יכול להיות שעבדתם בעבר עם חברות המציעות שירותי קידום אורגני, עם מקדמים פרטיים או עם מדריך מקוון למתחילים, כזה שמבטיח שאתם יכולים לעשות את זה לגמרי לבד. עשיתם כמה פעולות, מהוספת מאמרי תוכן ועד הטמעת קישורים פנימיים, אבל משהו פשוט לא עבד. מצד שני, אתם לא ממש יודעים להגיד מה לא עבד, למה או עד כמה אתם רחוקים מהיעדים שלכם, והסיבה הפשוטה לכך היא שלא הצבתם יעדים מלכתחילה. אז הפעם תעשו את זה נכון וחכם יותר – והנה מה שבאמת חשוב לדעת.

למה בכלל צריך לקבוע יעדים?

קידום אתרים אורגני בגוגל אינו שונה במהותו מכל צעד אחר בעסק שלכם, וכשאתם משקיעים משאבים אתם רוצים לדעת האם הם באמת מניבים תוצאות. כשאתם מגייסים עובדים אתם רוצים לקבוע את הגידול הדרוש בהכנסות כדי שתוכלו לכסות את עלויות השכר, ולצאת ברווח. אתם גם רוצים לוודא שהעסק ממשיך לגדול, ולכן אתם קובעים מדדים ברורים שיעידו על כך, מעלייה במספר הלקוחות תוך שנה ועד לגידול של 10 אחוזים במחזור המכירות בפרק זמן מסוים. הכללים האלה נכונים גם כשאנחנו עובדים על קידום אורגני בגוגל ועל קידום ופרסום בפייסבוק, שכן המשאבים שאתם משקיעים מחייבים הגדרה מדויקת של מדדי הצלחה – כדי שיהיה לכם קל יותר לבחון את ההתקדמות, ואת המידה שבה ההשקעה הזו אכן השתלמה.
 

אילו יעדים רלוונטיים לעולם קידום האתרים?

אחרי שזיהינו עד כמה הגדרת יעדים היא חשובה, הנה כמה דוגמאות ליעדים שתוכלו להגדיר. בשלב הזה כדאי לזכור שאפשר – ואפילו רצוי – לקבוע יעדים בתחומים שונים. כך תעבדו בצורה טובה ומסודרת יותר, ותקדמו את האתר (ואת העסק) לעבר הצלחה אמיתית.

  • שיפור הדירוג שלכם בגוגל: אם אתם מחפשים את שם העסק בגוגל אבל האתר שלכם נמצא רק בעמוד הרביעי, או אם ביטויים רלוונטיים (כמו "עורך דין בתל אביב" או "סדנת בישול בצפון") ממש לא מובילים לאתר שלכם, המטרה הראשונה היא לראות שיפור במיקום שלכם בתוצאות החיפוש. קבעו עם המקדם שלכם רשימת ביטויים מרכזית ובדקו את ההתקדמות לאורך זמן.

  • עלייה בטראפיק (תנועה אורגנית): הסיבה לשמה התכנסנו היא קידום האתר שלכם, צעד שאמור להוביל לעלייה במספר הגולשים שנכנסים אל האתר. אם כן, הנה יעד מרכזי שאי אפשר לדלג עליו. למעשה, התנועה לאתר תלויה בגורמים שונים, לרבות פרסום בפייסבוק וקמפיינים ממומנים, אבל פעולות הקידום האורגני תורמות לו באופן משמעותי – וזהו פרמטר שחשוב להגדיר כבר בראשית הדרך.
     
  • עלייה בטראפיק האיכותי: עלייה לאתר היא, כאמור, סוגיה משמעותית מאוד. עם זאת, תחת הכותרת הגדולה והמפוצצת הזו נמצא עוד משתנה אחד חשוב, והוא איכות המבקרים שלכם. במילים אחרות, אם קהל היעד שלכם הוא נשים מאזור המרכז בקבוצת גילאים מסוימת, אבל רוב המבקרים שלכם גברים בקבוצת גילאים אחרת, משהו כנראה עובד קצת פחות. ביטוי חיפוש כללי מדי יכול להסביר למה זה קורה, וגם פילוח לא מדויק של המהלכים השיווקיים שלכם. 
     
  • גידול בהכנסות: הגענו לנושא שמטריד כל בעל עסק, קטן או גדול, עם או בלי צוות עובדים או קטלוג מוצרים. כולנו רוצים לדעת שהעסק שלנו מצליח, ושההכנסות רק ממשיכות לגדול. היעד הזה הוא בהחלט קריטי, ועבור רבים זהו הנושא הראשון והחשוב מכולם. בצדק. בהנחה שאתם מכירים את המספרים ויודעים מה מצב ההכנסות שלכם כיום, תוכלו להציב יעד מספרי גם בתחום הזה, אם כי מומלץ לקבוע יעד ריאלי, ולא "הכפלה של מחזור המכירות תוך חצי שנה".
     

השלב הבא: קביעת לוחות זמנים

מתכנון המספרים אנחנו ממשיכים לבניית לוחות הזמנים, וגם כאן אנחנו נדרשים לעצור, לחשוב ולהבין מה אנחנו באמת רוצים להשיג, ומה טווח הזמנים הריאלי להשיג את המטרה הזו. אם המטרה שלנו הייתה לראות גידול של 10 אחוזים בהכנסות, תוך כמה זמן אנחנו מצפים שזה יקרה? אם אנחנו רוצים לראות תנועה של 200 גולשים מדי חודש לאתר, מתי נוכל לצפות לראות את היעד הזה? ואילו יעדים קטנים בדרך יספקו אותנו (למשל 50 גולשים לאחר שלושה חודשים)? חברה המתמחה בקידום אתרים תדע לעזור לכם לקבוע את המספרים ואת לוחות הזמנים, ואין ספק כי הצוות המקצועי של דרוקסיט יסייע לכם להתמקד ביעדים הנכונים, בקביעת פרקי הזמן לבדיקת ההתקדמות שלכם – ובעיקר בבניית תוכנית עבודה אופטימלית שתשיג את היעדים שלכם בצורה הטובה ביותר.

לקביעת היעדים שלכם ולתכנון הצעדים שיקדמו אתכם אל כל המטרות והיעדים – פנו אלינו כבר עכשיו.

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק