
כשלקוח נכנס אל בית העסק, הוא יכול לשוטט להנאתו בין המדפים, להתרשם מהמוצרים ולהחליט האם יסיים את הביקור על יד הקופה או לא. אם יצא בידיים ריקות, יהיה לנו קשה ליצור עמו קשר, לספר לו שהמוצרים שבחן נכנסו למבצע או להציע לו דיל אטרקטיבי במיוחד לכבוד החג. אלא שהמציאות עבור בעלי אתרים, ובפרט לבעלי חנויות מקוונות – היא מציאות פשוטה ויעילה הרבה יותר. ההבדל העיקרי בין שני סוגי העסקים הללו? רימרקטינג, וכדאי שתשננו את השם.
חוזרים לסקרנים – ומציעים להם מוצרים
אם הלקוח ממילא מכיר את המוצרים שלכם, מבין מה אתם מציעים ואולי אפילו מהסס האם לקנות או לא, יש לכם עדיין הזדמנות לסגור את העסקה הזו. זה בדיוק הרעיון מאחורי המושג רימרקטינג, שמתמקד בגולשים שביקרו בחנות שלכם בעבר, ואולי אף בעמודים מסוימים. לצורך הדוגמה, נסו להיזכר בפעם האחרונה שבה ביקרתם באתר של רשת אופנה או חנות למוצרי טיפוח, בחנתם מוצרים, אולי אפילו מילאתם את סל הקניות, אבל את תהליך הרכישה מעולם לא השלמתם. יום או יומיים אחר כך אתם נכנסים לפייסבוק רק כדי למצוא על גבי הפיד פרסום של אותה חנות בדיוק, עם המוצרים שבחנתם, והפעם הם מוצעים במבצע מיוחד או במשלוח עד לפתח הבית. קסם? לא ממש.
מרתיחים את הליד עד לסגירת העסקה
אם כן, "שיווק מחדש" (או רימרקטינג בשפה המקצועית) הוא זה שמאפשר לכם להזכיר למתעניינים שלכם שאתם עדיין שם, מחכים להעניק להם את השירות שחיפשו. בהשוואה למודעות פרסום אחרות, שפונות לקהל רחב בתקווה להגדיל חשיפה ולמשוך סקרנים אל האתר, פרסום בשיטת רימרקטינג הוא עולם אחר לחלוטין. כאן אנחנו פונים רק למי שממילא ביקר באתר, מה שישפיע גם על הטקסט שנבחר להציג ועל המוצרים שיוצגו בפניו. לקמפיין כזה יש הרבה יותר סיכוי להצליח, משום שמדובר בגולשים שנחשפו אליכם ופעלו באופן אקטיבי באתר שלכם, ועם דחיפה אחת קטנה הם גם ישלפו את כרטיס האשראי מהארנק.
לפני שמתחילים – הצעדים הראשונים
אחרי שזיהינו את היתרון המרכזי שיש לשיטה הזו להציע, חשוב להבין שניתן לתכנן קמפיין רימרקטינג גם בגוגל וגם בפייסבוק, ויש כמה כלים שיכולים לעזור לנו בדרך:
-
אתר אינטרנט: כדי שתוכלו למקד את הפרסום בגולשים שביקרו באתר בכלל או בעמודים מסוימים מתוכו באופן ספציפי
- דף נחיתה: כדי שתוכלו למקד את המודעה שלכם בגולשים שנכנסו אל הדף, ואף לגולשים שמילאו אותו
- באנר או מודעת פרסום: כדי שתוכלו להציגם בפני הגולשים במודעה, כמובן
- גוגל אנליטיקס: כדי לעקוב אחר גולשי האתר בצורה טובה יותר, לצורך הצגת מודעות פרסום ממוקדות
- פרסום בגוגל: כדי לבנות ולהציג מודעות באתרים שונים
- מנהל המודעות של פייסבוק: בהנחה שתרצו לתכנן קמפיין רימרקטינג גם בפייסבוק, ואם אין לכם עדיין עמוד עסקי משלכם, זה בדיוק הזמן לטפל גם בתקלה הזו
איך רימרקטינג עובד באמת?
כדי לחזור אל הגולשים שלכם ולהציע להם דילים משתלמים על מוצרים שסקרנו אותם בעבר, תוכלו לשתול קוקיז באתר, והם אלה שידעו לשווק לגולשים שלכם מודעות הרלוונטיות להתנהגות שלהם אצלכם באתר. באופן דומה ניתן להטמיע קוד המיועד גם לפייסבוק, וכך הלקוח ייחשף למודעות הרלוונטיות עבורו. עם זאת, בשלב הזה חשוב להזכיר שגם בשיטת השיווק מחדש יש משמעות לתזמון ולתדירות הופעת המודעות. כפי שהזכרנו בעבר, למשל ביחס לדיוור ישיר, עומס מודעות רק יעייף את הלקוח, והוא אף עשוי ליצור אצלו תחושת "דחייה" מסוימת, ממנה אנחנו מעדיפים להימע. אנשי המקצוע הטובים והמנוסים יסייעו לכם לעשות את זה נכון כדי שתהליך העבודה יהיה יעיל ומדויק יותר – וכדי שתוכלו להניב את המיטב מאחד הכלים האפקטיביים שעומדים היום לרשותם של מנהלי אתרים, ובפרט לבעלי חנות וירטואלית.
רימרקטינג ותמהיל השיווק שלכם
אז נכון, אין נוסחה פשוטה ואחידה שתבטיח לכם הצלחה גדולה, אבל יש בהחלט שלל כלים נהדרים שיכולים לעזור לכם להגיע אל קהל היעד, לקדם את המוצרים שלכם ולחזור אל הגולשים כדי לעודד אותם להתקדם – ולסגור עסקה. חברת דרוקסיט, המנוסה בבניית אתרים ובקידום אתרים בפלטפורמות הדיגיטליות השונות, מציעה גם לכם לתכנן את תמהיל השיווק המנצח, ולקדם את האתר שלכם בדרך אל ההצלחה.
לקידום האתר שלכם אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר כבר עכשיו.