רשתות השיווק הגדולות בישראל הבינו מזמן כי הפרסום בדיגיטל מהווה את הסניף הגדול ביותר שלהם והם מאפשרים לכלל לקוחותיהם ליהנות מעריכת קנייה אונליין של מוצריהם.
האחרונים להצטרף למגמת הקניות במרחב הדיגיטלי בשנים האחרונות כוללת את המקומות בהם אנו רוכשים את המוצרים הבסיסיים שלנו – מזון, מוצרי ניקיון, מוצרי טואלטיקה ועוד. לצד משבר הקורונה שאנו חווים, עלה הצורך של רבים לערוך הקניות במרחב הדיגיטלי. מה שכמובן הביא גם מכולות ומרכולים קטנים להתחיל לפעול ולקדם עצמם במרב זה.
קידום מכולת ומרכולית במרחב הדיגיטלי – מיהם הלקוחות?
מכולות ומרכוליות התבססו תמיד על שני סוגים של לקוחות. האחד, לקוחות קבועים המגיעים למכולת על מנת לרכוש בכל פעם מספר מוצרים הכרחיים שחסרים להם בבית ויש צורך מידי בהם. באזורי מגורים בהם קיימת בנייה לגובה כמות אותם לקוחות קבועים היא גבוהה ובעצם מייצרת לבעלי המכולת או המרכולית הכנסות גבוהות והבטחה לכר נרחב ובסיסי של לקוחות.לצד אותם לקוחות הגרים בסמוך למכולת או מרכולית, ישנן מכולות ומרכוליות שמיקומן נמצא גם על ציר ראשי בתוך הערים שמביא לכך שלא מעט מהאנשים העוברים בצירים אלו עוצרים באותה מכולת או מרכולית על מנת לרכוש לעצמם מוצרים, כשיש פעמים ומדובר על כאלו העוצרים לקנות סיגריות ועל הדרך מוסיפים לסל הקניות מספר מצרכים נוספים.
קידום מרכולית ומכולת – גם בגלל כניסת הסופרמרקטים למרחב הדיגיטלי
הכניסה של הסופרמרקטים הגדולים לתוך המרחב הדיגיטלי. כניסה שהביאה לכך שקידום ממומן בפייסבוק של סופרמרקט באותו מרחב מאפשר לגולשים לבצע הזמנות גדולות אליהם הביתה – הזמנות המגיעות כמשלוח מסודר לפתח ביתם של הלקוחות. היכולת לבצע הזמנות מסופרמרקטים דרך המרחב הדיגיטלי הביאו לפגיעה באותן מכולות ומרכוליות, כשאלו נשארו מאחור בכל הנוגע לקידומם באותו מרחב.בניגוד לקידום סופרמרקט במרחב הדיגיטלי, קידום מכולת או קידום מרכולית צריך להתבצע קצת אחרת. במקרים אלו חשוב לבחון את הערוצים הנכונים בהם כדאי לחשוף כי גם המכולת השכונתית והמרכולית במרכז המסחרי החלה בביצוע משלוחים אל לקוחותיהם, לבטח בעידן הקורונה בו אנו נמצאים.
היתרון הבולט של אותן מכולות ומרכולים הוא ביכולת להדגיש כי מולם ניתן לבצע הזמנה של מספר מצומצם של פריטים, כשהדבר לא מתאפשר מול אותם סופרמרקטים גדולים, כשלא פעם אלו מצריכים אותנו לבצע הזמנה בדיגיטל של מעל 200-250 ₪.
על אילו ערוצים יש לשים דגש?
אז מהם אותם ערוצים וזירות המשמעותיים יותר בעבור קמפיין קידום מכולת או קמפיין של קידום מרכולית? בראש ובראשונה חשוב לסמן את רדיוס המשלוחים שלהם. האם רדיוס המשלוחים כולל גם שכונות שכנות, כולל משלוחים לכל חלקי העיר, האם המשלוחים מגיעים גם מעבר לגבול של ערים סמוכות ועוד.ברגע שכל מכולת או מרכולית סימנה את גבולות הגזרה שלה, חשוב להגיע לכל הערוצים הרלוונטיים שבהם הפרסום אמור לדבר ללקוחות באותם גבולות גזרה. כאן על צוות המקדמים למצוא את כל קבוצות הפייסבוק וקבוצות הוואטסאפ הפעילות של השכונות בעיר, קבוצות קהילתיות, קבוצות הורים, סטודנטים ובעצם כל קבוצה אחרת לה נוכחות ופעילות באותן גבולות גזרה.
תוך מציאת כל הערוצים הרלוונטיים חשוב ליצור קובץ ויזואל אחד ובו פרטים ברורים לגבי היכולת לבצע הזמנות קטנות מהמכולת השכונתית והמרכולית. עבור רוב המכולות והמרכוליות, ההמלצה היא לפתוח עמוד וואטסאפ ייעודי אשר אליו ישלחו הלקוחות את הזמנותיהם.
ביצוע כל אלו יהפוך משמעותי עבור קידום מכולת או קידום מרכולית. אלו יוכלו להיות כלי משמעותי נוסף של משלוחים קטנים, מידיים ונקודתיים במיוחד בתקופות בהם הסופרמרקטים הגדולים מתקשים לעמוד בלחץ ההזמנות וכל הזמנה שמתבצעת מתקבלת אצל הלקוח בתוך 24-48 שעות.
מקפצה טובה להתרחבות
קידום מכולת וקידום מרכולית בערוצים הדיגיטליים יכול להביא לשדרוג של לא מעט מכולות ומרכוליות. האפשרות של האנשים לקבל לפתח בתיהם בתוך מספר דקות מוצרי צריכה בלי הצורך לצאת מהבית יכול להוביל בתוך זמן קצר לעלייה בהכנסות ובכך להגדיל גם את התקציב עבור פרסום רחב יותר במרחב הדיגיטלי.אלו העוסקים בקידום של רשתות שיווק במרחבים הדיגיטליים יוכלו לבנות לבעלי המכולות והמרכוליות תוכנית גרף שנתית שבה יהיה ניתן להרחיב את הפעילות העסקית של המכולת, בין אם בביצוע שליחויות עבור לקוחות מבוגרים בתוך הקהילה, יצירת ברטרים קבועים של משלוחים עבור מבנים קהילתיים דוגמת בתי כנסת, משרדים, בתי קפה ועוד.