קידום אתרים מקצועי במרחב הדיגיטלי מתאפשר תוך היכולת להכיר מקרוב כיצד פועל ומתנהל מנוע החיפוש של גוגל. חברות המתמחות בשירות של קידום באינטרנט משקיעות עמל וזמן רב על מנת לפצח את אחת החידות המורכבות הקיימות במרחב הדיגיטלי.
בתי עסק וחברות רבות שואפות כמובן להפוך לשחקן מרכזי במרחב הדיגיטלי, כשהן דואגות לממש קמפיינים פרסומים ואף להשקיע בבניית אתר מכירות וזאת בכדי לאפשר ערוץ וגישה ישירה למגוון רחב של שווקים ולקוחות חדשים.
על מנת לאפשר גם לפרויקט של בניית אתר מכירות, למשל, להיות מוצלח פועלות חברות של קידום אתרים מקצועי לעקוב אחרי אופן פעילותו ו"חשיבתו" של גוגל.
הקמת מנוע החיפוש של גוגל
גוגל הקימו את מנוע החיפוש שלהם ב-1998 כשתחילה היה שמו Backrub. סיבת הקמת מנוע החיפוש הייתה במתן מענה מהיר, מדויק, איכותי ורלוונטי לשאלות החיפוש של הגולשים במרחב הדיגיטלי הצעיר באותם ימים.לאורך השנים נוכחו הגולשים בכל העולם ובגוגל עצמו כי מנוע החיפוש של שפיתחו עושה עבודה יעילה ומאפשר לגולשים הרבים, בכל מקום בעולם, להגיע לתוצאות רצויות ורלוונטיות, בין אם החיפוש נעשה באנגלית או בכל שפה אחרת.
מהו האינדקס של גוגל?
חשוב להבין כשאנו כגולשים מבצעים חיפוש במנוע של גוגל, גוגל מבצע חיפוש באינדקס שיצר לעצמו ולא מעניק לנו תוצאות בזמן אמת. כל שאילתא, אותה ניתן לכנות כמחרוזת חיפוש, יכולה להיות מילה אחת או מספר מילים ותפקידה להביא לתוצאות הרלוונטיות ביותר מתוך האינדקס שגוגל יצר, כשאותו אינדקס של גוגל כולל דפים אותם סרק ושמר בארכיון שלו.תדירות סריקת אתרים על ידי גוגל
ישנם אתרי אינטרנט אותם גוגל סורק בתדירות גבוהה של פעם אחת ליום ואף יותר מכך. לרוב יהיה מדובר באתרים חדשותיים ואתרים אשר נחשבים לאתרים חזקים הזוכים לקישורים רבים, כשכל קישור מעודד את המערכות של גוגל לסרוק את הקישור עצמו ואת הדפים שהובילו אליו. אי לכך, אתר אינטרנט המקבל קישורים רבים יזכה להיסרק על ידי גוגל בתדירות גבוהה יותר לעומת אתרים אחרים.אתרי אינטרנט חדשים או כאלו הנחשבים לפחות פופולריים, שבהם גם לא נמצא קישורים רבים יזכו לסריקות בתדירות נמוכה יותר, בין אם לסריקה פעם בשבוע במקרה הפחות גרוע ואף לסריקה של פעם בחודש. מקרים אלו מביאים לכך שיש גולשים שיכולים לפספס מידע רלוונטי להם במסגרת חיפושים וזאת בשל העובדה כי המידע שנמצא באתר מסוים שחלק מדפיו טרם נסרקו וטרם אונדקסו על ידי גוגל.
חברות פרסום ושיווק המתמחות בקידום באינטרנט, בין אם בקידום ממומן בגוגל ובין אם בבניית אתר מכירות, פועלות על מנת לגרום לגוגל לסרוק ולאנדקס אתרים חדשים שהקימו. חלק מהפעולות כוללות הגשה בקשה בקונסול של גוגל.
מי מבצע הסריקה בפועל?
למערכת המשומנת של גוגל ישנם בוטים. בוטים אלו אף מכונים כ"זוחלים" – Crawlers ו"עכבישים" – Spiders והם פועלים במרחב הדיגיטלי ומדווחים לגוגל אודות דפים ואתרים חדשים אותם גילו.אותם בוטים מסתובבים באופן חופשי במרחב הדיגיטלי וכל דף אותו הם סורקים נשלח לגוגל אשר מתייק אותו. ביצוע התיוק מוכר לנו בעצם כתהליך אינדוקס. חלק מפעילות הבוטים כוללת, כאמור, מעקב גם אחר קישורים פנימיים וחיצוניים המאפשרים לבוטים להגיע לעוד ועוד דפי אינטרנט ובכך להגדיל את מאגר הדפים הסרוקים של גוגל אשר כולל כיום מעל ל-130 טריליון דפים.
מה בעצם קוראים אותם בוטים?
חשוב להדגיש כי אותם בוטים אינם רואים את האתרים והדפים כפי שאנו הגולשים רואים אותם באופן חזותי. אותם בוטים בוחנים את האתר באמצעות קודים שמהם דפי האינטרנט בנויים, כששפת הקודים הבסיסית ביותר עליהם מבוססים רוב שם דפי האינטרנט היא ה-HTML.קריאת הקודים על ידי הבוטים מלמדת את הבוטים מה בעצם קיים בכל דף ובכל אתר אינטרנט, כשאת המידע שגילו באמצעות שפת ה-HTML מאונדקס בסופו של תהליך בארכיון של גוגל.
על מנת שביצוע קידום אתרים מקצועי יהפוך לכזה, על חברות העוסקות בקידום באינטרנט להכיר מקרוב את נושא קריאת קוד ה-HTML. חברות אלו כוללות בתוכן מתכנתים שכל תפקידם הוא להעמיק אודות שפת ה-HTML וכיצד היא עובדת וזאת בכדי להביא לכך שקריאת דפי האינטרנט בעת בניית אתר מכירות, למשל, שהוקם עבור לקוח שלהם, יזכה לסריקה ואינדוקס מדויק על ידי גוגל.