במסגרת החוקים של פרסום בפייסבוק, כמו גם פרסום באינסטגרם או כל רשת חברתית אחרת, הייתה עד היום מגבלה של עד 20% טקסט בכל הנוגע לכתיבת הודעות על גבי תמונות במערך קידום ממומן בפייסבוק.
חברות לקידום אתרים ובתי עסק רבים מבינים עד כמה נחוץ לקיים פרויקט של פרסום בפייסבוק, פרסום באינסטגרם ובשאר הערוצים הדיגיטליים המובילים. בכדי לקדם פרויקטים אלו חשוב להכיר את החוקים והתקנות מקרוב. חלק מהתקנות נוגעות לאופן בו מבצעים קידום ממומן בפייסבוק.
מהו קידום ממומן בפייסבוק?
קידום ממומן בפייסבוק מהווה את אחת הדרכים היעילות ביותר כיום בעולם הפרסום הרחב. מערך קידום ממומן בפייסבוק נחשב קל לתפעול ומדובר במערכת מדידה בזמן אמת שאינה דורשת השקעה כספית רחבה.חשוב לציין כי קלות ההפעלה של מערך קידום ממומן בפייסבוק גורמת ללא מעט חברות ובתי עסק לפעול בצורה "עיוורת" מבלי להבין מקרוב אודות מערכת זו ועקרונותיה.
עדכון אחרון של פייסבוק הנוגע למגבלת טקסט בהודעות
כפי שקיימים חוקים ותקנות בכל הנוגע לפרסום באינסטגרם של תמונות, גם במערך הפרסום הממומן בפייסבוק קיימות תקנות שחשוב להכיר ולהתעדכן לגביהן.בספטמבר 2020 עדכנה פייסבוק אודות הסרת המגבלה של 20% טקסט בהודעות בהן מצורפת תמונה.
מהו חוק מגבלת 20% טקסט של פייסבוק?
עד היום הייתה קיימת מגבלה שקבעה כי הטקסט בכל תמונה שמתפרסמת בפייסבוק תתפוס עד כ-20% משטח התמונה. מדובר בחוק הנחשב קשוח ומי שלא קיים את אותה דרישה של פייסבוק לא זכה לאישור אותה מודעה וזאת במסגרת של אנשים ובתי עסק שניסו לקדם את העסק שלהם במערך קידום ממומן בפייסבוק.בפייסבוק סיפקו לגולשים ולבתי העסק כלי ייעודי שסייע למפרסמים לבחון את המודעה שלהם בטרם פרסומה. כך יוכלו הגולשים ובתי העסק להגיש מודעות לפרסום לאחר שנעזרו באותו כלי ייעודי, מה שהביא לצמצום מקרים בהם פייסבוק נאלצו לפסול הודעות על הסף.
אותו כלי שסיפקה פייסבוק נקראה "גריד". ה"גריד" הפך לכלי שימושי עבור כל אדם שעסק בפרסום בפייסבוק. כלי זה חילק כל תמונה ל-25 משבצות שוות וכך התאפשר לכל מפרסם לעשות שימוש בלא יותר מחמש משבצות עבור הוספה של טקסט לתמונה. השאיפה של פייסבוק במגבלה זו הייתה שמפרסמים ישקיעו בטקסט קצר וקולע.
מגבלת 20% טקסט של פייסבוק – יוצאים מן הכלל
החוק בקשוח של פייסבוק הקשה עד מאוד על חלק מהמפרסמים להעביר את המספר שהם רצו על גבי רשת חברתית זו. המנגנון הקשוח של פייסבוק החשיב כל טקסט גם אם הוא חלק מהמוצר עצמו או חלק מהלוגו. הדבר הוביל לכך שהרבה בתי עסק וחברות פשוט לא יכלו לעמוד במגבלת ה-20% טקסט להודעה.למול ההחלטה שהתקבלה בספטמבר האחרון, יצרה פייסבוק סקאלה של ארבעה קטגוריות לכל הודעה שנבדקת. הסקאלה אליה כולם שואפים היא בקבלת תוצאת "OK". אחריה בסדר יורד היו שלוש סקאלות נוספות – Low, Medium והסקאלה הגרועה ביותר – High. בתוך אותן סקאלות אפשר פייסבוק, איפה שניתן, להחריג הודעות מסוימות שנוצרו על ידי המפרסמים.
יתרונות וחסרונות בהסרת מגבלת 20% טקסט בהודעות של פייסבוק
החדשות הטובות הן שהסרת מגבלת 20% טקסט במודעות הופכת את מלאכת הפרסום בפייסבוק לכזו המאפשרת הרבה יותר חופש פעולה למפרסמים. כעת ניתן להוסיף טקסט ביותר מ-20% משטח התמונה. הדבר מאפשר יצירתיות רבה בקרב המפרסמים, יוצרי התוכן והגרפיקאים ובכך לשלוף מהמגירה סקיצות שהופקו בעבר וכעת ניתן להשתמש בהם בכל הכוח.חשוב עדיין להכיר כי אותה הסרת המגבלה הותירה מספר חוקים ותקנות במסגרת אותו סרגל התייחסות שהזכרנו מעלה. ההמלצה היא שחברות לקידום אתרים ילמדו מחדש את משמעויות הסקאלות השונות והמגבלות של פייסבוק. אלו מתייחסות לפרמטרים דוגמת אינפוגרפיקה, כתב על כריכת ספר, כתב על עטיפת אלבום, כרזה פרסומית לסרט קולנוע או סדרה, כרזה לפסטיבל מוזיקה, אירועי ספורט, אירועי תרבות, מופיע סטנד אפ, צילומי מסף ואפילו בועות טקסט במסגרת מיצג אנימציה או קומיקס.
החיסרון הבולט בהסרת המגבלה נוגע לעובדה הפשוטה שכעת ניתן להוסיף הרבה יותר טקסט לכל תמונה. הדבר יכול לגרום לחלק ניכר מהמודעות לעורר פחות עניין וכך פייסבוק יציג הודעה שכזו בצורה מועטת במסגרת פרויקט קידום ממומן בפייסבוק.
ניתן להבין מכך שעל אף הסרת המגבלה, פייסבוק עדיין מעדיפים שהמפרסמים יישמרו ככל הניתן על 20% טקסט בתמונות המתפרסמות בהודעות. אלו יאפשרו לפייסבוק להציג מודעות אלו יותר מאחרות במסגרת קידום ממומן בפייסבוק.