השחקן המרכזי במרחב הדיגיטלי הוא ללא ספק גוגל עצמו. כמעט וכלל הפעילות של קידום אורגני  במרחב הדיגיטלי נעשה תחת הנחיותיה של גוגל, כשהוא גם חולש ולוקח חלק במנגנוני פרסום נוספים. 
כל אדם העוסק בקידום אתרים ושואל עצמו מה זה קידום אורגני בגוגל, רצוי שיתפנה לקרוא אודות התייחסותה של גוגל לנושא זה. לחברת גוגל פרסום מהווה נדבך משמעותי באופן בו היא פועלת ושאיפתה למצוא מספר רחב של אפיקים לפרסום. 
אחד ממנגנוני הפרסום שגוגל מאפשרת במסגרת הרחבה של קידום אורגני הוא כלי שבו עושים בתי עסק וחברות שימוש רחב –Google Ads.
 

מהו בעצם ה-Google Ads?

ה-Google Ads הינו מוצר פרסום מרכזי של גוגל ומהווה מקור מרכזי להכנסות החברה. בכל שנה זוכה גוגל להכנסות הנאמדות במיליארדים מהשימוש שעושים בתי עסק וחברות בכלי זה, כשב-2018 רשמה גוגל הכנסה של 116 מיליארד דולרים. 
פרסום ב- Google Adsמאפשר בעצם ליצור מודעות פרסומיות במרחב הדיגיטלי. אלו יופיעו כבאנרים באתרים אינטרנט שונים, במנועי חיפוש, לצד סרטוני יו טיוב נצפים ועוד.
 

המקור לרעיון 

מי שהגה את הרעיון הוא ביל גרוס. גרוס התבסס בעצם על הרעיון של הצבת מודעות לצד תוצאות החיפוש של "דפי זהב". גוגל ניסו לרכוש את הרעיון מביל גרוס אך הדבר לא צלח. הדבר הוביל את גוגל ליצור כלי מעט שונה למודעות והיא השיקה את הכלי בשנת 2000 תחת השם Google AdWords. השקת הכלי על ידי גוגל הביאה למאבק משפטי בינם לבין גרוס שיושב בסופו של דבר מחוץ לכותלי בית המשפט.
 

מה בעצם מאפשר גוגל בפרסום באמצעות Google Ads?

פרסום באמצעות כלי זה מאפשר לבית עסק וחברות למתג ולחשוף את העסק שלהם בצורה רחבה במרחב הדיגיטלי. אותן מודעות מאפשרות לגולשים לבצע שיחות טלפון ישירות מהמודעה לבית העסק, ביכולת של גולשים להשאיר פרטים על מנת שנשוב אליהם (מה שמוכר בשפה המקצועית כמקור ליצירת "לידים"), הרשמה של לקוחות לרשימות תפוצה אליהם נוכל לשלוח ניוזלטרים אודות הפעילות העסקית שלנו, קישור לחנות הווירטואלית של בית העסק או החברה, קישור לצפיות בסרטוני היו טיוב של בית העסק או החברה ואפשרות להוריד אפליקציה אותה פיתחתם.
 

מהם שני הקמפיינים העיקרים של Google Ads?

הקמפיין הראשון המועדף על ידי בתי עסק וחברות רבות הוא זה הנעשה על מנת שבתי עסק וחברות יוכלו לבלוט ראשונים בחיפושים בגוגל מעל לתוצאות במסגרת של קידום אורגני. כאן הכוונה לקמפיינים פרסומים שיופיעו בתוצאות החיפוש בגוגל כתוצאות ראשונות. מעל לכותרת של כל קמפיין מתווספת המילה "מודעה" על מנת לאפשר לגולשים להבין שמדובר במימון מקודם במסגרת של Google Ads. 
קמפיין נוסף של Google Ads כולל קמפיין בו יוצגו מודעות כבאנרים במרחבי הרשת באתרי אינטרנט אשר הסכימו להיות חלק מקמפיין הפרסום של גוגל ובעצם להפוך לשותפים ברווחים. אתרים אשר מאפשרים לגוגל פרסום באתר שלהם זוכים לקבל אחוז מהרווחים על כל לחיצה על הבאנר על ידי גולש שנעשה מתוך האתר שלהם. 
פרויקט זה מאפשר כמובן לבעלי אינטרנט רבים להפיק הכנסה פסיבית מאתר האינטרנט שלהם. זאת לצד יכולתה של גוגל להבליט באנרים פרסומיים באותו אתר בהתאם לצרכים ותחומי העניין של הגולש. גולש, שהביע עניין במרחב הדיגיטלי בנושאים הנוגעים, למשל, לתחום כלי המטבח יזכה להיחשף לבאנרים שלחיצה עליהם תוכל להוביל אותו לחנויות אינטרנטיות המוכרות ציוד למטבח.
 

מה אמור לכלול גוף המודעה?

בכל תהליך הפרסום של Google Ads קיימים כללים ברורים ונוקשים מצד גוגל. פרסום כל מודעה המופיעה כתוצאת חיפוש של גוגל צריכה לכלול ארבעה חלקים – כותרת, גוף המודעה, כתובת אתר לתצוגה וכתובת דף נחיתה אמיתי. 
לרוב ניתן לכלול עד 25 תווים בכותרת, כ-70 תווים בטקסט המודעה ועד כ-35 תווים לתצוגה. מגבלת התווים משתנה על פי שפת המודעה.
 

שימוש במילות מפתח בגוף המודעה

נושא זה מהווה דוגמה נוספת היכולה לענות ולהבהיר אודות השאלה מה זה קידום אורגני. על מנת להפוך את המודעה לכזו שתיצור חשיפה רבה חשוב לעשות שימוש נכון במילות מפתח בגוף המודעה. 
מילות הפתח צריכות להתאים למה גולשים בגוגל יקלידו כשהם מחפשים אחר מוצר או שירות מסוים. חברות העוסקות בקידום אורגני מבצעות פעילות מקדימה של מחקר מילות מפתח, כשתוצאותיה מאפשרות לדעת מהן הביטויים אותם כדי לשלב בגוף המודעה. 

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק