למרות שמנהלי אתרים מאוד אוהבים לגלות קישורים מאתרים חיצוניים, הם חוששים לא פעם מפני האפשרות לשלב בעצמם קישורים ברחבי האתר שלהם. יש לא מעט סיבות לכך, מהחשש שהקישור יעודד את הגולשים לעבור לאתרים אחרים בלי להביט לאחור, ועד לפגיעה אפשרית במוניטין. בפועל, הסיבות הללו לא לגמרי נכונות, ואפילו ההיפך הוא הנכון. השימוש בקישורים, אם הוא מתבצע בצורה נכונה כמובן, יכול דווקא לעזור לכם ולתרום משמעותית לקידום האתר שלכם.

קישורים חיצוניים דווקא תורמים לחוויית המשתמש

הזכרנו בעבר את חשיבותה של חוויית המשתמש, ונזכיר אותה גם הפעם, שהרי מדובר באחד הנושאים החשובים ביותר בתכנון האתר שלכם. כדי לספק לגולשים חוויה טובה אנחנו צריכים לעצב אתר מרשים ומזמין, לתכנן את מפת האתר הנוחה ביותר, לייצר תכנים איכותיים ולוודא שהאתר מותאם למסכים ולדפדפנים שונים. עכשיו אפשר להוסיף עוד משתנה אחד למשוואה הזו: קישורים חיצוניים. לקישורים אלה יש דווקא השפעה חיובית על החוויה, בעיקר משום שהם מאפשרים לגולשים להגיע ליעדים אחרים שיכולים לסקרן אותם לא פחות, והם גם אומרים משהו על המחקר שביצעתם ועל הידע שלכם בתחום. אם הקישורים הללו יעילים, טובים ונכונים, הגולשים ירצו לחזור לאתר שסיפק אותם.
 

קישורים חיצוניים חשובים לא פחות מאשר קישורים פנימיים

הקשר בין דפי האתר חיוני, וההמלצה היא להקפיד על יצירת קישורים בין עמודים שונים. כך אפשר לשלב בבלוג קישור למאמרים אחרים שפרסמתם ומאפשרים לצלול עמוק יותר פנימה, או לספק קישורים לרכישת מוצרים שעליהם אתם מדברים. מצד שני, ככל שתתמקדו רק בשמירת הגולשים בתוך האתר בלי לשלב קישורים חיצוניים, הדבר ישפיע על הדירוג שלכם בגוגל. בהנחה שאתם לא חיים בעולם אחר וגם לא ממציאים את כל העובדות והפרטים שאתם מספקים – תנו לגולשים שלכם קישורים לאתרים בעלי סמכות. כתבי עת אקדמיים הם דוגמה טובה לאתר "סמכותי", אבל יש כמובן עוד המון דוגמאות מעולות שיכולות להתאים בדיוק לאתר שלכם.
 

מתי הקישורים יכולים לעבוד?

כאמור, יש מספיק סיבות מצוינות לשלב קישורים חיצוניים באתר שלכם, והנה כמה מצבים שבהם הדרך הזו יכולה להתאים:
  • אם אתם סוקרים מוצר או שירות, בהחלט ראוי לספק קישור לאתר המוצר
  • אם אתם מרחיבים בנושא מסוים, מומלץ לספק קישורים רלוונטיים למי שהנושא מסקרן אותו באמת
  • אם אתם מכינים מדריך לגולשים (למשל "15 דרכים לחסוך בהוצאות"), אפשר לשלב קישורים לאתרים אחרים, ואולי אפילו תמשכו את תשומת לבם ותעודדו אותם לשתף את הפוסט אצלם באתר
  • אם סיכמתם על שיתוף פעולה עם אתר אחר, לרבות חילופי מאמרים, שתפו קישור למאמר שלכם באתר האחר 
     

עוד נקודה למחשבה: קישורים נכנסים

חוץ מאותם לינקים שמובילים מהרשומה החדשה בבלוג למאמר או למחקר שעליו אתם מדברים, וחוץ מהקישורים בין דפים שונים באתר, יש עוד מושג אחד שכדאי להכיר: קישורים נכנסים. אם עד עכשיו דיברנו על שילובם של לינקים לאתרים אחרים, בהחלט מומלץ להשיג כמה כמה קישורים שיובילו מאתרים אחרים – ישירות לאתר שלכם. באופן כללי יש שתי דרכים פשוטות לעשות את זה. הראשונה היא לפרסם באתרים מקצועיים שונים ולדאוג שלצד השם שלכם יופיע קישור לאתר. הדרך האחרת היא לסכם על שיתוף פעולה במסגרתו אתם משתפים אלה את אלה. יש עוד דרכים לעשות זאת, כמובן, אבל אלה צעדים ראשונים וחשובים בכיוון הנכון.


קידום אורגני בגוגל – אל תעשו את זה לבד

מה שבטוח הוא שתחת הכותרת הגדולה "קידום אתרים אורגני בגוגל" מסתתרים המון פרטים קטנים והמון כלים שיכולים לעזור לכם להקפיץ את האתר קדימה. אם אתם לא לגמרי בטוחים איך עושים את זה או מאיפה בכלל מתחילים, יש גם לזה פתרון פשוט. חברה המתמחה בקידום אתרים תעזור לכם להבין מה האפשרויות שלכם, אילו חלופות נכונות עבורכם ואיך בכלל מתחילים. בזכות הניסיון הרב של צוות דרוקסיט, תוכלו גם להיות בטוחים שאתם עושים את זה נכון לכל אורך הדרך. מבניית הקישורים ועד שיפור חוויית המשתמש, מהקידום האורגני ועד הקמפיינים שתעלו בפייסבוק או בגוגל – הליווי המקצועי הוא כל מה שאתם צריכים כדי לקדם את האתר, ואת העסק שלכם.
 
לתכנון האסטרטגיה הנכונה עבורכם ולבניית תוכנית עבודה שמשיגה תוצאות, צרו עמנו קשר כבר עכשיו.

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק