השאירו פרטים ונשוב אליכם
מומחי השיווק שלנו זמינים עבורך לכל שאלה.
קשה להגיד את זה ולהשאר רציניים, אבל עולם הספרייה והספרנות, הם אחד הדברים שהכי השפיעו על טכנולוגיות וכן, אנחנו יודעים את זה גם בתור חברת בניית אתרים. ביניהם, בניית אתרים רספונסיביים. במאמר מאת בוחיון קים, "חוויית הספרייה הניידת", היא מגוללת את האופן שבו הטכנולוגיה שינתה את עולם הספריות ב-50 השנה האחרונות. התפנית התחילה עם המעבר מכרטיס השאלה למערכות מורכבות, ממוחשבות ומסודרות, שכוללות בתוכם, לא רק את מאגר המשאילים, אלא מהווה שיטה לסיווג שפתרה הרבה, אם לא את כל האתגרים שהתמודד איתו הספרן. אבל מהם אותם אתגרים ולמה הם דומים לאתגרים שבעיצוב אתרים? והאם זה שונה כשמבצעים קידום אורגני בגוגל עבורו? כל המידע עכשיו במאמר!
שיעור היסטוריה: בואו נבין את הקשר בין ספרנות לבניית אתרים
אז ככה. ספרנים, בשל העובדה שהם נאלצים להתאים את עצמם לאתגרים שהטכנולוגיה מציפה אותם בהם צריכים להיות מעודכנים. העובדה שיש שצף של מידע – ספרים אלקטרוניים, מחקרים, ואתרים, ממש לא מקלה עליהם. בגדול, אפשר להגיד שעולם של ספרנות וטכנולוגיה הוא שילוב משמיים כשמדובר בבניית אתרים רספונסיביים. עכשיו, כשאנחנו מבינים את המהות של תפקיד הספרן, בואו נבין את מהות עיצוב האתרים מאוד בקצרה. בעולם שלפני שלמדנו בניית אתרים רספונסיביים, עיצוב אתרים התבסס על פיתוח שנקרא "פיקסל-פרפקט" והיו לו שפע של בעיות.
הם אכן היו מאוד יפים וטובים, אך עם השנים הם התחילו ליצור בעיות, כנראה בשל העובדה שהן המשיכו להתקיים בעולם שבו לכל אדם יש בממוצע יש שלושה מסכים שונים שבאמצעותם הוא נהנה מתכנים. תסתכלו סביבכם, פלאפון, מחשבים וטלוויזיה. אלה המסכים שאנחנו לרוב מתבוננים בהם. בעולם שבו היה שימוש רווח בשיטה של "פיקסל-פרפקט" לא היה אפשר להתמודד עם האתגר הזה.
אז אכן, הקשר בין ספרנים לדיגיטל הוא קצת מגוחך כשחושבים על זה, אבל גם לא. להיות מעודכנים בכל החידושים לחיפוש ומציאת מידע, כמו מידע אלקטרוני וספרים אלקטרוניים, שמייצג גם את האתגרים שבדרישה של מנויי הספרייה והסטנדרט שלהם במהירות ובקלות שבה הם מקבלים מידע.
ריספונסיב-אגרסיב: אתר ריספונסיבי לאסטרטגיית שיווק מושלמת
בספרו, מתאר מת'יו ריידסמה, מדבר על בניית אתרים רספונסיביים כמחשב של ספרייה ואף השווה את היתרונות על המטאפורה המעולה של ספרייה. בואו נעבור עליהם:
- אין צורך לקידום נוסף של האתר הנייד של הספרייה, משום שבכל פעם שהמשאיל נכנס לספרייה, האתר שלכם מתאים את עצמו לפלאפון, מה שיכול לתרום רבות לקידום ופרסום של ספרים חדשים לדוגמה, או להקפיץ טרנד מסויים ישר מול העיניים.
- היתרון הכי משמעותי בבניית אתרים רספונסיביים הוא בעיקר בעובדה שהספרייה לא צריכה לעדכן את עצמה ביותר ממקבץ אחד של מידע.
- מנקודת המבט של המשאילים, בניית אתר רספונסיבי, מקל עליהם את השימוש באתר שלכם. במידה והפלאפון שלהם תומך ביכולות של האתר פירוש הדבר הוא שאתם מקלים על המשמתמשים שלכם לעשות פעולות בעסק.
- בימים שלפני בניית אתרים ריספונסיביים, אנשים היו צריכים לעבוד קשה עם האצבעות הקטנות שלהם על מנת להצליח להתנהל עם כל הפונקציות הזמינות להם באתר.
לא כל הנוצץ זהב: אתר רספונסיבי זה אחד, מה עם השאר?
העובדה שבניית אתרים רספונסיביים הם אחד הדרכים שיכולים לעזור לספרנים לפגוש את הציפיות הגבוהות של ציבור המשאילים בספרייה לגבי המידע הנגיש להם, היא לא בדיוק הסיבה שהושיבה חברה לבניית אתרים לשבת ולכתוב מאמר. אם האתר שלכם עובד על מערכת ניהול תוכן, אתם לא חדשים בנושא של בניית אתרים רספונסיביים ואתם גם לא חדשים בעולם של קידום אורגני. או שכן? במאמרים קודמים דנו בחשיבות של הכרה של העסק שלנו על מנת להבין איזה סוג של שיווק נבחר. כעת, אתם צריכים להבין אם אתר, בלי קשר לבניית אתר רספונסיבי הוא מה שאתם זקוקים לו בתור בעל עסק. והנה כמה שאלות טובות שאתם יכולים לשאול כדי להקל על ההחלטה שלכם:- האם אני בכלל צריך אתר?
בחיים שבהם יש על כל בעל עסק, וזה לא משנה הגודל או הרמות של העסק, קידום אתרים בגוגל, זה דבר שהוא חלק אינטגרלי ובלתי נפרד ממנו. אתה יכול להיות "סמי פיצוחים" וכ-"סטארבקס" ושניכם תצטרכו להבין דבר אחד ומאוד מהותי וזה בעיקר איפה הקהל שלכם נמצא? אם הוא לא גולש באתרים – אל תפתחו אתר.
- איזה סוג של אתר?
כידוע, יש כל מני סוגים של אתרים, אבל יש לשים לב – האם אתה רוצה למכור דברים באתר? אם אין צורך בחנות, שוב, אל תפתחו אותה. קידום אורגני בגוגל הוא סך הכל אחד בתוך שורה ארוכה של אסטרטגיות שיווק שיפקיצו את ההכנסות שלכם.
- איזה סוג של שיווק?
כמובן, אתם מגיעים לשלב הזה אחרי שאנחנו בנינו או לא בנינו אתר. חברת בניית אתרים, לפחות בעשר השנים האחרונות, עושות גם שיווק לאותו אתר וכן שיווק בלי אתר. אז מה זה יהיה? קידום אורגני של האתר שלכם בגוגל? או שבכלל החלטתם לפתוח חנות בפייסבוק?
דרוקסיט: בניית אתרים רספונסיביים מאנשים רספונסיביים
אנחנו לא בטוחים מתי התעוררנו לבוקר של שיווק דיגיטלי וקידום באמצעות אתרים, ואנחנו בטוח-בטוח לא יודעים מתי הפסיקו להשתמש באתרים של "פיקסל-פרפקט", אבל משהו בתוכנו אומר, שזה היום שבו רטנו אל המסך של הפלאפון בתחינה של "למה לעזאזל אין להם אפליקציה?" תוך כדי שאנחנו מגדילים, מקטינים ומכווצים את העיניים בניסיונות עקרים לתפעל את האתר, אנחנו יכולים להגיד לכם ששיווק דיגיטלי הוא עולם שלם שרק מחכה שתגלו שקידום אורגני בגוגל הוא רק אחד וממש לא הכי משמעותי בינינו. רוצים לדעת עוד? התקשרו עוד היום לייעוץ ראשוני והצעת מחיר!