שבוצעו תוכנית ותכנון מקדימים כפי שנדרשים להצלחתו של כל עסק. בשלב השני, פונים לחברה המתמחה ומנוסה בהקמת אתרי סחר אלקטרוני ומתחילים לעבוד על בנייתו. הדגש בשלב זה הוא התכנות וכמובן שעליו להתבסס על התוכנית העסקית ומטרותיה, כך שניתן יהיה לממש אותן הלכה למעשה. באותו אופן, יש לשים לב שהעיצוב מותאם לתמהיל השיווק, בידול ומיצוב המוצרים. את חנות הסחר האלקטרונית ניתן להקים באמצעות אתר ייעודי או מערכות קיימות לניהול תוכן. אם נדרשות התאמות רבות ייחודיות, הרי שהעדיפות היא לאפשרות הראשונה. כך או כך, מומלץ מאוד להשקיע בפרמטרים שמשפרים את חווית הקנייה, ביניהם מהירות גלישה, אבטחת האתר ומערכת ניהול נוחה.מאחר ולא כל מה שזול יותר משתלם יותר- כדאי מאוד להשקיע בבניית האתר ולכן, זה השלב שבו יש לפנות להתייעצות עם המומחים לבניית חנות סחר אלקטרוני ולברר את כל הפרטים לפני שמפשילים שרוולים וניגשים לעבודה. רוצים לנסות? אנחנו כאן!