לחצו ליצירת קשר עם מומחי השיווק שלנו
צור קשר עכשיו

בתור אנשים שמפנים הרבה מהמאמרים שלנו לידידינו מדור ה-Z והמילניאלז, יש צורך להסביר, שפרדוקס בהגדרה שלו מתייחס לסדרה של טענות, אשר הסיבה לאמיתותם הופכת בסופו של דבר להיות הסיבה להפרכתם וחוזר חלילה. נכון, זה נשמע כמו סינית, אבל בגדול, הדרך הכי טובה לתאר פרדוקס הוא לא לתאר אותו בכלל. הבנתם? לא? אוקיי, בואו נמשיך. אולי זה עוד יתבהר. פרדוקס או לא, דפי נחיתה הם מוקד עניינם של אנשים רבים. במאמרים קודמים דנו בשאלה איזה סוג עסק ירוויח מדף נחיתה ואיזה לא. אנחנו מקווים שרק נרענן את זכרונכם, אבל בואו ונבין קודם מהו דף נחיתה. 

מגולש ללקוח: מפחות ליותר – סוד הקסם של דפי הנחיתה 

דף נחיתה הוא דף בפני עצמו, שבאמצעותו הופכים גולשים ללקוחות. מה הופך אותו מתייר אינטרנטי, משוטט בנחת, לאדם משלם? יש מישהו (יהודי, כמובן) שפרש את התשובה הזאת על פניהם של 304 עמודים בספרו, "פרדוקס הבחירה – למה פחות הוא יותר". בספרו אומר בארי שוורץ שאסטרטגיה של הצרכן לקבלת החלטות טובות ביותר תדרוש מכם שש פעולות שעל שתיים מהן נרחיב ממש עכשיו: 

  • ראשית, לברר תחילה את המטרה והיעדים שלך. תהליך הגדרת יעדים וקבלת החלטות מתחיל בלברר עם עצמך מה הרצונות שלך. כאשר אנחנו ניצבים מול החלטה, אנחנו בוחרים על בסיס פרמטר שנקרא בספר "תועלת צפויה" וזה לא משנה אם מדובר בבחירה של בילוי אפילו בערב שישי. אנשים מונעים מהרווח ומהאינטרס שלהם. 
  • שנית, יש להעריך את החשיבות של כל מטרה. שני חוקרים בשם דניאל כהנמן ועמוס טברסקי, חקרו כיצד אנשים מקבלים החלטות ומצאו כי הם מתבססים על שורה של כללי אצבע אנקדוטליים, כלליים וארעיים, שעל בסיסם נעריך את ההחלטה שלנו.

תאמינו לנו: אל תאמינו לאף אחד – שלא מכיר את שני הסוגים האלה של דפי נחיתה 

ברגע שהלקוח נמצא בדף הנחיתה שלכם, אתם בעצם מדרבנים אותו לעשות פעולה שהיא קריטית כמו קנייה או הרשמה. ולמה? בדיוק בגלל פרדוקס הבחירה. לדוגמה, כשאתם מפרסמים שירות כירופרקטי ולצד כל כפתורי השארת הפרטים, יש ים של תוכן נוסף וכפתורים שמציעים להסתכל על עמודי הסושיאל, הבלוג ועוד ומבלבלים אתכם מפני  המוקסמת  דעתכם מוסחת בשל כך והסיכויים שבסופו של דבר באמת תוריד את הספר קטנות. דף נחיתה, במהות שלו נועד על מנת למזער את הסיכוי שזה יקרה. בעוד שדפי נחיתה עולים בפופולריות שלהם, הם לרוב נבנו כדי לשמש עבור אחת מתוך שתי האופציות – לייצר לידים או לגרום לאנשים לבצע פעולות נוספות באתר או בחברה:  

  1. דף נחיתה מחולל לידים. עם דגש ללידים. סוג זה של דפי נחיתה, מתפקס לתוך מטרה אחת שהיא להפוך אותך ללקוח. הדאטה שנגזרת מכל זה היא גם נכס מעולה מבחינת ההבנה שאתם מקבלים על קהל היעד שלכם ויעזור לכם להמשיך ולתכנן את הצעדים הבאים שלכם בצורה יותר מדוייקת ויותר מניבה. 
     
  2. דף נחיתה מניע לפעולה. בניגוד לדפי נחיתה מחוללי לידים, דף נחיתה שמניע לפעולה מלא בכפתורים שמניעים להפוך את הלקוח מלקוח משוטט ללקוח מבצע. בין אם הוא השאיר פרטים, או ביצע שיחה בפועל או קבע פגישת ייעוץ, כל אלה נחשבים להצלחה מבחינת אסטרטגיית שיווק. דפי נחיתה מסוג זה הם בדרך כלל יותר ממוקדים על מכירות מהירות ובצורה מיידית והם לרוב פשוט משמשים כדי להוביל אותך לחנות אינטרנטית. 

דף נחיתה מטרתו לשמור אינפורמציה על לקוחות בתמורה לדברים כמו קופון, קוד הנחה, מידע אקסלוסיבי ועוד. הסיבה שחברות בוחרות להפוך לסנטה קלאוס כשהם מפיקים דף נחיתה היא שהערך של לקוח שמגיע מדף נחיתה הוא הרבה יותר גדול מסתם לקוח שמשוטט באתר שלכם וזאת בשל התובנה שהוא מספק לכם לגבי איך מתהל קהל היעד שלכם. 

2 השפעות חיוביות שיש לחברה שלך על קהל היעד  

דפי נחיתה הם שונים מדפים אחרים משום ההתמקדות שלהם, קודם בהן. מטרות קצרות-טווח, כדי שתוכלו להגיע למטרות שלכם. חוץ מלהעלות את אחוז ההמרה, לשפר את הקמפיין הממומן ולמקסם קהל חדש ויצירת תובנות מחודשות: 

  1. מגביר את האמינות שלכם. אותו האלמנט שנפרש על גביו של 304 עמודים גם מסביר בין היתר את העובדה שדף הנחיתה כל כך ממוקד בעיקר נובע מהנטייה של אנשים להעדיף מסר פשוט וחד-משמעי. מסרים קצרים מגבירים את הסיכויים שהלקוחות שלכם 
     
  2. לחזק את החברה שלך. כבר הדאגתם את עצמכם מספיק בבניית חנות וירטואלית מחיר, כשזה לא הפואנטה. אז עשו שימוש במה שלמדתם פה.  להיות חברה עם המון המון תיאורים מסביב למטרה, מזיז אתכם ממנה. כשהמשתמשים שלכם לא הופכים ללקוחות באופן מיידי, הזהות של החברה שלכם היא אחד הדברים הכי חשובים משום שהוא יכול לעזור ללקוחות שלכם לזכור אתכם בעתיד. 

דרוקסיט: דואגים להסביר לכם 

עכשיו שאתם מבינים את הכוח של דפי נחיתה, כל שנותר לכם הוא להבין איפה ברמת הצורך שלכם בו אתם ממוקמים. בתור אנשים שמתפרנסים מדפי נחיתה שעליהם  אנחנו עובדים קשה בפרסום בגוגל, אנחנו עדיין נתקלים באנשים שלא יודעים מהו דף נחיתה, אבל יודעים לתאר אותו. מבלי לדעת מי או מה אתם.

השאירו פרטים ונשוב אליכם

מומחי השיווק שלנו זמינים עבורך לכל שאלה.

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק