הקמת אתר אינטרנט וקידום אפקטיבי לעסק שלכם יביא אתכם, ברוב המקרים, לפתוח גם אתר אינטרנט. פתיחה של אתר אינטרנט הנוגע לעסק שלכם כולל את בחירת כתובת אתר האינטרנט – הדומיין. לבחירת הדומיין משמעות רחבה ויש להקדיש לנושא מחשבה עמוקה. 
בחירת דומיין לאתר האינטרנט שלנו מהווה בעצם בחירת שם לעסק שלנו במרחב הדיגיטלי. מדובר בעצם על יצירת זהות אינטרנטית ייחודית האמורה להפוך עם הזמן לנכס דיגיטלי, כשלו יהיה שווי כלכלי וחברתי ומיתוגי.
 

להבין מי הקהל שלנו

בחירת דומיין לעסק שלנו צריכה לקחת בחשבון את קהל הייעד שלנו. אם העסק שלנו פונה אך ורק לקהל הישראלי חשוב כי בחירת שם לדומיין תסתיים ב-IL. אם העסק שלנו הינו עסק מסחרי ההמלצה היא לבחור בסיומת CO.IL ואם מדובר בארגון ללא מטרות רווח אזי רצוי להשתמש בסיומת ORG.IL. 
אם אנו מכוונים הן לקהל ישראלי והן לקהל זר מומלצת בחירת דומיין בשתי סיומות שונות על מנת להגן על המותג החדש בשוק הישראלי והזר. בתי עסק וחברות בישראל יוצרות במקרה זה שני דומיינים, כשאחד מסתיים ב-COM והנוסף ב-BIZ.

בחירה בשם קליט

חברות פרסום וקידום אתרים בגוגל נותנים חשיבות רבה לנושא הקופירייטינג ובתוכו תשומת לב רבה בבחירת דומיין שיהיה קליט עבור הגולשים. נסו לצמצם את הליך בחירת שם למספר אפשרויות קליטות. כאלו שגולשים יוכלו לזכור בעל פה. 
יש מקרים ובהם שם העסק או החברה יורכב משתיים או שלוש מילים. שימוש בכל המילים כדומיין ייצר כמובן כתובת ארוכה שלא תהיה קליטה. כאן, למשל, ניתן כמובן לבחור מילה אחת מתוך השלושה שידועה כמייצג את המותג, או לחלופין ליצור ראשי תיבות לשם העסק באופן קליט ונוח שיאפשר לכל גולש לזכור את אותו נכס דיגיטלי בקלות.
 

הימנעו משימוש במקפים ומילות קישור

בחירת שם לדומיין חשוב שתעשה ללא כל שימוש במקפים או מילות קישור. שימוש בהם יהיה מיותר ויביא גולשים רבים לשכוח האם כתובת אתר האינטרנט שלנו כוללת מקף או לא. מילה נוספת שחשוב להימנע ממנה בעת בחירת דומיין היא ה' הידיעה באנגלית – the בתחילת שם הדומיין. שימוש במילה זו נעשה אך ורק במקרים ובהם מדובר במותג בינלאומי רחב וידוע, אך הוא פחות רלוונטי לעסק חדש.
 

ביצוע פעילות הגנתית על הנכס הדיגיטלי שלנו

קיים חשש כי יש גולשים העלולים להגיע לאתר אינטרנט אחד לו נכס דיגיטלי בעל דומיין דומה לשלנו. על מנת להימנע מתופעות אלו חברות קידום אתרים מבצעות פעילות הגנה על בחירת הדומיין שלנו. פעילות זו כוללת רישום של דומיינים נוספים הדומים לדומיין שבחרנו. 
לניכוס הדומיינים הנוספים עלות כספית נוספת שחשוב לקחת בחשבון, אך היא מאפשרת לגולשים שהקלידו בצורה שגויה את הדומיין שלנו להגיע לאתר אליו התכוונו. מקרים אלו בהם יקלידו גולשים דומיין הדומה לעסק שלנו, כשגם אותו ניכסנו אלינו, יאפשר לנו לקשר את אותם גולשים ישירות לאתר אליו התכוונו להגיע מלכתחילה.
 

בחירת שם לדומיין ובו גם מילות מפתח?

מדובר על אחת מההתלבטויות המרכזיות הנוגעות לבחירת שם לדומיין. בחירת דומיין הכוללת  חקר מילות מפתח מרכזית עלולה לתרום תרומה משמעותית לחשיפה של אתר האינטרנט שלנו. מנגד, מנועי החיפוש ובראשם "גוגל" עלולים לסמן את אתר האינטרנט שלנו כאתר אינטרנט שאינו מכיל תוכן איכותי.
 

בחירת נכס דיגיטלי שלא פוגע בזכויות קניין רוחני

חלק מפעילות של בחירת דומיין חדש כוללת כמובן בחינה יסודית ומעמיקה כי השם שבחרנו אינו מהווה הפרה של זכויות מסחריות של מותג אחר, בין אם בישראל ובין אם בחו"ל. 
על מנת לוודא שאין מדובר בבחירת דומיין שעליו יש זכויות מסחריות של חברה אחרת, רצוי לפנות למשרדי עו"ד העוסקים בתחום זכויות היוצרים וזכויות קניין רוחני. למשרדים אלו הכלים והידע המקצועי לבחון לעומק אודות מעמד הזכויות של רשימת הדומיינים הקיימת אצלכם. בנוסף לכך, יוכלו אותם משרדים להציע חלופות שיש ויכולות להביא אתכם לחשוב על כיוון אחר, מבדיל וייחודי ואף לזכות בשמירה הדוקה על זכויות היוצרים וזכויות הקניין הרוחני לגבי השם שבחרתם לעסק שלכם.
 

דאגו לתקופת רישום ארוכה

בחירת דומיין במרחב הדיגיטלי מאפשרת ברוב המקרים לקבל הרשאה לדומיין לטווח זמן של שנה עד חמש שנים. חשוב לוודא שאתם לא מפספסים את המשך ההרשאה לשם הדומיין שלכם. חידוש ההרשאה על הדומיין מהווה צעד טכני פשוט וקל, אך פספוס שלו עלול להוביל מצב שמישהו אחר ירכוש את השם שלכם ואתם תצטרכו לבצע מיתוג מחדש.

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק