מידע זה אינו מידע רשמי, יש להתייעץ עם עו"ד המתמחה בנגישות

מהי נגישות אתרים


ישנם אוכלוסיות בעלי מוגבלויות מסוימות ובכדי ליצור שיווין בין כלל האוכלוסייה בישראל הממשלה חוקקה חוק נגישות לאתרי אינטרנט, שתקף לכל אתר המספק מידע לציבור הרחב. (רוב אתרי האינטרנט של העסקים והחברות).

מטרת החוק לנגישות אתרים ואילו גופים חייבים להנגיש את האתר


מטרת החוק לנגישות אתרים היא להפוך את רשת האינטרנט לנגישה גם לאנשים עם מוגבלויות.
גופים אשר חייבים לנגיש את האתר:
  • רשויות הציבור – רשויות מקומיות ומשרדי ממשלה
  • כל גוף פרטי הפועל למטרות רווח.
  • עמותות אשר מספקות שירותים לציבור.
בסופו של דבר כל אתר אשר מציג מידע רלוונטי לציבור או מציע את שירותיו לציבור יהיה חייב להיות אתר נגיש.

האם אפשר לקבל פטור?


התשובה היא כן! ישנם שני סוגי פטורים: פטור בשל נטל כלכלי כבד ופטור בשל מגבלות טכנולוגיות.
פטור בשל נטל כבד: הפטור מכוון אל בעלי עסקים אשר הנגשת אתריהם יהיה עבורם נטל כלכלי כבד ולא יוכלו לעמוד בו. לכן המחוקק מתיר פטור מנגישות ברמה AA ויסתפק ברמת נגישות A. אם למרות ההקלה העסק אינו יכול לעמוד בנטל הכרוך בהנגשת אתר ברמה ,A העסק יוכל לקבל פטור מביצוע התאמות נגישות באתר.
פטור בשל מוגבלות טכנולוגית: אם בשל מגבלות טכנולוגיות באתר אין אפשרות לבצע התאמות נגישות מסוימות ניתנת האפשרות לקבל פטור להתאמה זו בלבד, הפטור יינתן על סמך חוות דעת של מומחה לבניית אתרים המכיר את תחום נגישות האתרים. את הפרטים המלאים איך להגיש את טופס קבלת הפטור תוכלו למצוא בקישור הבא

דחיית תאריך החוק לנגישת אתרים


בתאריך 19/09/2016 ועדת הרווחה בכנסת אישרה את דחיית התאריך לחוק הנגשת אתרי אינטרנט קיימים.
רגע אז אם דחו את החוק אני יכול לוותר כרגע על ההוצאה הכספית של הנגשת האתר ולחכות אם זה לשנה הבא?
התשובה היא לא! ועדת הרווחה בכנסת אישרה את דחיית תאריך החוק לנגישות אתרים אך ורק לאתרים קיימים. ובנוסף כל תוכן חדש/מעודכן באתר יחוייב בנגישות.
כל אתר חדש שנבה מתאריך - 25/10/2016 ואלך חייב להיות נגיש מיידי. לאתרים הקיימים ברשת לפני 25/10/2015 ישנה אפשרות להשלים את הניגשות עד לתאריך 25/10/2017.

למה כדאי לי להנגיש את האתר שלי?


  1. בראש ובראשונה כל הישראלים לא אוהבים קנסות/טביעות, ע"י הנגשת אתר האינטרנט שלך אתה נמנע מתביעה משפטית. הידעתם שכל אדם באשר הוא ראשאי להגיש תביע על סך 50,000 ₪ ללא הוכחת נזק?
  2. הגדלת כמות הכניסות האתר – ע"י הנגשת האתר תאפשר לאנשים בעלי מוגבלויות לגלוש באתר.
  3. שיפור תדמית העסק – ע"י הנגשת האתר שלכם אתם משפרים את הנראות והתדמית של העסק באינטרנט לא רק בעיני גולשים עם מוגבלויות, ומראים לכלל הציבור את האחריות החברתית שלכם.
  4. SEO - רובנו משקעים המון זמן וכסף על קידום אורגני, ברוב במקרים ע"י הנגשת אתר האינטרנט שלך אתה יוצר תאימות למנועי החיפוש, לדוגמא הוספת תגיות alt(טקסט חילופי) לכל התמונות באתר.

לאלו בעלי מוגבלויות אני מסייע בהנגשת האתר שלי?


הנגשת אתרי אינטרנט לעיוורים – בכדי שכל אדם עם מגבלת ראייה מסויימת יוכל להפעיל קורא מסך ולגלוש באתרך כמו כל גולש אחר.
הנגשת אתרים לחולי אפילפסיה – בכדי שחולי האפליפסיה יוכלו לגלוש באתרך ללא כל חשש, ע"י הנגשת האתר לחסום הבהובים.
הנגשת אתרי אינטרנט לאוכלוסייה מבוגרת – אין ספק שהיום האינטרנט הוא חלק בלתי נפרד גם מחייהם של האוכלוסייה המבוגרת, בכדי לעזור להם להתמצא באתר ישנם מגוון פעולות שיכולות לעזור: הגדלת סימון העכבר, הגדלת טקסט, סימון קישורים, סימון/הדגשת כותרות, ניגודיות צבעים ועוד...
הנגשת אתרי אינטרנט לכבדי ראייה – בכדי לעזור לגולשים בעלי לקויות ראייה חשוב שכחלק מהנגשת האתר היו את האפשרויות הבאות: הקטנה והגדלה של טקסט, סימון קישורים, הדגשת כותרות וניגודיות הפוכה.
אנשים בעלי מוגבלות תנועה – אנשים שאינם יכולים לתפעל את העכבר של המחשב ונעזרים במקלדת בלבד בשביל לגלוש באתרים, חובה שיתאפשר להתנייד באתר באמצאות מקשי המקלדת (למשל המקש tab מעביר לשונית).

לסיכום


הנגשת אתרי אינטרנט מתבצעת בכל העולם ואין ספק שחשוב שתתבצע גם בישראל, ובכללי הנגשת אתרי אינטרנט בישראל אינה נטל אלה חלק מהאחריות החברתית של כל אחד ואחד מאתנו.

מידע זה אינו מידע רשמי, יש להתייעץ עם עו"ד המתמחה בנגישות

קישורים מומלצים:

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק