אם החלטתם לבנות חנות אינטרנטית ולמכור ברשת את המוצרים שלכם או שאתם בשלבי בדיקה ומחפשים מידע נחוץ, הגעתם למקום הנכון בזמן הנכון. ב- 5 נקודות קצרות, אלו הם הדברים שאתם צריכים לתכנן ולדעת מראש.

איך עובדת חנות אינטרנטית?


ברגע שאתם מוכנים להתחיל למכור את המוצרים שלכם, אתם מעלים את האתר לאוויר, מפרסמים ומקדמים אותו ברשת והגולשים נכנסים לקנות. לרשותם תעמוד עגלת קניות, תמונות ותיאור המוצרים והם יבצעו רכישה באמצעים שונים. בשלב הבא אתם צריכים לארוז את המוצר, לשלוח אותו בדרך בה יבחר הקונה ולבצע מעקב עד למסירת המוצר ולשביעות רצונו של הלקוח. נשמע מסובך? אז זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים. בעזרת תוכנות מתקדמות ובניית חנות אינטרנט חכמה, תוכלו לנהל את התהליכים בקלות רבה.

רוצה לדעת פרטים נוספים על בניית חנות וירטואלית? לחץ כאן

השלבים הראשונים לבניית חנות באינטרנט


חנות אינטרנטית לא מצריכה השקעה בהשכרת מבנה, עיצובו, שכירות והוצאות רבות אחרות. את העלויות האלו תוכלו לחסוך וזה רק אחד מהיתרונות הגדולים שלה. בשלב הזה, כשאתם מחפשים חברה לבניית אתרים, אל תחסכו על אתר החנות אינטרנטית. האתר צריך לעמוד בכל הדרישות המתקדמות ולאפשר ניהול מערכתי שלם וממשק נח לתפעול. זה גם השלב שאתם צריכים להכין תוכן ותמונות של המוצרים, אותם תיצקו לאתר, לצד עמודים שירותיים נוספים, כגון דף שאלות ופניות, אודות החנות והבעלים, מידע על משלוחים והזמנות, שירות לקוחות ועוד. על התכנים להיות מותאמים לעקרונות קידום האתרים, בשילוב מילות מפתח שיסייעו למקם אתכם בראש רשימת תוצאות מנועי החיפוש. בשלבים הבאים יקבעו העיצוב והנראות, שהם למעשה תהליך המיתוג של החנות האינטרנטית שלכם.

משלוח ותשלום בחנות האינטרנטית


שאלות למחשבה. משלוח רגיל, עד לבית הלקוח או בדואר רשום? האם המשלוח יתבצע בכל חלקי הארץ? האם תרצו לתת משלוח חינם ברכישה מעל סכום מסוים? וכן הלאה. קביעת שיטות משלוח אלו ואחרות, הן שלב חשוב שיסייע בתהליך המכירה. הלקוחות שרוכשים באינטרנט מחפשים נוחות, זמינות וחסכון בזמן. הדברים נכונים גם לגבי שיטת התשלום. אם אתם מתכננים תשלום באמצעות כרטיס אשראי, עליכם לפנות לחברת האשראי ולבקש סליקה און-ליין ופתיחת מסוף אינטרנטי. במקביל יש להגיע לסיכום עם חברת סליקה, שתקשר בין המסוף לחברת האשראי. לעומת זאת, אם תרצו לאפשר תשלום בשיטת פאייפל, עליכם לפתוח חשבון ולקשר אותו לחשבון הבנק שלכם, כך שהתשלום עבור המוצרים יעבור ישירות. יש לוודא שהאתר שלכם מכיל אפשרות לשליחת חשבוניות וקבלות ללקוחות באמצעות המייל.

שירות לקוחות ומעקב אחר ההזמנות


ברגע שהאתר יעלה לאוויר, תצטרכו לספק מערך שירות לקוחות, לנהל את ההזמנות, לבצע מעקבים אחר משלוחים וכדומה. כשאתם בונים את האתר עליכם לוודא שישנה אפשרות לבצע ניתור סטטיסטי מלא, לרבות פעולות הגולשים ונתוני הגלישה בחנות האינטרנטית שלכם. עוד כדאי לוודא שיש לכם אפשרות לעלות מוצרים במהירות, לצרכי עידכון ומבצעים וכן, שזמני הגלישה מהירים, על מנת שהלקוח לא ינטוש בשל עיכובים בפתיחת הדף. בהיבט זה, במידה והלקוח מגיע לדף שכבר לא קיים, "שגיאה 404", קיימת אפשרות להציג לו דף חנות שגרתי, על מנת שלא ינטוש ובו בעת לדווח למנוע החיפוש, בכדי שימחק את הדף האמור. עוד לנוחות הלקוח, יש לוודא שכבר כשעולות תוצאות החיפוש, הוא ייחשף למידע ראשוני על החנות האינטרנטית ומוצריה. בתוך כל זה, כמובן שהאתר צריך להיות מותאם לגלישה בנייד ורספונסיבי.

פרסום בגוגל ושיווק דיגיטלי


אחרי שהאתר באוויר והכל מתנהל כמו שצריך, אפשר להתחיל לעבוד... אל תשכחו שאתם רק בהתחלה. קחו אוויר ותתחילו בספרינט המשמעותי ביותר שלכם, שלב חדירת המוצר. משמע, זה הרגע להביא את החנות האינטרנטית לחשיפה מקסימאלית ולבצע את כל פעולות השיווק היצירתיות והנורמטיביות לקידום האתר. שיווק באינטרנט הוא עולם שלם של הזדמנויות, אל תפספסו אותו. קידום אורגני וממומן, כמו גם יצירת מערך ניו מדיה שיחזק את האתר ויוביל אליו גולשים, הוא שלב הכרחי למיצוב ומיתוג החנות. חשוב לזכור, שבהתחלה ובסוף, המוצר שלכם צריך לענות על צורך, לתת פתרון ולהציע נוחות וחווית קנייה. תתמקדו בכל אחד מהם ובכל שלב בניהול העסקי. אתם מנהלים עסק לכל דבר, החל מבידול ומיצוב המוצרים, דרך צינורות ההפצה והלוגיסטיקה והשיווק ועד למתן שירות אדיב. אם המוצרים שלכם עונים על הדרישות ולא עשיתם קיצורי דרך בשלבי הקמת החנות האינטרנטית אז אתם בכיוון הנכון לצמיחה עסקית. בהצלחה!

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק