השאירו פרטים ונשוב אליכם
מומחי השיווק שלנו זמינים עבורך לכל שאלה.
העובדה ששני עשורים של בניית אתרי אינטרנט כבר מאחורינו, גרם לו להשפיע לנו על כל תחום בחיים של האוכלוסייה כמו הנגישות למידע, תקשורת, תעסוקה וכמובן – הסיבה שאיגדה את כולנו תחת קורת גגג אחת: שיווק ומסחר. העובדה שהאינטרנט הגיע למעמדו הרם קטף הצלחות רבות שאחת מהן הייתה סיגול אורח חיים חדש כמו עבודה היברידית, פגישות זום, מבחנים אקדמאיים מהבית וכן – סדרי עדיפויות חדשים. מאמר של הלמ"ס עולה כי השינויים האלה גרמו לערך הפרטיות לקפץ לראשון ברשימת העדיפויות. רוצים לדעת למה? או מה אפשר לעשות כדי לשמור אותה גם? כל המידע במאמר.
אוטומציה: מה הגורמים שהביאו לאנשים לשמור בקנאות על הפרטיות שלהם – סטטיסטיקות ונתונים
אנשים רבים שמים את הפרטיות שלהם במקום הראשון. החל מפלסטר על פתח המצלמה עד להתקנת תוכנות מניעה של ממש, אנשים הולכים ומתקדמים אל עבר רצף סדרי עדיפויות חדש באמצעותו עינית המצלמה מחשש שהאקרים יציצו עלינו בזמן שאנחנו אנחנו, כמי שחולשים בענף בניית אתרי אינטרנט ושיווק דיגיטלי להתאים את עצמנו אליו.
במאמרים קודמים כבר דנו על העולם ההולך ומתחדש שלנו, השיווק בכלל ועל עולם השיווק הדיגיטלי בפרט. בעולם שבו פרסומות באינסטגרם היו סינית, הלכנו והפכנו למעצמת נמלים שיוצרת עולם חדש. אותו עולם חדש יצר פרקטירות כמו אוטומציה שבעיני רבים הלך והפך למסוכן.
לאלה מכם שלא יודעים, האוטומציה, בלי עכשיו לסבך אתכם עם מושגים מסובכים שלא מעניינים אתכם, היא אותו התהליך שהביא את השיווק הדיגיטלי למעמד שהיא אוחזת בו היום. ועדיין – כפי שהיא הצליחה לעורר ענף חדש, יצרה מקומות עבודה, עזרה לנו להתמודד עם מגיפה עולימת שבין היתר, אסרה עלינו לאצת מהבתים אנשים עדיין שמים במקום הראשון את הרצון להצליח לשמור על הפרטיות שלהם כמה שניתן ואתם, בתור מי שכרגע אחראיים על השיווקש ל עצמכם – צריכים לדעת איך להמנע מפגיעה ממנה. ואם זה לא עוזר, קחו קצת נתונים:
- איך השתנתה הגישה של הגולשים לפרטיותם? כ- 83% ממשתמשי האינטרנט סבורים כי יש לחוקק חוקים להגנה על הפרטיות ברשת. 20% מהאוכלוסיה 1.1 מיליון איש, נפגעו מפשיעה ברשת, 20% מהם נפגעו מהונאה כלכלית שקשורה לגניבת פרטי אשראי. 20% מהמשתמשים באינרטנט הורידו תוכנה זדונית שגרמו נזק למידע או לתוכנת מחשב בטלפון הנייד שלהם.
- ואיך זה נראה מבחינת פעולות מניעה? כ- 56% ממשתמשי האינטרנט החליפו סיסמה ב-12 החודשים האחרונים. הנתון הזה אוגד בתוכו את 63% מהצעירים בני 20-44 ו-36% מבני 65 ומעלה ו-53% משתמשים בתכנת אנטי-וירוס זו או אחרת.
יותר מכך, משתמשי האינטרנט האנונימיים לא לבד בדעתם. ריס וויליאמס, מנהל ומומחה המכירות של גוגל באוסטרליה וניוזילנד, במאמר שעסק בקריירה ובתובנות שהפנים לאורכה דיבר על העולם הוירטואלי כתופעה וכן על המטאברס וגלישה מהקונספט של המציאות כפי שאנחנו מכירים אותה ועל האופן שניתן להתנהל במציאות שהיא ספק-טובה-ספק פוגענית. כל זאת ועוד – בהמשך המאמר.
להשאיר את האור דלוק: ריס וויליאמס על התנהלות נכונה עם אוטומציה
כאמור, ריס וויליאס, מומחה ועובד ב"גוגל Ads" החל מתחילת המילניום, פיתח את התהליך אשר באמצעותו הוא בורר בין 10 פרמטרים שונים על קבוצה של 20 אזורים וכן גם שימוש בכלים שונים מארגז הכלים כמו: קריאייטיב, מונחי מפתח מתאימים, תכנים ועוד – כל המשוואה הזאת מייצרת לכם רשימה ארוכה מהגלות עם 200 תבחינים שונים שאותם אתם צריכים לדאוג לתחזק ברמה שוטפת וקבוע. אין ספק – אם אתם חושבים שאתם לבד, בואו להפגש עם כל לקוח שלנו ותבינו שמדובר בתופעה רווחת. מאוד. ואולם – היא הסיבה מספר אחת לפגיעה בפרטיות. הנה כמה דרכים שריס טען כי יכולים לשפר את ההתנהלות.
- הוכחת עתיד (Future-proof) – ההמלצה היא בעיקר מולך בתור משווק מול עצמך בתור בעל עסק. הנח מטרות על בסיס קבוע, הסגרו על היכולות שלכם, עם רצון ונכונות להכשל ולתקן "תוך כדי הליכה".
- פרטיות במקום הראשון – פה וויליאמס טען כי המקום הראשון של סדרי העדיפויות הוא בעיקר על הפרטיות ומהנתונים שהועלו קודם לכן, אנחנו יכולים להגיד לכם שהוא לא טעה. אנשים חוששים לפרטיותם ולכן לא משנה אם שמתם לעצמכם לבצע בניית אתרי אינטרנט בלי לתת חשיבות לאתר לא מאובטח המונע המון רעות חולות פוטנציאליות שעליהן כבר דיברנו בעבר. ריס מציע כי לפני שאתם מסבכים בניית אתרי אינטרנט, בדקו את חברת השיווק שלכם או את עצמכם, ובדקו אם בוצעה בניית אתרי אינטרנט מאובטחת וכי הדגש הונח גם על קמפיין פרסומות באינסטגרם.
- שמרו על קצב – לבסוף, בין אם פרסמנו מאמר על בניית אתרי אינטרנט או על פרסומות באינסטגרם ובמדיות חבריות אחרות, אנחנו שומרים על מכנה אחד משותף שהולך איתנו בכל נשימה שמונחת פה בסוף על הכתוב – עקביות. ללא עקביות שום דבר שתתכנו לא יצליח ואין זה משנה כמה שיעורי בית תעשו. לרוב, התמדה היא גם החלק הכי קשה עבור אנשים. על כך וויליאמס טען כי ארגונים "שמשאירים את האור דלוק" וממשיכים לתחזק את העסק למרות מכירות נמוכות ועוד – הם אלה שמשמרות גם את הדירוג שלהם בפלטפורמות כמו גם עוזרת לחברה לשמור על המוניטין שלה ועל האופן שהיא נראית כלפי חוץ.
לסיכום, עם כמה שעולם הפרסומות באינסטגרם והניטור הקל עלינו, הוא גם גרם להרבה חששות ובכנות – מדובר בחששות לגיטימיים. ובכלל, הכי קל לתאר את האינטרנט ככביש. הכביש הוא אחד המקומות הכי מסוכנים בעולם ועדיין – אין מישהו שנמנע מלהסתכן במובן הזה. האינטרנט במקרה הזה זהה. יש איך להשמר מהסכנות שהוא טומן עבורנו.
מקווים שהמאמר הזה עזר לכם לעשות קצת סדר בסדרי העדיפויות של בניית אתרי אינטרנט והחשיבות של אתר לא מאובטח ואם לא – התקשרו ונשמח להשלים, לתקן, לענות ויותר מהכל – להיות חברת השיווק הדיגיטלי שלכם. יאללה, למי אתם מחכים?