מה זה קידום אתרים:


קידום אתרים =SEO  (ראשי תיבות – Search Engine Optimization ) – בראש ובראשונה צריך לדעת שקידום אתרים מבצעים בכדי להביא את האתר לתוצאות יותר גבוהות בגוגל. מדובר בתהליך שבדרך כלל ארוך,(כמה ארוך? תלוי בביטויים שאותם אנו רוצים לקדם) לעומת קידום ממומן בגוגל ששם רואים תוצאות מידיות. התהליך מורכב מכמה פרמטרים עיקריים: אופטימיזצית קוד, אופטימיזצית תוכן, אופטימיזצית מבנה.
*אופטימיזציה - התאמה של אתר לדרישות מנועי החיפוש.

חשוב לדעת - ההבדל העיקרי והעצום של קידום אורגני לעומת קידום ממומן בגוגל הוא שברגע שמגעים לתוצאות רלוונטיות במנוע החיפוש, לא משלמים על כל קליק במודעה (קידום ממומן בגוגל) והתשלום עבור חברת קידום האתרים נשאר קבוע גם לאחר שמגיעים ליעדים מסוימים בדף תוצאות החיפוש (SERP).

חקר ביטויי המפתח:


חקר ביטויי מפתח הינו החלק הראשון והמרכזי בקידום האתר. מחקר נכון יכול להוביל לתוצאות ממוקדות יותר ובזמן קצר יותר, כבעל עסק חשוב לדעת לאלו ביטויים לכוון את מקדם האתרים.
ישנם שתי סוגים של ביטויי מפתח:
  • ביטויי מפתח שאורכם 1-2 מילים שבדרך כלל אלו הם ביטויי המפתח המבוקשים יותר ורמת התחרות גבוה יותר(לא בהכרח שאלו הם הביטויים שנכון לקדם, לדוגמה: אני בעלת מכון יופי בחיפה. במידה ויחפשו אותי בגוגל בביטויי כללי כגון "מכון יופי" אנשים מכל הארץ ימצאו אותי שזה לא בהכרח רלוונטי לי אם מישהי/ו באילת ישאיר לי פרטים באתר.)
  • ביטויי מפתח זנב ארוך שאורכם 3-4 מילים מבוקשים פחות, רמת התחרות נמוכה והרלוונטיות הרבה יותר גבוה (לדוגמה: נחזור למכון יופי בחיפה במידה וגולש המתגורר בחיפה יחפש בגוגל "מכון יופי בחיפה" הרלוונטיות של המודעה שלי תהייה הרבה יותר גבוהה)

בשביל לדעת אילו ביטויים לבחור ואיזה סוג ביטויי לבחור חשוב להתייחס למספר פרמטרים: נפח כמות החיפושים בגוגל, כמות המתחרים שמנסים לקדום או אותו הביטוי והפרמטר שצריך לתת לו חשיבות רבה הוא הרלוונטיות של הביטוי ללקוח.

אופטימיזציה קוד ותוכן:


בדרך כלל רוב האנשים נוטים להחליט על איכות האתר על פי המראה החיצוני שלו ולא מייחסים חשיבות לאופטימיזציה ((SEO כחלק מההחלטה שלהם. מכיוון שלא אנשים סורקים לנו את האתר אלה העכבישים של גוגל (Google bot/Spider) צריכים לתת מספר דגשים באופטימיזציה:
  • מפת אתר Sitemap - חובה לכל אתר ליצור קובץ Sitemap.xml קובץ המכיל את כל הקישורים של האתר.
  • כותרות לשונית Title – הכלי הטוב ביותר להדגיש את ביטויי המפתח (כמובן עם שמירה על הרלוונטיות).
  • לוגו האתר – חייב להיות לחיץ (Clickable)  ומפנה לדף הבית מכל עמוד באתר.
  • כותרות H1,H2,H3 – חשוב שכותרות העמודים יכילו את ביטויי המפתח, אך לא בצורה מדויקת מידי.
  • ביטויי מפתח – יחס ביטויי המפתח בתוכן האתר חייב להיות סביר ולא דחוס מידי.
  • קישורים פנימיים – יצירת קישורים פנימיים המתבססים לא רק על ביטוי המפתח במדוייק שיפנה לדף פנימי אלה על מגוון רחב של וריאציות.
  • תגיות ALT (טקסט חילופי) – לכל תמונה חייב לשים תגית ALT שהיא אחת התגיות החשובות המפרשות לגוגל ולקוראי המסך מה מופיע בתמונה.
  • הדגשות <B> - ייצרת הדגשות לביטויי מפתח או שם מותג על ידי תגית <B> כמובן ביחס נכון ולא מוגזם.

מתי מתחילים את קידום אורגני (SEO)?


רצוי להתחיל את קידום האתר טרם בנייתו, קידום האתר הוא חלק בלתי נפרד מהבנייה ולכן רצוי שחברת בניית האתרים וקידום האתרים יעבדו בשיתוף פעולה מכיוון שישנם המון דרישות אופטימיזציה של קוד מבנה ותוכן האתר שדורשות התערבות מקצועית.

לסיכום:


לכל בעל עסק שרוצה להתחיל תהליך קידום רצוי ואפילו חובה לדעת דברים בסיסים כגון: מה זה SEO, אלו סוגי ביטויי מפתח רלוונטיים עבור העסק, קצת מושגים ודברים בסיסיים של אופטימיזציה תוכן ומבנה, וכמובן מתי כדאי להתחיל את תהליך הקידום האורגני.

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק