צ'ט-GPT הוא אחד הדברים האלה שקורים בעולם ואכן תורמים לפילוג שאיתו אנחנו מתמודדים בלי קשר. ככל שהיא טובה יותר, מתפקדת יותר ומצליחה לייצר עבורכם פתרונות לחיי היום-יום ככה היא מעלה דאגות בראשנו. זאת מלחמה של דעות שונות, אינטרסים שונים וכמובן – אג'נדה. לא שאנחנו מחדשים למישהו, אבל אוטומציה מסוגלת לזרוע פחד ברמות שיהיה קשה להשוות אותן למשהו אחר. מטריקס עשו עבודה יחסית טובה בכל הקשור ליכולת שלנו ללמוד (או לדמיין) מהם, כמו גם תרמו משמעותית לדאגה של היוצרים על כל גווני הקשת וכמובן, כל מי שחולש תחת העולמות של השיווק הדיגיטלי. 

בעולם שבו אתה יכול לבחור את ההמבורגר שלכם מתוך מכונה עם גרפיקה חמודה, לעשות קניות בלי לצאת מהבית ולקבל את המשלוח שהזמנת מאמזון באמצעות רחפן, קשה לא להיות בפאניקה וחרדה. זה לא משנה אם אתה חלק מהתעשייה הטכנולוגית או לא – הטכנולוגיה הזאת, לצד הידידותיות של השימוש בה, מסכנת את מקומות העבודה של רובינו ושל כותבת המאמר הזה במיוחד. האמנם? אז – מיהן אותן תעשיות שצריכות לבדוק את הכיסא שלהם ומי יכולות להישען לאחור? ומה חושבים על זה ענקי הדיגיטל? כל המידע במאמר. 

לא חמורה כמו שחשבתם: כמה תעשיות באמת הולכות "להימחק" בגלל  צ'ט-GPT

האיום של אוטומציה על תעשיות לא צריך לשתק אותנו מפחד, אלא פשוט מאוד לגרום לנו להבין איפה אנחנו מפסידים, כמו גם איפה אנחנו מנצחים. לוקח זמן להבין שאינטרסים קפיטליסטיים הם הסוס שינצח את האג'נדה ועדיין – החקיקה כאן כדי לשנות, לעצב ולייצר יש מאין תופעות שיוכלו להוביל את תפיסת העולם, תפיסת הטכנולוגיה ועוד. 

זאת הפילוסופיה של כל המדע שעומד מאחורי בינה מלאכותית מלכתחילה. היכולת שלה להחליף בן אדם אפילו מדורגת לפי רמות, כשהצ'ט עצמו מלכתחילה, בעיני רבים, עוצמתי מספיק כדי להחליף בן אדם על אף מה שהמפתחת OPEN AI חושבת. גם בעולם הבינה המלאכותית עולה כי אחד הדברים הכי חשובים היא לבחון כמה באמת היא תוכל להחליף את הבן אדם, באיזה היקף של הצלחה, מהירות ודיוק היא תוכל לעשות זאת בהשוואה לאדם וכולי וכולי. אם זה המצב, היכולת של הבינה המלאכותית למחוק את תעשיית התכנות שיצרה אותו הולכת ומתרחקת. 

מידע נתונים הוא סכנה לפרטיות ולאותנטיות בגדול והצ'אט, בפשטות ובידידותיות שלו, עושה עבודה טובה בלתחזק אותה. לפרופ' עודד נצר מאוניברסיטת קולומביה (כן, גאווה ישראלית) היה כמה וכמה דברים לומר על מנת להוריד קצת את מפלס החרדה. אחד מהם זה הקשר שהוא מצא בין מחשבונים לצ'אט בחינוך של גיל יסודי:

" אנחנו נוהגים לאסור שימוש במחשבונים בגילאים הצעירים על מנת שהם יוכלו ללמוד איך לבצע חישובים בראש שלהם. אולם, עבור תלמידים בתיכון וסטודנטים, מחשבונים עוזרים לפתור בעיות מורכבות. " 

אנחנו לא יכולים שלא להסכים עם אמרה כזאת. היכולת של בן אדם להשתמש במכונה כדי להאדיר ולמקסם את היכולות שלו זה לא דבר שיעזור לך רק בלברר איך לפרסם עסק בפייסבוק, אלא גם בפתיחת אתר אינטרנט (הודות לפלטפורמות כמו וורדפרס ו-וויז), עם מדריך שלא רק יהיה כתוב, אלא גם יהיה מנומס אליך ויגיד לך בוקר טוב. 

עם כל הבחילה שזה מעורר ותאמינו לנו – זה מעורר, תשובה בעלת שלוש דפים המסקרת את כל האפשרויות שלכם בפתיחת אתר אינטרנט או קידום אינסטגרם עסקי זה לא כזה רעיון רע כשאתה חושב איך זה יכול למקסם את הקיים. לנו אישית כואב לדמיין את הספרים של קרין גורן יורדים מהמדפים, אבל אולי הם יחזרו טובים יותר? בואו אנחנו ננסה להבין טוב יותר.  

במה תבחרו: אופטימיזציה או הומניזציה – או גם וגם? 

העובדה שקידום אתרים וקידום אינסטגרם עסקיים הם אמצעים דיגיטליים, כמו גם העובדה שהם הפרנסה שלנו (שמאפשרת לנו לתמוך בפרנסה שלכם), לא עוזרת לנו לישון יותר טוב בלילה עם המחשבות על אוטומציה. טרנד ה-"אתר ברגע" שהחילה אתרי וורדפרס ומילאה אותו בתכנים אוטומטיים היה "איום" על מפתחי אתרים והפלא ופלא, כל אתרי הוורדפרס האלה נראים כמו הצרות שלנו. 

כאמור בהתחלה, האינטרס שלנו לשמור על דברים אוטומטיים ואותנטיים זה חלק מהעבודה שלנו. בתור חברה אשר את צעדיה הראשונים עשתה בפתיחת אתר אינטרנט לעסקים ראתה כמה עסקים, עם האינטרסים שלהם לייעל ולהוזיל את התהליך בחרו דווקא בעמוד וורדפרס. איך אנחנו יודעים את זה? כי זה האתר שהם הגיעו אלינו אתו וביקשו לתקן. 

חוסר התקשורת האנושית, ליקויים בפתרון בעיות ואסתטיקה איומה היו רק קצה הקרחון של הנזקים שגרמו להם האתרים האלה, מה שגרם לנו לשאול אילו תחומים קרסו בגלל הדיגיטל. וגם פה – הפתרון הפחות אוטומטי, בניית אתר עם שבלונה שמי שאחראי עליה נמצא זמין במענה על שאלות יכול לעזור ביצירת תכנים אותנטיים יצירתיים ומושקעים. 

אכן, יש אנשים שיכולים להרוויח מאוד מהשימוש באוטומציה של מידע וקידום אינסטגרם עסקי זה בסך הכל דבר אחד מתוך רבים אחרים שהולכים להפוך את התעשייה הזאת על כנה. אז מהן התעשיות שאמורות לחשוש? 

אחריות: סיבה מספיק טובה להמשיך לכתוב את התכנים של עצמכם? 

כמעט כל אדם העוסק בטקסטים ובניסוח שלהם יכול להתחיל לדאוג וההערה על קרין גורן לא הייתה בטעות. לא רק שצ'ט-GPT עושה עבודה טובה בלהוציא לך מתכון לאורז – הוא גם יכול לשדרג אותו. 

בתחומים אחרים אנחנו חושבים שיהיה סיבה טובה דווקא לבחור להישען אחורה. למרות שעורכי דין יכולים להרוויח מקצת פחות חיפושים במאגרי המשפט, הם עדיין לא ינצחו את הקייס בלי מעט שימוש בחדוות היצירה ואפילו מתכנתים לא יכולים לוותר על זה. בכל תחום יש את העבודה הסיזיפית יותר, אבל אין זה אומר שבכך המלאכה מסתיימת. כתיבת תוכן, ניסוח כתבי תביעה, כמו גם חשיבה בכתיבת קוד היא דבר הכרחי בפתיחת אתר אינטרנט, בפיתוח של תוכנה ובבניית ממשקים. 

רוב התחומים שנחשבים לחשופים לאיום הצ'ט-GPT לא באמת יצליחו להתקיים ללא חדוות היצירה והדבר אפילו נכון יותר כשמדברים על כתבי תביעה והגנה שצריכים להיות מנוסחים בצורה אינדיווידואלית ולהיות תפורים בדיוק למידות של הקליינט שלכם ולנצח את הקייס. 

גם מבחינת כותבי התוכן עודד נצר סבר כי אפשר להסתפק בכתיבה בינונית בלבד – מה שלא יעזור לכם לבנות קהילה וקשר משמעותי עם קהל היעד שלכם. 

היכולת של חברות להעניק שירות טוב יותר באמצעות טכנולוגיות של בינה מלאכותית הם מה שהפרו את הדיון הזה – מצד אחד הן משתמשות בטכנולוגיה כדי להעניק שירות מצד שני, הן אוסרות על העובדים שלהם להשתמש בהם. עם כזה חוסר ביטחון קשה לנו לחשוב על מצב שבו אתם הולכים לתת למישהו שמשתמש במכונה לכתוב את התכנים שלכם.  


 

דרוקסיט:  כתיבה מצוינת – לא בינונית 

אותנטיות, יצירתיות והשקעה תמיד תנצח והדבר לא משתנה כשמדברים על מכונות, אלא רק מתחזק. היכולת שלכם להצליח לייצר עבור עצמכם סביבה שתתמוך ברעיונות שלכם זאת לא המלצה לקידום אינסטגרם עסקי, אלא ממש חשיבה עסקית חכמה. חושבים שאתם צריכים עזרה נוספת? רוצים לקבל הצעת מחיר על אתר? התקשרו עוד היום והתחילו בדרך החדשה שלכם. 

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק