אחת מהזירות התחרותיות הקיימות במרחב הדיגיטלי בישראל היא זירת השירותים המשפטיים. בישראל ניתן למצוא מספר רחב של עורכי דין ומשרדים המעניקים מספר רחב של שירותים משפטיים, כשהתחרות על כל לקוח פוטנציאלי מאתגרת וקשה. 
משרדי עו"ד מבינים כיום כי הזירה הדיגיטלית בישראל מהווה את המקור המשמעותי עבורם להגיע אל כר נרחב של לקוחות. לצד הקמה וקידום אתר ועמודים ברשתות החברתיות פועלים עורכי דין במספר מישורים נוספים במרחב הדיגיטלי על מנת לקדם עצמם והמשרד אותו הם מנהלים או שהם חלק ממנו. 
אלמנט משמעותי בתחום קידום אתרים לעורכי דין נוגע לכתיבת התוכן המשפטי באתר האינטרנט שלהם ואף בפלטפורמות חיצוניות הרלוונטיות להם.
 

שילוב תוכן מקצועי ולא שיווקי

בכל הנוגע לקידום אתרים לעורכי דין לתוכן המקצועי משקל רב וזאת לעומת תחומים אחרים. עורכי דין רבים העוסקים בעצמם בכתיבה של חוות דעת ושאר מוצרים משפטיים, רואים בנושא כתיבת התוכן לאתר שלהם אלמנט חשוב ומשמעותי שיש בו להעיד הן על יכולות הביטוי שלהם והן על יכולתם להיות אוטוריטה מקצועית בתחום עיסוקם. 
קידום אתרים של עורכי דין יהיו לרוב גדושים במאמרי תוכן מקצועיים בהם לא קיימים אלמנטים שיווקיים בולטים, כשאותם לבטח נזהה בקידום אתר של בעלי מקצוע אחרים. חלק ניכר מהמאמרים יעסקו בנושאי הליבה של המשרד, התייחסות להליכי משפטיים משמעותיים בהם טיפל המשרד בעבר ואף מטפל כיום, התייחסות לפסקי דין בעלי פרופיל תקשורתי גבוה ועוד.
 

מי אמור לכתוב את התוכן?

יש עורכי דין רבים המתעקשים לכתוב את המאמרים המקצועיים בעצמם ופחות מעוניינים להסתמך על כותבי תוכן מטעם החברה המקדמת את הפעילות הדיגיטלית של המשרד. הדבר כמובן לגיטימי בהינתן כי לרוב עורכי הדין יכולת כתיבה גבוהה והם מקפידים על קוצו של יוד. 
אפשרות נוספת המועדפת על עורכי דין אחרים היא להגדיר מראש לכותב תוכן נושאים עליהם ירצה שיכתבו תוך הפניית הכותבים למאגרי מידע רלוונטיים ופסקי דין המפורסמים בחינם באתר הדוברת של בית המשפט. הדבר מאפשר לעורכי הדין להוריד מעצמם את משימת כתיבת התוכן, כשברוב המקרים מצריכה זמן ומוכנות כשלרוב עורכי הדין אין הפניות לספק. כאן ניתן שעורכי הדין יעברו על המאמרים שסיפק כותב התוכן ויחדדו מספר נקודות לפני פרסומם באתר.
 

מה חשוב שעורך הדין יכיר אם בחר לכתוב את התוכן לאתר?

חשוב שעורכי הדין שבחרו לקחת על עצמם את מלאכת הכתיבה יכירו את גבולות הגזרה בכל הנוגע לכתיבת מאמרים במרחב הדיגיטלי ועל כן על חשוב שמקדם האתר שלהם יכיר להם את מספר כללים חשובים שרצוי שיכללו באתר שלהם. 
בין היתר, על עורכי הדין להקפיד על מאמרים קונקרטיים בטווח מילים רצוי של 450-600 מילים. מאמרים מקצועיים בתחומי המשפט הגולשים לכמות רחבה יותר של מילים הופכים את המאמרים למייגעים ולכאלו, בסבירות גבוהה, רוב הקוראים יחדלו מלהמשיך לקרוא. כאן, לחלופין ניתן בעצם להציע לעורך הדין ליצור סדרת מאמרים סביב נושא מרכזי אחד, כשכל מאמר נוגע בצורה עמוקה וממוקדת בתת נושא ומהווה המשך למאמר הקודם ובסיס למאמר הבא. 
דבר נוסף שחשוב שעורך הדין שבחר לכתוב המאמרים בעצמו הוא שילוב של קישורים פנימיים וחיצוניים. שילוב של קישורים מעלה את ערך האתר ומאפשר כמובן לחזק דפים נוספים של אתר האינטרנט. 
הבט נוסף וחשוב נוגע לעובדה כי עורכי דין רבים אוהבים לעשות שימוש רחב בציטוטים שנאמרו בגופי תקשורת שונים. על עורכי הדין להקפיד כי שימוש בציטוטים שנאמרו בראיון בגוף תקשורת אחר מחייבים לציין מהיכן נלקח אותו ציטוט.
 

שילוב תוכן מקצועי באתרי אינטרנט מובילים

חלק מפעילות של קידום אתרים לעורכי דין, בכל הנוגע לכתיבת מאמרים, חשוב שתעשה גם במבט החוצה לעבר פלטפורמות דיגיטליות נוספות. אתרי אינטרנט העוסקים בתחום המשפטי ואף פורטלים חדשותיים גדולים שמחים לשלב באתרים שלהם תוכן מקצועי של עורכי דין הנתפסים כאוטוריטה בתחומם. 
כאן חשוב שהחברה המספקת שירותי קידום אתרים למשרד עורכי הדין תדע לייצא ולשווק את המאמרים המקצועיים של עורך הדין באופן כזה שאלו ימצאו במה גם מחוץ לאתר האינטרנט שלו. שילוב של המאמרים באתרים חיצוניים גדולים מאפשר חשיפה רחבה של משרד עורך הדין כלפי כר נרחב של גולשים אשר יסמנו לעצמם דרך אותם מאמרים את עורכי הדין המובילים בתחום המשפט השונים.

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק