בניתם אתר אינטרנט, שילבתם בו כמה תמונות יפות שצילמתם בעצמכם ואתם משתדלים להעלות תכנים מדי שבוע, או לכל הפחות מדי שבועיים – בתלות ברמת הזמינות שלכם. הבעיה היא שאתם עדיין רחוקים מהחזית, וכשהגולשים מחפשים את המוצרים או השירותים שלכם הם מגיעים למתחרים שלכם הרבה קודם. למה זה קורה, ומה יכול להסביר למה אתם עדיין לא בראש תוצאות החיפוש של גוגל?
אתם מעדכנים את האתר – אבל לעתים רחוקות
מפעם לפעם אתם נכנסים לאתר, מחליפים תמונה ומעלים רשומה חדשה בבלוג. אם המחיר התעדכן מאז הפעם האחרונה שביקרתם כאן, אתם מפנים לעצמכם כמה רגעים כדי לשנות את תג המחיר גם באתר. על פניו זה נראה לכם מספיק, אבל מבחינת הגולשים (ומבחינת גוגל) הדרך עוד ארוכה. יכול להיות שאין לכם זמן כי אתם עובדים קשה, מה שאומר שיש לכם ממילא לקוחות, ויכול להיות שאין לכם את הסבלנות הדרושה או את האמונה שזה באמת מה שיעבוד. בפועל, הלקוחות מגיעים לאתר נטוש, והם מרגישים שאין לו ערך אמיתי לספק להם. כך הם מתרחקים עוד לפני שהכירו אתכם לעומק, וגם גוגל מתרשם שהחוויה שאתם מספקים פשוט לא טובה מספיק. קידום אורגני בגוגל מחייב עבודה יסודית יותר, ועדכון תדיר יותר של האתר והתכנים שהוא מציע.
אתם מנהלים את האתר – אבל בלי אסטרטגיה
גם אם אתם מקפידים להעלות תכנים פעמיים בחודש ולעדכן את המחיר ברגע שהוא משתנה, אתם פועלים ללא אסטרטגיה ברורה. אין קו ברור לנושאים שעליהם אתם כותבים, אתם לא ממוקדים בקהל המטרה שלכם, והתכנים שאתם מעלים נועדו בעיקר לקידום מילות חיפוש, אבל הם לא באמת מספקים ערך. אסטרטגיית התוכן היא קריטית, וזה בדיוק הזמן לעצור ולהבין מה האסטרטגיה שמנחה אתכם. כעת תוכלו לגזור מתוכה פעולות קונקרטיות, להתחיל לעבוד ולראות שינוי אמיתי גם בביצועי האתר שלכם.
אתם מכירים את המתחרים – אבל לא את האתר שלהם
לפני שאתם מקימים אתר חדש, בין אם מדובר באתר תדמית או בחנות ווירטואלית, חשוב לערוך סקר קצר. גם אם האתר שלכם קיים ואתם רק רוצים לשפר וללטש אותו, המחקר הזה הוא צעד בסיסי וחיוני. חפשו את המתחרים שלכם ברשת ונסו להבין מה הם עושים טוב יותר או פחות:
- איך נראית מפת האתר שלכם? אילו עמודי תוכן הם מציעים?
- באיזו תדירות הם מעלים תכנים חדשים לבלוג המקצועי?
- אילו ביטויים חוזרים יותר במקומות שונים באתר?
- מה מייחד את האתר שלהם בהשוואה לאתרים של מתחרים אחרים?
- מה מושך אתכם יותר באתר, ומה ממש לא עושה לכם את זה?
- אילו אלמנטים מיוחדים מופיעים באתר (למשל תמונות, סרטונים, אנימציות וכיו"ב)
אתם רוצים לספק חוויה טובה – אבל זה לא ממש קורה
מרוב תמונות וסרטוני וידאו, האתר שלכם נטען בקצב איטי להחריד, וגם כשהוא עולה לאוויר התמונות מסרבות להיטען ובחלק מהמסכים האתר כולו נראה מעוות וחסר פרופורציה. בקיצור, חוויית המשתמש שאתם מספקים לא מספיק טובה, ובכל הקשור לקידום בגוגל, לנושא הזה יש חשיבות רבה. אם כן, היעזרו במומחים לקידום אתרים וזהו את נקודות החולשה שלכם כדי שתוכלו לטפל בבעיות הללו ולהפוך את האתר ליעיל, מהיר ורלוונטי הרבה יותר. כשהלקוחות שלכם יהנו מהאתר יותר, הם יישארו בו הרבה יותר, וגם האלגוריתם של גוגל יזהה שהגולשים מוצאים באתר שלכם את המענה לשאלות ולצרכים שלהם.
אתם רוצים לדעת שהאתר עובד – אבל לא בודקים את זה
יש היום המון כלים נהדרים שעוזרים למנהלי אתרים להישאר עם היד על הדופק, וגוגל אנליטיקס הוא דוגמה טובה לכלי מהסוג הזה בדיוק. השתמשו באמצעים שעומדים לרשותכם ונסו להבין אילו דפים עובדים טוב יותר ואילו פחות, אילו ביטויים עושים את העבודה ואיפה אתם צריכים להשקיע קצת יותר. עם חברה מקצועית ואמינה המתמחה בקידום אתרים, תוכלו לזהות את הבעיות הללו מוקדם יותר, ולאתר פתרונות יעילים לשיפור ביצועי האתר שלכם. עם ניסיון רב בתחום ועם צוות שמלווה אתכם לכל אורך הדרך, חברת דרוקסיט מעמידה לרשותכם את הכלים המתקדמים והטובים ביותר לניתוח האתר שלכם, ולהשגת תוצאות טובות הרבה יותר.
לקידום האתר שלכם אתם מוזמנים לפנות אלינו כבר עכשיו.