כולנו מקבלים מיילים שיווקיים מפעם לפעם, וחלקנו אף מקבלים אותם לתיבת המייל מדי יום. יש מותגים שהצליחו לסקרן אותנו, ואנחנו ממהרים לבדוק איזה תוכן מרתק או הצעה מיוחדת מחכים לנו. מצד שני, יש גם מותגים שהפכו למטרד וגרמו לנו להכתיר אותם באופן רשמי כספאם לכל דבר. עכשיו, כשאנחנו מחפשים דרכים לקדם את העסק, עולה גם הדילמה המתבקשת: האם דיוור אלקטרוני הוא הצעד הנכון גם למותג שלנו?

דיוור אלקטרוני כחלק מאסטרטגיית התוכן

עבור לא מעט מותגים, הדיוור האלקטרוני (או הניוזלטר) הוא מרכיב מהותי באסטרטגיית התוכן והשיווק הדיגיטלי. הם מקפידים לעצב ניוזלטר צבעוני ומושך, לבחור בזהירות את הכותרות ולשלוח אותו בתדירות קבועה ללקוחות, למשל פעם בשבוע או פעם בחודש. הכלי הזה משמש אותם כחלק בלתי נפרד ממאמצי קידום האתר שלהם, ובאמצעותו הם מקדמים את הרשומה האחרונה בבלוג, סרטון הדרכה שעלה אל האתר או פוסט שזכה לאהדה גדולה ברשתות החברתיות. השאלה היא האם זה באמת עובד להם, ומה בכלל גורם לגולשים לפתוח את המייל ולעיין בו – במקום לשלוח אותו ישירות לתיבת הספאם.
 

הכלל החשוב ביותר: מה הלקוח באמת רוצה?

מאחר והמטרה שלנו היא לעודד לקוחות לפתוח את תיבת הדואר האלקטרוני, לקרוא את המיילים שלנו ולעשות בדיוק את מה שאנחנו מצפים מהם לעשות, כדאי לעצור ולהבין מה הלקוח באמת רוצה – ומה יגרום לו לקרוא את המייל מלכתחילה. למשל, פוסט חדש בבלוג שכולל מדריך או טיפים פרקטיים מהם הלקוח יכול להפיק תועלת, זה בדיוק הפוסט שנרצה לקדם והוא זה שימשוך את תשומת הלב של הגולשים. נוכל לשלב גם פרסום או הצעה מיוחדת, אבל הערך שאנחנו מעניקים ללקוח והכלים שיקבל מאיתנו הם אלה שיעודדו אותו להקשיב לנו מלכתחילה.
 

ניתוח הנתונים – ובדיקת יעילות הפלטפורמה

כמו בכל כלי שיווקי אחר, גם בכל הקשור לדיוור ישיר חשוב לנו להבין האם המהלכים שלנו נכונים, והאם אנחנו מפיקים תועלת מהניוזלטר או, לחלופין, מסבים לעצמנו נזק. היתרון המרכזי במערכות הדיוור הקיימות הוא שהן מאפשרות לנו להבין איזה ניוזלטר עבד טוב יותר או פחות, מה סקרן את הקוראים, באילו שעות הם מעדיפים לקרוא את המייל ועל אילו קישורים הוא לוחץ יותר. נוכל גם לדעת כמה גולשים ביקשו להימחק מרשימתה תפוצה, והמידע הזה יעזור לנו לייעל את הפעילות השיווקית ולדייק את המסרים ואת תכני המיילים בעתיד.
 

איך בכלל מגייסים לקוחות לניוזלטר?

החוק בישראל קובע כי קבלת מיילים פרסומיים מותרת רק ללקוחות שאשרו קבלת דיוור במייל. המשמעות היא שאם בעבר יכולנו לרכוש רשימות תפוצה ולשלוח מיילים לכל ישראלי עם תיבת מייל, היום אנחנו צריכים לגייס לידים ונרשמים – ולעודד אותם להצטרף לרשימת התפוצה שלנו. למרבה המזל, יש שלל דרכים נהדרות ופשוטות לעשות זאת:

  • קידום ממומן בגוגל של עמוד נחיתה, בו יוכל הגולש להשאיר פרטים אישיים ולאשר כי הוא מוכן לקבל מיילים פרסומיים ודיוור ישיר
  • טופס הצטרפות מהיר ופשוט באתר האינטרנט, המזמין את הגולשים לקבל עדכונים על רשומות חדשות בבלוג, מבצעים מיוחדים או מוצרים שהתווספו לסל שלכם
  • פרסום בפייסבוק, בין אם באמצעות מודעות ממומנות ובין אם באמצעות קידום אורגני
  • הצעת מתנה, כדוגמת מדריך כתוב או מצולם, אשר תישלח למייל בכפוף לאישור הצטרפות לרשימת התפוצה 
     

האתגר המרכזי: ניוזלטר שהלקוחות רוצים לקבל

אם נחזור לנקודה ממנה התחלנו, סביר להניח שגם אתם מוצפים במיילים פרסומיים של חברות האשראי והביטוח, מותגי אופנה שהצטרפתם למועדון הלקוחות שלכם, אתרי תוכן שנרשמתם אליהם למרות שאתם ממש לא זוכרים את הרגע שבו זה קרה ועוד לא מעט מותגים ועסקים שממש רוצים למכור לכם את המוצרים שלהם. יש כאלה שאתם בוחרים להשאיר ורבים אחרים שאתם ממהרים להסיר, וחשוב להבין למה זה קורה. תוכן שאיננו רלוונטי הוא תירוץ נהדר להימחק מרשימת תפוצה, אבל במקרים רבים הסיבה לכך היא ריבוי ההודעות שאתם מקבלים, והקצב הבלתי נתפס שבו זה קורה.
 
אז במקום להעמיס על הלקוחות ולשלוח להם כמות אדירה של מיילים שלא ממש מדברים אליהם, היעזרו באנשי המקצוע שיעזרו לכם לתכנן את הדרך הטובה ביותר לנצל ערוץ שיווקי שיכול בהחלט להועיל. עם הניסיון של צוות דרוקסיט בקידום אתרים ובשיווק דיגיטלי, תוכלו לייעל את מערך הדיוור שלכם ולמצוא דרכים מצוינות להגדיל את רשימת התפוצה ואת קהל הלקוחות שלכם.
 
לייעוץ אישי ולתכנון מקצועי – פנו אלינו כבר עכשיו!

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק