יכול להיות שיש לכם חנות קטנה וחמודה. בחרתם את המיקום שלה בקפידה, דמי השכירות לא נמוכים ואתם מתחזקים אותה היטב עם עובד או שניים שעוזרים לכם לסדר מדפים, לנקות, לסדר ולאייש את העסק למקרה שהלקוחות יגיעו עם מצב רוח טוב וכרטיס אשראי שלוף. סביר להניח שאתם מזהים כמה וכמה חסרונות במודל הזה. העלויות גבוהות למדי, העבודה רבה, ותמיד נדמה שבשעות הערב, בסופי השבוע וגם בחגים, יש לא מעט לקוחות שאתם פשוט מפספסים. אתם גם מבינים שיש לקוחות שלא מודעים לקיומכם פשוט משום שהחנות שלכם לא נמצאת במקום נגיש מבחינתם. בניית חנות וירטואלית היא ללא ספק אחת הדרכים הטובות ביותר להתגבר על האתגרים הללו, כשהיא מספקת לכם פריסה גאוגרפית רחבה יותר, עלויות נמוכות וזמינות גבוהה. איך עושים את זה? הנה שלושה טיפים חשובים במיוחד.
1 – ערכו סקר שוק מקדים
בין אם יש לכם חנות ובין אם החלטתם על בניית חנות וירטואלית ללא חנות פיזית מקבילה, התחילו עם סקר שוק קצר. זה הזמן לגלות מי המתחרים שלכם, מה הם מציעים, מה שיטת התמחור שלהם, איך האתר שלהם נראה, למי הם פונים ובאילו אסטרטגיות הם פועלים. בניית חנות וירטואלית היא משימה מורכבת שצריכה להתנהל באופן מדויק כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר, אבל אם לא תכירו את השוק שבו אתם פועלים, אתם עשויים לפספס כמה מטרות חשובות בדרך. יכול להיות שאתם משתוקקים לקדם מוצר שאחרים ניסו לקדם והוציאו מהמלאי בגלל חוסר עניין, וגם יכול מאוד להיות שהפילוח שלכם לא לגמרי מדויק. הסקר הזה יעזור לכם לקבל תמונה מלאה יותר.
2 – תכננו את מהלך המכירה
בניית חנות וירטואלית מורכבת משורה של צעדים, אבל
בניית אתר המסחר היא דווקא לא השלב הראשון והבסיסי ביותר. לפני שאתם מתחילים לתכנן את האתר שלכם כדאי שתשקיעו את הזמן בתכנון החנות עצמה, כאילו הייתה זו חנות פיזית, קלאסית. תכננו את סל המוצרים שלכם וסווגו אותם לקטגוריות, קבעו תמחור ריאלי והרכיבו את תהליך העבודה שלכם. זה הזמן לקבוע מה יקרה מרגע שהלקוח ישלח הזמנה, מי יאסוף את המוצרים, מי יעטוף אותם ומי אחראי לשלוח אותם. חשוב להגדיר לוחות זמנים ברורים שתוכלו להציג גם ללקוח, ולהגדיר מדיניות מסודרת רק למקרה שבו יחולו עיכובים או תקלות מול לקוח כזה או אחר. תכנון נכון הוא צעד בסיסי וחשוב מאוד, הרבה לפני שתעלו את החנות לאוויר או תקדמו אותה ברשתות החברתיות.
3 – בניית חנות וירטואלית יפה ועשירה בתוכן
התייחסו אל החנות הווירטואלית כאילו הייתה זו חנות "רגילה" לכל דבר. במילים אחרות, זה הזמן להשקיע בעיצוב שלה, לבחור את הצבעים המרכזיים, כמה תמונות, אולי אלמנט גרפי ייחודי. סרטוני הדרכה (אם הם רלוונטיים) יכולים להיות תוספת נפלאה. בניית חנות וירטואלית איננה שונה מכל חנות אחרת, ולמעשה ההבדל היחיד הוא זה שנותן לחנות הווירטואלית יתרון משמעותי. כשאתם משקיעים בתוכן עשיר, בעיצוב מזמין ובחוויית משתמש טובה, אתם לא רק מקימים חנות יפהפייה – אלא גם פועלים
לקידום אורגני שלה. כך הלקוחות שלכם יידעו שאתם קיימים והם יגיעו אליכם הרבה יותר בקלות אם ימצאו אתכם במנועי החיפוש.
בונוס – כך תבנו את החנות הווירטואלית בפועל
עד עכשיו דיברנו על הנושאים המרכזיים שאמורים להעסיק אתכם בתכנון החנות הווירטואלית שלכם, אבל השאלה הגדולה באמת היא איך עושים את זה בפועל. ליתר דיוק, מי אמור לדאוג לתכנון האתר, לבנייתו, לעיצוב החנות, לבניית מערכת הניהול שלכם ולקידום החנות? התשובה לכל השאלות הללו פשוטה: חברת דרוקסיט, המתמחה בתכנון, בניית וקידום אתרים. עם ניסיון רב בתכנון ובניית חנות ורטואלית, קידום אורגני וקידום ממומן, הצוות המקצועי של דרוקסיט יעזור לכם לתכנן את המסלול כולו. יחד נתכנן את מבנה החנות הווירטואלית שלכם, את סידור המדפים (או דפי המוצר), את הביטויים המרכזיים שהלקוחות שלכם מחפשים, את התוכן העשיר שימשוך אותם אל האתר ואת העיצוב המרהיב שישדר יוקרה, רצינות, מקצועיות ואיכות. תהליך איכותי ונכון של בניית חנות וירטואלית הוא זה שיאפשר לכם להשיג את כל המטרות והיעדים שהגדרתם, בלי להתפשר על שום שלב ועל שום מטרה בדרך.
כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק