השאירו פרטים ונשוב אליכם
מומחי השיווק שלנו זמינים עבורך לכל שאלה.
שיווק דיגיטלי הוא חלק אינטגרלי בשיווק של כמעט כל סוג של עסק, זאת בשל היכולת הייחודית שלו לזהות קהלי יעד ולהתאים את האסטרטגיות הבאות אליו בצורה ספציפית. הרבה אנשים נתקלים בשיווק דיגיטלי רק כאשר הם מעוניינים בפתיחת אתר אינטרנט או בניהול דף פייסבוק, אבל היום נדבר על קבוצת האנשים שהבינה ששיווק דיגיטלי זה הדרך היחידה ללכת בו. המכנה המשותף בין תיירות לשיווק דיגיטלי הניב את אחד משיתופי הפעולה המרהיבים שנראו בעולם השיווק והפך את כל ההתנהלות הבירוקרטית עם החופש לעבור דרך האינטרנט בלבד. אז אם הכל כל כך מובן מאליו, מתי זה קרה? ולמה אף אחד לא סיפר לכם? אכן, המלאכה מרובה כשמנסים להסביר את השילוב המעולה שנקרא תיירות ודיגיטל ומחקר שנערך על ידי זוג חוקרים יוונים בדק בדיוק את זה. בואו נצלול פנימה!
בואו נדבר מספרים: הקשר בין שיווק דיגיטלי לתיירות ל... יוון.
שיווק דיגיטלי וכל התשתיות שהוא יצר בעולם המתחדש שלנו, הפכו להיות פרקטיקות שכל בעל עסק מכמעט כל תחום למד להכיר. עסקים בתעשיית התיירות הדיגיטלית החלו לפעול בזירות השיווק הדיגיטלי על מנת ליצור תוכן דיגיטלי שימשוך את קהל הלקוחות הרלוונטי וייצור מוניטין ותקשורת עם קהל הלקוחות על מנת למקסם את תחושת שביעות הרצון והנאמנות לחברה של העסק, למקסם את כמות האנשים שמחליטים "לסגור" דווקא באתר מסויים ולא באחר נניח. בואו נעבור על כמה מהממצאים של המחקרים האלה:
- רוב האנשים גם ככה מבלים רק באינטרנט. יותר מ-4.5 ביליון אנשים עושים שימוש באינטרנט ברגע זה ממש. מדובר ב-60% מהאוכלוסייה העולמית הכללית. העובדה שיותר ממחצית האנשים בעולם עושים שימוש כרגע מעלה בקרב אנשים הרבה תהיות וכן גם חששות בעקבות סיגול הרגלים חברתיים שונים. ועדיין יש תחומים שהרוויחו מעולם שבו פתיחת אתר אינטרנט הוא משהו שבשגרה והתחום הזה הוא תיירות.
- השילוב המנצח של דיגיטל, שיווק ותיירות. השילוב של שיווק דיגיטלי נבדק במחקרים שונים של תעשיות שנערך ב-2016 ומצא כי 55% מכל משתמשי האינטרנט באירופה סגרו דילים ליעדי חופשה אונליין ואף גרס כי השימוש בשיווק דיגיטלי בענף התיירות היווני עלה ב-12%, מה שממש לא הזיק לכלכלה המשתקמת שלה.
רק תיירות, דיגיטל ושיווק: מה הם המרכיבים של שיווק דיגיטלי שפרצו את הדרך לתיירות יוונית ענפה?
פתיחת אתר אינטרנט הוא חיוני לנוכחות האינטרנטית של כל עסק. הוא עוזר להבין תחומים גאוגרפיים רבים כמו הסיפוק של הזמינות התמידית שלהם. האינטרנט הוא הנקודה הכי חיונית בתקשורת עם הלקוח, כמו גם את המוניטין של החברה וגולשים רבים מעריכים את בית העסק רק מתוך התבוננות באתר ובתכנים המוצעים וכן שופטים את האמינות שלו אותו על בסיס מגוון ענק של פרמטרים, ועל כל אחד מהם המאמר הרחיב ואנחנו – קיצרנו. כל הטעמים לשילוב מגן עדן שנקרא תיירות ושיווק דיגיטלי – בואו נתחיל:
- אתר אינטרקטיבי. קיים הבדל בין הפיצ'רים שצריכים להיות באתר וצריכים להלקח בחשבון כשחושבים תיירות, שיווק ודיגיטל, כמו כל מני פיצ'רים הקשורים למיקום נוכחי או שימוש אינטרקטיבי במפות. נוסף לכך, שימוש בכל מני כפתורים שמאיצים בגולש לבצע פעולות באתר כמו שירותי שיחה חוזרת, השארת פרטים לחזרה וכו'. נוסף לכך, חייב להינתן דגש על תרגום האתר לכל מני שפות, הכנסה של תמונות מקצועיות ושל יעדים רלוונטים לחנות.
- קידום אורגני ותיירות. התאמה לקריטריונים של מנועי חיפוש הוא תהליך מורכב שדורש ידע על האופו שבו הם מתנהלים על מנת להבין את זה ובמאמרים אחרים עסקנו בנושא בהרחבה. מנועי חיפוש מסווגים את הרמה של האתר שלכם על בסיס מגוון קריטריונים כשהחשוב מביניהם הוא האמינות של התוכן. לא הרבה אנשים עוצרים לחשוב על כך שנוסעים, שהם קהל היעד הרלוונטי, לא מבלים זמן רב באינטרנט רק בחיפוש אחר יעד הטיסה, אלא הם מבלים זמן לא מבוטל בחיפושים באינטרנט גם תוך כדי הטיול בניסיון למצוא אטרקציות או למלא פערי זמן ריקים בחופשה ואת נתח הלקוחות הזה הדיגיטל והשיווק הדיגיטלי למדו למקסם.
- תיירות ומדיות חברתיות. פתיחת אתר אינטרנט הוא לרוב לא מספיק, בייחוד כשמדובר בתיירות בלי קשור לעובדה שפרסום בגוגל מחיר נמוך. הרבה מהיעדים הופכים להיות מתויירים יותר אם ניתנת לו תשומת לב ברשתות החברתיות, אם זה בצורה של תיוגי מיקום או של ריבויי האשטגים. הדרך לדעת מה יעד החופשה הכי מתוייר בהכרח עובר באינסטגרם והמשווקים הדיגיטליים יודעים את זה טוב מאוד אחרי עשור שבו "בוקינג" ו"טריפ אדווייזר" החליפו כמעט כל משרד נסיעות שקם בעשר השנים האחרונות ואף לפני כן.
- שיווק צד שלישי. פתיחת אתר אינטרנט וקידום שלו בתשלום על ידי שימוש ב"גוגל אדס". הדבר שמאפשר למפרסמים להיות אחת מתוצאות החיפוש הכי ראשונות כמו גם להיות מצויינים באתרים מצד שלישי כחלק מהאסטרטגיה בלינקים שמזכירים או מוזכרים באתרים עם תוכן דומה או רלוונטי (שוב, אתרים כמו "בוקינג" ו"טריפ אדווייזר").
לסיכום, משום הריכוז של המידע שמתווסף על ידי המשתמשים ברשתות החברתיות, הופכים עולמות דיגיטל והתיירות לקרובים משחשבתים, ובהרבה מובנים הם מזינים אחד את השני. לכן אם הגעתם למאמר כדי למצוא תשובה פשוטה לשאלה כמה עולה פרסום בפייסבוק – למאמר הזה יהיה קצת יותר קשה להשיב לכם על השאלה, בשל האופי השונה של העסקים, לא כל האסטרטגיות עובדות עבור כל עסק ועל זה נרחיב ממש עכשיו.
דרוקסיט: לא רק תיירות מרוויחה מדיגיטל
החיים שאחרי המגיפה גורמים לקשיים לא פשוטים בנתב"ג, אבל לקסמים בעולם הדיגיטל. ארוב האנשים ובעלי העסקים מבינים את הכוח של הדיגיטל רק אחרי שקצרו כמה מהפירות. המידע הזה שה"צעירים של היום" מפיצים במדיה לא רק גורם לסבתא לחייך, אלא גם תורם מאוד למשווקים בבניית אסטרטגיות שיווק יותר ויותר מתוחכמות ומוצלחות. אז אם הפוסט השאיר אתכם עם יותר סקרנות – הצוות המקצועי של דרוקסיט ישמח לענות, לתת הצעת מחיר משתלמת ולענות על כל השאלות שלכם. החל ממחירים של פרסום בגוגל מחיר ועד מחירים של פתיחת אתר אינטרנט וכל מה שתרצו לדעת.