אחד המושגים החשובים בכל קמפיין פרסום הוא CRO, או Conversion Rate Optimization, המוכר בעברית בשם קצת יותר קליט: יחס המרה. למה אתם פשוט חייבים להכיר אותו, ואיך בכלל מתמודדים עם האתגר הזה? התשובות לפניכם.

לא רק חשיפה: הכירו את יחס ההמרה

בעלי עסקים משקיעים את מיטב כספם בתכנון קמפיינים בגוגל, בפייסבוק, באינסטגרם ובערוצים שיווקיים אחרים. הם נעזרים במעצבים גרפיים כדי לתכנן מודעה ססגונית שתמשוך את העין, בוחרים משפט מנצח שאמור להניע את הגולשים לפעולה, ומגדירים תקציב שאמור לאפשר להם להגיע לקהל גדול ככל האפשר. אלא שלרוב, כמות הכניסות לאתר היא אולי נתון חשוב, אבל היא לא זו שעוזרת לנו לשלם את החשבונות. השאלה המשמעותית יותר היא כמה מתוך הלקוחות שהגיעו אל האתר או לחצו על הקישור באמת עשו את הפעולה המבוקשת. זוהי המשמעות של יחס המרה: היכולת שלנו להמיר גולשים ללקוחות שמבצעים פעולה אקטיבית.
 

המשתנה המרכזי: סוגי ההמרות

כשאנחנו מדברים על יחס המרה, אנחנו מתייחסים למעשה לשורה של פעולות שהלקוחות יכולים לבצע, וחשוב לנו להבין האם הצלחנו לגרום לזה לקרות. הנה כמה דוגמאות להמרות אפשריות:

  • רישום לניוזלטר (לרשימת הדיוור)
  • השארת פרטי התקשרות לצורך קבלת מידע, תיאום פגישה או הזמנת שירות
  • הורדת מדריך על ידי מסירת פרטים (בפרט שם וכתובת מייל)
  • רכישת מוצרים ו/או שירותים בפועל 

באופן טבעי לעסקים שונים יש מטרות שונות לחלוטין. חנויות וירטואליות מתמקדות בעיקר באחוז העסקאות שנסגרות, יועצים ונותני שירותים עשויים למדוד את מספר הפניות שהם מקבלים, ואילו בלוגרים מעדיפים לראות את רשימת הדיוור הולכת ותופחת. השאלה היא מה המטרה שלכם, ומה אתם באמת רוצים להשיג.

איך מחשבים את יחס ההמרה?

כדי להבין האם הקמפיין שלכם מוצלח או לא, ובעיקר כדי שתוכלו להגדיר יעדים מדויקים וברורים גם להמשך, חשוב לזהות את יחס ההמרה בצורה המדויקת ביותר. לצורך הדוגמה, אם מודעת פרסום בפייסבוק הניעה 100 גולשים לדף הנחיתה שלכם, ו-3 גולשים בלבד ביצעו רכישה או השאירו פרטי התקשרות, יחס ההמרה שלכם הוא 3%. עכשיו, כשאתם יודעים מה נקודת הפתיחה שלכם, אתם יכולים להגדיר יעדים ברורים ולבחון את הקמפיינים שלכם בצורה טובה הרבה יותר.
 

אז איך משפרים את יחס ההמרה?

הכלי המרכזי שיעזור לכם לשפר את שיעורי ההמרה הוא כלי שהזכרנו כאן לא מעט: חוויית משתמש. ככל שהגולש שלכם יבין בדיוק לאן הגיע עם הכניסה אל האתר, יזהה בדיוק מה אתם מציעים לו ויבין בדיוק מה אתם רוצים שיעשה, כך עולה הסיכוי שתשיגו את המטרה שלכם. דרך אחת לעשות זאת היא באמצעות A/B Testing, כלומר על ידי בחינת התוכן שלכם כשהוא כולל שתי כותרות אפשריות, או שתי תמונות שונות, למשל. כך תוכלו לדעת איזו כותרת עובדת טוב יותר ואיזו תמונה מושכת יותר תשומת לב. באופן דומה ניתן לבצע בדיקה מרובת פרמטרים, ולבחון עוד כמה משתנים – חוץ מהכותרת של המאמר או גודל הכפתור.
 

היכנסו לראש של הגולשים

הדרך הטובה ביותר לשפר את יחס ההמרה ולהניע את הגולשים לפעולה, היא להיכנס לראש שלהם – ולצאת לרגע מנקודת המבט שלכם בעלי עסקים ומפרסמים. נסו להבין מה הקוראים מחפשים, מה באמת משפיע עליהם, מה גרם להם להיכנס לקישור מלכתחילה ומה עצר אותם כשהגיע הרגע למסור פרטים או לסגור עסקה. האם יש פער בין המסר במודעה לבין המוצר או השירות שאתם מציעים? האם הבטחתם הרבה עם טיזר מפוצץ אבל קיימתם מעט עם תוכן שמתקשה לספק ערך אמיתי? ככל שתתמקדו יותר בגולשים, כך תשפרו את ביצועי המודעות ותגדילו את סיכויי ההצלחה שלכם.
 

הדרך היעילה ביותר לשפר את הציון שלכם

אז נכון, ציון של 100% הוא אולי לא בר השגה, ובכל הקשור ליחס ההמרה השיעורים לרוב נמוכים משמעותית, אבל גם את הנתון הנוכחי אתם יכולים לשפר – ובאופן דרמטי. עם חברה המתמחה בבניית ובקידום אתרים, גם אתם יכולים להגדיל את התנועה אל האתר ולהפוך את המבקרים שלכם ללקוחות פעילים שמזמינים שירותים, רוכשים מוצרים ומצטרפים לרשימת התפוצה. עם הליווי המקצועי של צוות דרוקסיט תוכלו לעשות את זה נכון הרבה יותר, ולראות את התוצאות גם במחזור המכירות שלכם.
 
לשיפור יחס ההמרה ולתכנון האסטרטגיה המנצחת עבורכם, אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר.
 

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק