לחצו ליצירת קשר עם מומחי השיווק שלנו
צור קשר עכשיו

לפי מחקר שנערך לפני ארבע מערכות בחירות, באפריל 2019, שבבריטניה הרחוקה, מצא שהפיתוח האחרון של פייסבוק, שהגיע לאחר שורה של עדכונים מעין אלה, הפך לכלי הכי שימושי עבור פוליטיקאים ואנשיהם כשמדובר בקמפיין בחירות. כמובן, איך לפרסם עסק בפייסבוק זו נישה ידועה ומוכרת, לפחות כפי שאנחנו מכירים את העולם כיום. פייסבוק הפכה להיות שחקנית מפתח כשמדברים על קמפיין, בטח על קמפיין בחירות.. המחקר נשען על נתונים מטעם הועדה לבחירות של בריטניה וניסה להבין מה היעילות של אותו פרסום "אולטרה-מנוטר" שכזה ואיך הוא תורם לקיום של עקרוונת פוליטיים חשובים. 

פעם חמישית גלידה: חמש סיבות לקידום אג'נדות פוליטיות בפייסבוק 

לא הספקנו לשים לב ופייסבוק כבר התחילה לטפח את תואר חביבת הבחירות, בעוד שלפני סך הכל עשר שנים אנשי האקדמיה רק התחילו לשים לב לדפי פייסבוק ופרופילים של מועמדים ומפלגות. כיום, פייסבוק היא חלק אינטגרלי ובלתי מתפשר כשמדברים על קמפיין בחירות תרבות ומחקרים אף העלו כי שרוב תשומת הלב מוקדשת לפרסום ממומן בפרסום פוליטי. אבל למה? בוא ננסה להבין: 

  1. כיכר עיר וירטואלית. פייסבוק היא חתיכת עיר, עם 2.7 ביליון משתמשים פעילים מדי חוד,   הקהל הזמין לפרסום של מפלגות ואג'נדות פוליטיות הוא רב ומתרבה. לפי מאמר שפורסם על ידי מבקר המדינה בשנת 2020, 
  2. כלים יחודיים. פייסבוק מציע פלטפורמה חדשה המתירה למשתמשים לקדם קמפיין בחירות עם הכלים היחודיים של פייסבוק, שהם לדחוף את מסרי הקמפיין והמצע בכל מקום, כמו גם היכולת לנטר את הקהל הכי ספציפי שיש באמצעות אותו מידע שאנחנו בתור משתמשים מכניסים למאגר. 
  3. ניטור קהל יעד מדויק. שיטת העבודה כשמדובר בקמפיין בפייסבוק, על אחת כמה וכמה כשמדובר על קמפיין בחירות, מבוססת על מציאת קהל היעד, לא המדוייק, הכי מדוייק שיהיה אפשר למצוא ובשבמידה רבה יצור אינטרקציה עם המפרסם (לייק, תגובה, שיתוף וכו'). 
  4. דאטה מדויקת. בזמן ששיטות הניטור, היא לא חדשה, האופציות החדשות הן בנוגע, לדאטה, המידע שמגיע אלינו בזכות אותה אינטרקציה היא הזהב האמיתי שממנו יוצרים קמפיין פייסבוק מוצלח.
  5. תקשורת עם האזרחים. מקצר את התהליך של העברת מסרים רשמיים מאת מפלגות או אנשי ציבור, כמו גם לגבי רגולציות או שינויים בחקיקה, מה שהופך גם את הדרך שמביאה את המידע לאזרח למהירה כמו גם הפידבק המיידי שהוא יכול לספק לך. 

לסיכום, השימוש בפייסבוק למטרות קמפיינים אמורה במידה רבה להיות אינטרס עיקרי של אנשי הציבור והמפלגות שהם חברים בה. כעת הנוכחות בפייסבוק לא הכרחית רק מפלגות מיועדות לקהל יעד "צעיר" או "חדש בלהצביע", אלא ממש נחשב לאמצעי חובה ומפתח להשגת מטרות של קמפיין בעולם ההולך ומתחדש שלנו, אפשרויות להשגת מטרה זו הן: עמודי נחיתה, עמודי מעריצים, עמודי שאלות, שימוש בוואטספ ועוד.. מצד אחד הפרסום ברשתות החברתיות מייעל, מצד שני הוא לוקח חלק בלתי מתפשר בהפצה של "פייק ניוז" (חדשות כוזבות), שהוא בעייתי במיוחד כמשדברים על רשתות חברתיות. אם אתם רוצים להבים מה הנזקים שיכולים להגרם מתהליך קידום אתרים פוליטיים – המשיכו לקרוא. 

חוץ מזיתים: מה אנחנו מסיקים? נתוני קמפייני בחירות ישראלים 

כן, מערכת בחירות הבאה לפנינו וחיוך הוא לא ההבעה שתמצאו על פנינו. כמובן שההבנה שאחנו לא מאולצים לעסוק בזה עודדה אותנו. עיתונים אחרים, ביניהם העיתון המפורסם בעולם, ה"ניו יורק טיימז", הכריז על דונאלד טרמפ, הנשיא ה-45 של אמריקה, כמפרסם הבודד הכי גדול בפייסבוק. נתונים דומים עלו מהמגזין הבריטי, ה"גארדיאן" לפיו מפלגות בריטיוץ מבזבזות "המון" על פרסום בפייסבוק. ואנחנו? ממש לא נשארו מאחור. בואו נסתכל על זה יותר מקרוב:  

  • מחקר שנערך בשנת 2019 מספר המשתמשים הפעילים בפייסבוק עומד על 2.4 מיליארד כש-5.6 מיליון (!!!) מהם ישראלים. 
  • סך ההוצאות של רשויות ציבוריות על פרסום בפייסבוק של התכנים הפוליטיים עומד על 3 מיליון ש"ח. 
  • נכון למחקר שנערך ב-2018 כ-84% מהאוכולוסיה הישראלית עושה שימוש בפייסבוק, 94% רשויות מקומיות בעלות נוכחות ברשת החברתית ו-83% מהם ראשי עיר או רשויות. 
  • 134, זה סך תלונות הציבור שהתקבלו בשנים 2017-2019, במשרד מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור הנוגעות לשימוש (הלא תמיד טוב) של הרשויות הציבוריות ברשתות החברתיות. 

רשויות חברתיות: חסרונות שבפרסום פוליטי בפייסבוק

בחודשים מאי-דצמבר 2019 עסק משרד מבקר המדינה בהיקף השימוש של רשויות ציבוריות בפייסבוק בנושאים אלה: היקף השימוש, המטרות שלו, הניהול הטכני, מהות הטכנים ועוד. הליקויים והבעיות שעלו מאותו מחקר הראו פגיעה עקרונית בעיקרון השקיפות, עליו נרחיב בהמשך. לבינתיים, ריכזנו עבורכם שלוש מהבעיות העקרוניות העומדות כעת על הפרק: 

  1. בלאגן. העיקריות לא ערכו נוהל להכנת נהלים ותכניות עבודה בנוגע למטרות והיקף השימוש, על אף השימוש הרחב שהם עושים בה. 
  2. לא מוגנים משפטית. רשויות מקומוית רבות השתמשו בחברות בניית אתרים ושיווק דיגיטלי כדי להפעיל את החשבונות שלהם וחלק מהם לא עיגנו את התקשורת עם אותן חברות בחוזה המבטיח סודיות ואבטחת מידע. 
  3. לא הבינו את הפואנטה. מרבית הפרסומים של הרשויות המקומיות עוסקים בהעברת מסרים לציבור. שיעורם של הפרסומים שאפשרו ליצור אינטרקציה (שוב-לייק, תגובה, שיתוף) היה נמוך.  נוסף על כך רשויות רבות צנזרו תגובות, מה שלא בדיוק מקיים את עיקרון השקיפות הדמוקרטי. 

קמפיינים בפייסבוק זה רק בדרוקסיט – שיווק דיגיטלי לעסקים ועוד  

ההצלחה של הרשתות החברתיות בקידום פרוייקטים, בלמידה מניסוי וטעייה, בכך שמאפשרת תקשורת אינטרקטיבית מול האזרחים היא מה שזיכתה במוניטין שלה בכל הקשור לניהול קמפיינים גם אם היא מייצרת התמודדות עם בעיות. בפוליטיקה, שקיפות היא אמצעי, שבשורה התחתונה אמור לייצר אמון בין נציג הציבור לבוחריו. בין אם אתם חושבים איך לפרסם עסק בפייסבוק, או שההצלחה של עמודי מפלגות סחררה אתכם, אנחנו בדרוקסיט נשמח להוביל איתכם דרך של תהליך קידום אתרים מקצועי ואמין. עם התמחות וניסיון באיך לפרסם בפייסבוק או סתם בא לכם לדעת מה התפקיד של עמודי נחיתה – אנחנו פה עם מענה לכל השלות שלכם.

השאירו פרטים ונשוב אליכם

מומחי השיווק שלנו זמינים עבורך לכל שאלה.

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק