- לפני הכל – מה זה בכלל שיעור נטישה?
- שיעור נטישה אידאלי – יש דבר כזה?
- מה משפיע על אחוז הנוטשים?
- הקשר בין שיעור נטישה לגלישה סלולרית
- תוכן איכותי (או לא) ושיעור הנטישה
- תוכן טוב עם ביטויים שאינם רלוונטיים
- עוד טיפ חשוב למתחילים: הימנעו מכותרות בומבסטיות
- קידום חכם מניע את הגולשים לפעולה
- החשיבות העצומה של שיעור הנטישה
- נשמע מורכב? אז זהו, שלא
- חברת קידום אתרים וההשפעה על Bounce Rate
- משתנים נוספים שמשפיעים על דירוג האתר
אתם עובדים לפי הכללים, משקיעים ביצירת תוכן, משלבים את הביטויים שסיפרו לכם שאתם ממש חייבים לשלב, ואולי אפילו מקדמים את האתר במנועי החיפוש או ברשתות החברתיות. יש גם תנועה לא רעה לאתר שלכם, אבל אתם עדיין מדשדשים מאחור, רחוקים מראש תוצאות החיפוש של גוגל. אחד ההסברים האפשריים לבעיה הזו הוא שיעור הנטישה, ואם המושג הזה לא נשמע לכם מוכר, או אם שמעתם אותו אבל לא עצרתם להבין במה בדיוק מדובר, הגיע הזמן שתכירו אותו, וגם את הדרכים לשנות את המצב ולשפר את הדירוג שלכם.
השאירו פרטים ונשוב אליכם
מומחי השיווק שלנו זמינים עבורך לכל שאלה.
לפני הכל – מה זה בכלל שיעור נטישה?
אם כן, נתחיל מהיכרות קצרה עם המושג Bounce Rate, שנחשב לפרמטר משמעותי מאוד בכל הקשור לקידום אורגני בגוגל ול-SEO. בנוסף, ולא פחות חשוב מכך, שיעור הנטישה הוא כלי חיוני למנהלי אתרים, בהנחה שחשובה להם חוויית הלקוח והם משתדלים לייצר תוכן איכותי שיניע את הגולשים. בפשטות, שיעור נטישה מתייחס לאחוז הגולשים שמגיעים לעמוד כזה או אחר באתר – ונוטשים בלי לעבור לעמודי תוכן אחרים. כפי שאתם בוודאי יכולים לשער, ככל שאחוז הנוטשים גבוה יותר, הבעיה גדולה יותר. הרי המטרה העיקרית שלנו היא לעודד את הגולשים להגיע, ובכך אנחנו משקיעים לא מעט משאבים ואנרגיה, ואנחנו בוודאי לא מסתפקים בביקור חפוז. אנחנו רוצים לעודד אותם לשוטט באתר, להכיר אותנו לעומק, ובסופו של דבר גם לבצע פעולה – מהצטרפות לרשימת התפוצה ועד להשארת פרטי התקשרות או לביצוע רכישה.
שיעור נטישה אידאלי – יש דבר כזה?
התשובה הפשוטה לשאלה הזו היא "לא", בעיקר משום שאתרים שונים מתאפיינים בהתנהגות שונה של הגולשים. כך אפשר למצוא היום לא מעט אתרים שמבוססים על עמוד אחד, ולרוב יהיו אלה אתרי תדמית. במקרים מהסוג הזה שיעור הנטישה יהיה גבוה מאוד, ומסיבות ברורות. מנגד, אתרים שבהם התוכן משמעותי הרבה יותר, וברשימה הזו נכלול מגזינים, עיתונים מקוונים או פורטלי תוכן, שיעור הנטישה לרוב נמוך יותר. זאת משום שבאתרים אלה התוכן הוא בהחלט הנושא המרכזי, והגולשים מגיעים אליהם מהסיבה הזו בדיוק. באתרים אחרים, לרבות חנויות מקוונות או אתרים שמתמקדים במתן שירותים שונים, שיעור הנטישה האידאלי יעמוד על כשליש מכלל הגולשים. אם האחוז גבוה יותר, הדבר עשוי להעיד על איכות התוכן, על פילוח השוק או על בעיות אחרות שחשוב לזהות מוקדם ככל האפשר.
מה משפיע על אחוז הנוטשים?
מאחר והמטרה שלנו היא לזהות את שיעור הנטישה ולהוריד אותו ככל האפשר, חשוב לעצור ולזהות למה זה קורה. על חלק מהסיבות הללו נרחיב בהמשך, אבל הנה מספר דוגמאות מרכזיות לבעיות שעלולות להוביל לשיעור נטישה גבוה:
-
הגולשים מגיעים דרך ביטוי מסוים אבל לא מוצאים את המענה בעמוד אליו הגיעו
-
הגולשים מגיעים דרך טאבלט או מובייל אך חוויית הגלישה אינה מותאמת למסכים אלה
-
הגולשים מגיעים לעמוד הנכון אבל זמן הטעינה שלו איטי להחריד
-
הגולשים מגיעים כדי לצרוך תוכן – אבל התוכן לא מתאים להם, או פשוט לא איכותי מספיק
-
הגולשים מגיעים לעמוד תוכן בגלל כותרת בומבסטית – אבל התוכן לא מתאים לכותרת
הקשר בין שיעור נטישה לגלישה סלולרית
באופן כללי, שיעור הנטישה גבוה יותר בקרב גולשים שמגיעים אל האתר דרך הטלפון הנייד, ויש לכך הסברים שונים. כך, אם האתר איננו מותאם לגישה במובייל או שההתאמה אל המכשיר הנייד בוצעה באופן שאיננו אופטימלי, סביר להניח שחוויית הגלישה תרתיע את המבקרים באתר – והם יסוגו לאחור. חלונות קופצים שמזמינים את הגולשים להירשם ללוח תפוצה או פרסומות גדולות שמסתירות חצי עמוד, אלה דוגמאות פשוטות לאופן שבו אפשר לפגוע בחוויית הגלישה במובייל. בהנחה שלא מדובר באתר תוכן גדול (כמו אתר חדשות) או באתר מסחרי שהלקוח מחפש במיוחד, שיעור הנטישה יהיה גבוה יותר, מה שכאמור יפגע גם בדירוג האתר בגוגל, ישפיע על הקידום האורגני כולו ויגרום לכך שקהל היעד שלכם יגיע אבל יבחר שלא להישאר.
תוכן איכותי (או לא) ושיעור הנטישה
בבלוג אנחנו מדברים לא מעט על חשיבות התוכן, ועל דרכים שונות בהן התוכן יכול לסייע לקידום שירותים ומוצרים, הן בגוגל והן ברשתות החברתיות. אין ספק שמדובר במשתנה סובייקטיבי למדי, ומה שנראה איכותי בעיני גולש אחד עשוי להיתפס כהיפך הגמור בעיני גולש אחר. עם זאת, יש בכל זאת כמה כללים פשוטים שמגדירים מה הוא תוכן טוב, ומעל לכל מדובר בתוכן מקצועי ואמין שרלוונטי לגולשים. לדוגמה, גולש שמגיע לבלוג של יועץ השקעות ומזהה עם הידע הבסיסי שלו המון טעויות במינוחים מקצועיים או בהצגת האינפורמציה, סביר להניח שתהיה לכך השפעה על המוטיבציה שלו להמשיך לקרוא תכנים אחרים או להגיע לעמודי תוכן נוספים. מנגד, טיפים רלוונטיים, תכנים מקצועיים, מחקרים מעניינים או מדריכים פרקטיים יתאימו יותר לקהל היעד. בהתאם, הקהל לא רק יגיע אל האתר, אלא גם ימצא בו עניין וימשיך לקרוא עוד ועוד.
תוכן טוב עם ביטויים שאינם רלוונטיים
לכאורה, יש לכם תכנים טובים ומקצועיים מאוד, ובחרתם ביטויי מפתח שתרצו לקדם בגוגל, מה שאמור לעזור לכם להגיע אל היעד. אלא שבפועל, הביטויים שבחרתם אינם מדויקים וגולשים רבים מגיעים בציפייה למצוא תוכן מסוים – אבל נתקלים במידע שאיננו נכון עבורם. לצורך הדוגמה, נניח שאתם מציעים ליווי כלכלי למשפחות או לעסקים קטנים שרוצים לפרוץ קדימה. בהתאם, החלטתם להעלות מאמר תוכן מצוין על מסלולי משכנתא והשפעתם על תזרים המזומנים החודשי. אין ספק שעבור רבים מהגולשים זהו בהחלט מאמר חשוב ובעל ערך, אבל התמקדות בביטוי כמו "בחירת מסלול משכנתא" עשוי למשוך לאתר גולשים שעומדים לקנות דירה ומחפשים יועץ משכנתאות, למשל. במקרה כזה עדיף לבחור ביטוי קצת יותר רלוונטי, שמתאים לקהל היעד שלכם. התוצאה? שיעור הנטישה שלכם ירד, והסיכוי שהגולשים שיגיעו אליכם ירצו להישאר – יגדל.
עוד טיפ חשוב למתחילים: הימנעו מכותרות בומבסטיות
סביר להניח שאתם מכירים את התופעה הזו מקרוב, והיא אף זכתה לשם הלא-מאוד-מחמיא קלייק בייט, על שם הניסיון לפתות גולשים ללחוץ על קישור כזה או אחר בזכות כותרת מפוצצת במיוחד. כשהגולשים נכנעים לפיתוי הם מגלים שאין כל קשר בין הכותרת שצועקת "לא תאמינו מה קרה לבר רפאלי כשהיא השתמשה במוצר הזה" – לבין המאמר שבו בר רפאלי לא מוזכרת כלל, אלא רק מוצר שזוכה לשיווק אגרסיבי מאוד. במקרה כזה הגולשים שלכם יחזרו לאחור, וסביר להניח שגם בפעם הבאה יהססו האם להאמין לכותרות הגדולות הללו.
אז מה בכל זאת אפשר לעשות? לדייק את התוכן שלכם ולבחור כותרת מושכת בלי הבטחות גרנדיוזיות שאתם לא מתכוונים לקדם. במקרה הזה תוכלו להציע כותרת הרבה יותר אטרקטיבית גם בלי להשתמש בשמה של כוכבת כזו או אחרת, למשל: "6 סיבות מעולות להשתמש במוצר המהפכני שיחסוך לכם הרבה כסף".
קידום חכם מניע את הגולשים לפעולה
מעל לכל חשוב לזכור כי המטרה העיקרית היא להניע את הגולשים לביצוע פעולה. אם אתם בלוגרים או יצרני תוכן ייתכן שהמטרה היא לייצר רשימת תפוצה גדולה במיוחד, אם יש לכם חנות וירטואלית אתם בוודאי רוצים להגדיל את המכירות, ועסקים שמקדמים שירותים (ייעוץ או סדנאות למשל) מחפשים עוד ועוד לידים. אם כן, מהלכי הקידום השונים אמורים להתמקד במטרות הללו בדיוק, וכשאתם עמלים על יצירת תוכן איכותי ללקוחות הפוטנציאליים, זכרו שהם לא מגיעים רק כדי לקרוא מאמר טוב או מדריך פרקטי. אם תאפשרו לכם לבצע פעולה פשוטה ומהירה, יש סיכוי לא רע שזה יקרה, ולכן מומלץ להוסיף כפתור הנעה לפעולה, טופס רישום או אפשרות לחייג ישירות (לגולשים מהנייד כמובן). מנגד, גולשים שמגיעים לאתר אבל לא יודעים איך למצוא את מה שהם באמת מחפשים, הם גולשים שיחזרו לגוגל בחיפוש אחר פתרון אחר. התוצאה? שיעור נטישה גבוה יותר.
החשיבות העצומה של שיעור הנטישה
כפי שראינו, שיעור נטישה הוא נושא מהותי מאוד שאמור להעסיק כל מנהל אתר וכל בעל עסק שרוצה להגדיל חשיפה ולייצר הרבה יותר לידים ומכירות. הוא מעיד על התנהגות הגולשים, ובהתאם גם על איכות מלאכת הקידום שלנו, ויש לו השפעה לא מבוטלת על קידום אורגני ועל הדירוג בגוגל בכלל. אם כן, הגיע הזמן לעצור ולהבין מה שיעור הנטישה באתר שלכם, ולמה זה באמת קורה. האם התוכן שלכם מתאים לקהל היעד? האם חקר הביטויים בוצע באופן מקצועי ונכון? האם האתר מותאם לגולשים ממכשירים שונים? האם אתם מקדמים את האתר ברשתות החברתיות אבל בוחרים כותרות לא נכונות?
נשמע מורכב? אז זהו, שלא
אחרי שבחנו כמה מההסברים האפשריים לשיעור הנטישה הנמוך שלכם, וגם הצענו כמה פתרונות להתמודדות עם בעיות אלה בדיוק, יכול להיות שזה עדיין נשמע לכם מעט מורכב. עם זאת, כדאי לזכור שגם אם שיעור הנטישה הנוכחי שלכם גבוה מאוד, זה בוודאי לא אומר שתצטרכו לבנות את האתר מחדש. למעשה, צעדים ברורים מאוד יכולים לשנות את התמונה, בין אם מדובר בבחירה מדויקת של ביטויי חיפוש, בהתאמת האתר למובייל או בבניית תוכן איכותי ונכון יותר, הרלוונטי לקהל שלכם.
חברת קידום אתרים וההשפעה על Bounce Rate
אם אתם עדיין לא בטוחים מה שיעור הנטישה הנוכחי שלכם, מה האחוז האידאלי אליו צריך לשאול ואיך מצמצמים את הפער בין שתי הנקודות הללו, מומלץ לפנות כבר עכשיו לחברה המתמחה בבניית אתרים ובקידום אתרים. הצוות המקצועי של דרוקסיט יבצע עבורכם בחינה מעמיקה ויסודית כדי לזהות את ביצועי האתר בכלל ואת שיעור הנטישה בפרט, ובעיקר כדי לבנות תוכנית עבודה מסודרת וחכמה שתקפיץ את האתר שלכם קדימה. בעבודה נכונה, עם אסטרטגיית תוכן ברורה, חקר מילות חיפוש מקצועי, שדרוג חוויית המשתמש ושיווק דיגיטלי חכם בכל הפלטפורמות הקיימות, גם האתר שלכם יכול לטפס למקום הרבה יותר גבוה בתוצאות החיפוש של גוגל. חברה ותיקה עם צוות מיומן תעזור לכם להשיג את המטרה הזו, ולהגיע אליה הרבה יותר בקלות.
משתנים נוספים שמשפיעים על דירוג האתר
לסיום, כדאי להזכיר כי שיעור נטישה הוא משתנה בעל השפעה גדולה על קידום האתר שלכם, אבל ישנם עוד לא מעט משתנים בנוסחה הזו. שיפור הסטטיסטיקה בהחלט יעזור לכם בטווח הארוך, ואין ספק ששיעור נמוך יותר גם מעיד על עבודה טובה ונכונה הרבה יותר. עם זאת, חברה מקצועית המתמחה בקידום אתרים תדע להעניק מעטפת תמיכה מלאה לאתר כולו, כדי להבטיח לכם תוצאות טובות הרבה יותר. עם הכלים המתקדמים ביותר, עם גורם מקצועי שמלווה אתכם לכל אורך הדרך, ועם פתרונות ייחודיים שמותאמים בדיוק לצרכים שלכם, תוכלו לראות את השינוי ולקצור את הפירות.
לבחינת שיעור הנטישה ולקידום האתר בגוגל וברשתות החברתיות – אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר כבר עכשיו!