​מאמצי שיווק יכולים לבוא בכל מיני צורות, כשאחד מרכזי מביניהם, זה שנחשבת לנשק יום הדין, המזור האחרון או אם תרצו כפתור הבוסט של הקמפיין שלכם, הוא דף הנחיתה. ממוקד, חד-משמעי, ברור ומשיג. הסיבה שאתם פה היא לא כי אתם לא יודעים מה הוא עושה, אלא כי אתם רוצים לדעת איך להשיג ממנו יותר ואם אפשר – כל  הזמן. 

לצערנו, עם כמה שהדיגיטל נוח מבחינת בקרה וניטור של ביצועים, דף נחיתה, במהות שלו קצת מרגיש כמו האמרה כל המוסיף גורע. הוא נועד לשרת מטרה אחת ואם אתם רוצים שהא ישרת עוד אחת – אתם צריכים ליצור דף נחיתה נוסף. כתוצאה מכך, השאלה כמה עולה דף נחיתה היא שאלה שיש כמה תשובות עבורה ויכולה להיות מהותית באופן שבו נענה עליה - לכן נעשה זאת בכמה מישורים שונים. 

הבאתם פה הנחתה: איך תוודאו שהדף נחיתה ימחיש את זה? 

כאמור, קיימים כל מיני סוגים של דפי נחיתה, אשר מה שמבדיל ביניהם הוא לרוב המטרה של בעל העסק בנוגע לאותו שירות, מוצר, חבילה או אפילו הודעה משמחת על כך שהוא רוצה לשים תחת הספוט. הדרך היחידה למקסם אותם כשהם נכשלים היא ליצור אחד חדש. ככה שלמרות ש"דף נחיתה בזול" הוא לא בהכרח דרך המלך, הוא כן יעשה את שלו. מבחינתנו הדרך הכי טובה להבין איך ליצור דפי נחיתה כמו שהתכוונו אליהם כשחשבו עליהם לראשונה היא להתייחס אליהם כמה שהם, ישויות אינדיבידואליות לחלוטין, אשר אתם תהיו חייבים להכיר. הנה כמה טובים מביניהם: 

  • דפי ספלאש וסקוויז. לרוב יהיו הודעה שקופצת לכם על המסך או דף שמופיע ברגע שנכנסים לאתר. הם יכולים להיות חלק מהותי מהאתר, אבל לרוב הם ניסיונות של תנסה ואולי תצליח. אתם מכירים אותם בתור הרולטות המסתובבות להרשמה לניוז-לטר בתמורה להנחה, השתתפות בהגרלה או אנימציה שמכווינה אתכם למיקום ספציפי באתר.  
     
  • דף נחיתה ממוקד לידים ולמכירות. דף הנחיתה, כפי שאלוהים התכוון כשהוא הניח את שתי המילים האלה אחת ליד השנייה, לרוב נועד להשגת מטרה אחד בודדת. לרוב מדובר בהרשמה לקורס, מכללה, נופשים ואינפורמציה על שירותים. 
     
  • דף נחיתה לחברים. לרוב, יעבור בצורה של מייל. הדף הזה יקרא לכם להודיע לחברים בתמורה להנחה שאתם תקבלו או שהוא יקבל בקנייה הראשונה או השנייה שלו. 

היום, אנחנו נדבר על דף הנחיתה שנועד למוצר הדגל שלכם, מושא גאוותכם וחלק בלתי נפרד מהאופי של החברה שלכם. הדף הממוקד למכירות, ממוקד לרגע שאתה אומר – "הלו, חזי, איפה עושים דף נחיתה בזול?". אז חזי הלך, חיפש וחיפש עד שמצא את התשובות שיספקו את הבוס, אבל  בשביל זה תצטרכו להמשיך לקרוא. 
בייסיק-איז-ביוטיפול: ואיכשהו זה יותר קשה לעשות – אז איך בכל זאת? 

מוצר אחד, דף נחיתה משרת מטרה אחת. בואו נתחיל מפה. ברגע שיש לך מטרה אחת ואתה משתמש בדרך אחת על מנת להגיע אליה (כלומר, דף נחיתה) אתה יוצר מצב שבו כל הסחת דעת מהמטרות יכול לעלות לכם כסף והרבה ממנו, אז למרות שהדיגיטל קורא לנסות וללמוד – לא היינו בודקים את דף הנחיתה שלכם, כמו שאומרים, על רטוב. 

דף נחיתה הוא סוג של שגר ושכח, אבל לא במובן שאתם חושבים. דף נחיתה הוא כמו להקפיד להשאיר את הבית במצב מושלם כי אתם נוסעים לחו"ל. אולי זה העיסוק בדפי נחיתה שמשאיר אותנו דבוקים לדימויים האלה ואולי זאת תחושת הפגרה שאופפת את חודשי תשרי, אבל הדימויים האלה עושים עבודה טובה בלהמחיש את הדחיפות ולא לתת לכם לשקוע לבינוניות. 



הצורה שבה אתם תפעילו דפי הנחיתה תלוי ביכולת שלכם לשמור על פשטות ובתכל'ס – אין שום דבר יותר קשה. בייסיק זה אולי יפה, אבל זה קלאס שדווקא יש בו די הרבה מאמץ, הקפדה ויצירתיות.  במיוחד בשבילכם ריכזנו לכם את כל הדברים שצריך להקפיד עליהם ויעזרו לכם לשמור על דף הנחיתה שלכם מסודר כמעט כמו הבית שלכם כשאתם נוסעים לחו"ל. 

אז עופו על זה: אבל לפני כן –  ודאו שיש לכם איפה לנחות

המטרה של דף נחיתה תלויה בכם. לכן שאלות כמו כמה עולה דף נחיתה, מה ישיג לי דף נחיתה בזול לעומת דף נחיתה יקר וכמה באמת רחב הטווח של הצעת מחיר לדף נחיתה יכולה להגיע, הן שאלות ראשונות מעולות להתחיל איתן את תהליך המחשבה בדרכנו לייעד אותו להצליח להשיג את המטרות שכיוונו אותו אליו. במקרה של דף נחיתה המוקדש ספציפית למוצר אחד, יש מבנה שחייב להתקיים. הנה כמה מהם: 

  • כותרות.
    כמעט כל בן אדם שיתקל בדף נחיתה שלכם יבהה בו מבולבל לכמה שניות ויצא. רק כדי לסבר לכם את האוזן, המספרים מעידים על 7 מתוך 10 אנשים שיתקלו בדף נחיתה. על מנת שלא תאבדו אף הקלקה, עשו מאמץ לייצר כותרת מעניינת, מסקרנת ואפילו יותר חשוב מזה  - משכנעת. מדובר במעין כדור זירוז שיוביל אנשים לסקשן המשכנע שלכבודו התכנסו כאן. 
     
  • מאפיינים ויתרונות.  
    באמת, שעה אחת קודם. מה המבצע, כמה זה יותר טוב מאחרים. במאמר של ניל פטל שדיבר על דף נחיתה בזול למוצר ספציפי דברו אל עצמכם כמו לקוח גס רוח. זה לא רעיון שלנו, אלא של המשווק ניל פטל במאמרו על דף נחיתה מוקדש מוצר. אם אתה תשאל את עצמך – "נו... ומה יוצא לי מזה?", אתם תוכלו מצד אחד לייצר כותרת מושלמת לאותו לקוח חסר סבלנות ועל הדרך, גם כותרת עניינית ופשוטה ללקוחות ענייניים.  
     
  • תוכן ויזואלי של המוצר (ושל חוות הדעת).  
    מרגיש אפילו מיותר לדבר על זה בעולם של היום, אבל כן – דף נחיתה צריך להרים למוצר ההוא כמו שמעולם לא. הדרכות, סרטונים, אפילו משפיענים שינסו את המוצר כמו גם כתבות על המוצר וכל תוכן ויזואלי מידעי שאתם יכולים לשים בעמוד שלך. 

שלושת המאפיינים האלה תלויים בכם ובכושר היצירתי שלכם ביצירת תוכן מוכר. כמובן, אנשי המקצוע עושים את זה מבחינת האופן שתהגו את הרעיון, אבל מודעות עצמית היא חלק קריטי פה. אחרי הכל – אם הקדשתם לכך את הממון ולא הלכתם על דף נחיתה בזול, אתם תעשו טוב אם תנסו לצאת מהקופסה, עכשיו שיש לכם את התכלס מול העיניים. 


דרוקסיט – מרימים לך להנחתה 

כל אלה מתכנסים לתוך שלד אחד, יחיד ומיוחד שמייצר את המטרה – למכור המוצר ויפה שעה אחת קודם. אם אתם לא תקפידו שכל מרכיב ברשימת המרכיבים האלה יבוצע כמו שצריך ובהשקעה, זה לא משנה כמה עולה דף נחיתה או כמה שילמתם עליו – התוצאות גם יהיו לא-חד-משמעיות ומבלבלות. המבנה, הסדר וההקפדה עליו היא מה שתביא את התוצאות. מקווים שעכשיו אתם מבינים שפשוט זה לא בהכרח קל. צריכים עזרה? התקשרו עוד היום וקבלו הצעת מחיר לבניית דף נחיתה שתעיף אתכם. 

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק