למגיפה אמנם היה חלק גדול בכל השינוי התודעתי ששולשל לכיסי המשווקים הדיגיטליים, אבל עם זאת – החלק הארי של השינויים קרה במהלך המגיפה ואכן הביא אנשים למצוא ולייצר את  הפתרונות לבעיות החדשות אשר רק המשיכו להופיע. עם זאת, העובדה שהדיגיטל השפיע בצורה כזאת – הייתה בעיקר לטובתנו. נכון, כולנו יודעים שקידום חנות וירטואלית לא היה סינית בעולם שלפני המגיפה ועדיין, היו אנשים שלגמרי ראו בהן תקווה לאנושות וכן התבלבלו לחשוב שאלה הדברים שעושים את המגיפה לעלה נידף בהיסטוריה העולמית. 

הם כמובן טעו ועל הנזק של מה שכיום מכונה "עידן הפייק ניוז" על ידי אוניברסיטת מלבורן, עולה כי קיימים כל מיני טעמים לכך, אבל אנחנו לא ניכנס אליהם היום. החלק היותר מעניין של הסוגיה הזאת של ידיעות שקריות ומגיפה, היא מה שקרה במקביל לכך. בזמן שאנשים איבדו אמון במדע, המדע שינס  מותניים וניסה לאפשר מצב שבו 100 אלף מובטלים יהיו יכולים להמשיך לנהל את החיים שלהם ובכבוד.  זה לא איזה מניע לחלוקת פרסי נובל. אנשי ההיי-טק פעלו תחת ההיגיון הקפיטליסטי המתבקש בסיטואציות מהסוג הזה כי הם מי שהוכשרו וצוידו בכלים לתת אותו. שינויים הם אחלה, אבל כשהם קורים תחת תמריץ – הם משנים סדרי עולם.  



הברבי הזאת תנצח מגיפה: על חדוות היצירה של ההיי-טק בפתרון בעיות

מי שהייתה לו חנות וירטואלית אשר הוא ניהל לסירוגין לצד קידום חנות וירטואלית קיבל לרשותו לא רק את הזמן להתעסק עם החנות הווירטואלית שלו. המסלול שהמגיפה הזאת פרשה בפני העסקים והתעשיות האלה היה אליה וקוץ בה. מצד אחד, רמות הביקוש לחנות עלו פלאים, מצד  שני הזירה הצטופפה במתחרים. 

לכל אורך ההסיטוריה בלת"מים ואירועים לא צפויים היו חלק בלתי-נפרד מהעובדה שהיינו כל כך פתוחים לשינויים. היכולת של כל אלה לעורר את חדוות היצירה של אנשי ההיי-טק היה משהו שהציבור ציפה לו. ומהר. הדרישה לחיסון הייתה מה שכולכם שמע עליו כי האינטרס שלכם היה לחזור לעבודה, עם זאת היו אנשים שהבינו שהמסלול הזה לא יהיה קצר, כמו גם לא יהיה פשוט ולכן יציאה מהקופסה הייתה הברירה היחידה. מאמר של הלשכה לסטטיסטיקה שסקר את מצב שוק העבודה בקורונה דן בנפילה המשמעותית בהשוואה לשנה לפני זה – בענפים הבאים:  

  • ענפי האירוח והמזון – ירידה של 63%. 
  • אמנות, בידור ופנאי – ירידה של 54%. 
  • חינוך – ירידה של 52%. 

ענף התחבורה, האחסנה, הדואר והבלדרות היו מי שלא בדיוק הצליחו להתאושש ורשמו פגיעה של 12%, אשר הביעו כי גם אחרי שנה, עדיין המלאכה מרובה.  

לחבר את הנקודות: מפתרון האבטלה במשק עד ליצירת טרנד שיווקי  

ארגונים רבים עיגנו לעצמם את התקציבים הדרושים למצב שבו הם יוכלו לשלוט הרבה יותר טוב במצב המפחיד ואם  אפשר באמצעות הכנסה בקצב על תוספים ושידרוגים שלא ישפרו כמו שהם יאפשרו את העבודה. בואו נבין כמה מהתעשיות שהתפתחו ופיתחו אותנו:

  • שרתים ותשתיות בשלט רחוק. 
    המגיפה, אשר החלה בעוד שהעולם מתקדם בצעדי ענק אל המסלול ה"חדש" שסללה המגיפה היו בדיוק שיחת ההשכמה שהובילה אנשים אל פתחי הסוכנויות הדיגיטליות. אנשים שלא הייתה להם חנות וירטואלית מצאו עצמם לומדים את לקסיקון השיווק וכך יותר ויותר עסקים הבינו שהמילה קידום חנות וירטואלית לא קמה ונופלת על קמעונאות דיגיטלית. היכולת שאותו ממשק של פרסום בגוגל להיות נחלת הכלל היווה אתגר גם לאנשים בגוגל שחיים מודל עבודה היברידי מאז ומתמיד. העובדה שחנויות וירטואליות צריכות עדיין לעשות שימוש באמצעים פרה-היסטוריים שנקראים הדואר, זה דווקא מה שעושה אותו לתעשייה בעייתית יותר מתעשיית השיווק הדיגיטלי שהייתה היחידה שהיינו יכולים לסמוך עליה באותה תקופה. 
     
  • אבטחת מידע&  סייבר. 
    אין מה לעשות. כשאנשים רגילים חושבים על המילה "אבולוציה", הם חושבים על בני אדם. אבל העובדה שהיה לנו משתנה בלתי-תלוי, היציאה מהבית, היה מה שאילץ  אותנו להעיף מהדרך את הקונספירטורים ולהיזכר שיש אויבים אחרים מעבר לממשלה וזה כל המתחרים שכעת הם באותו סירה טובעת. פתאום הפרטיות עלתה למקום הראשון ואם תסתכלו על המספרים תבינו מי גזר את הרווח הכי שמן מכל המגיפה הזאת וזה לאו דווקא אלה שאפשרו את השיווק הדיגיטלי והפרסום בגוגל כמו מי שהבטיחו להגן על המידע שלהם.    
     
  • שרשראות אספקה ואוטומציה תעשייתית. 
    זוכרים את הביקוש שדיברנו עליו? פתאום כולם רוצים שירותי קידום חנות וירטואלית כאילו זה הלחם והחמאה של העסק שלהם למכשור רפואי. הסיבה לכך היא שמהלך המגיפה, "רכישות בפאניקה" היו סוגיה שהשפיעה גם על מלאים של סחורות, בין היתר מסיכות, מחטאי ידיים ואפילו לפטופים. מי שהכניסו אוטומציה למפעלי הייצור שלהם ולשרשראות האספקה שלהם היום ככל הנראה רצים לתכנן את חופשת השנה שלהם  
     
  • 5G ו-תכנות ענן.
    כמו תמיד – הטוב לסוף. אחד מפיתוחי הטכנולוגיה הכי ידועים לשמצה ואלה שהכי פחות מצדיקים את הסוגיה. באמת לא ברור למה הדבר שאפשר את הקיום של השרתים והתשתיות בשלט רחוק הוא זה שקיבל הכי הרבה אש, אבל כעת החרדה הקיומית כבר עברה לתעשיותה-Open AI  אשר הסכנות בגין השימוש בה מגיעות לחלונות הגבוהים ביותר. 

את הפרסום בגוגל, בפייסבוק ובאינסטגרם תוכלו למצוא אי שם למטה ברשימת סדרי העדיפויות של האנשים האלה, דרך אגב. העובדה שלא יכולנו לשלם כסף לשומר בסניף של הסופר-מרקט פינתה תקציב לחקור מדע סייבר ואבטחת מידע. לא רק שזה פיתח מקומות עבודה, זה עזר לכל מי שחולש על התעשייה במשק להיות רב החובל של ספינת ההצלה שלו ולהבין באמת ממה עשוי החוסן האנושי וזה כמובן – חדשנות. אבל לא רק – גם השיווק זכה ליהנות מהפירות של הפיתוחים האלה. 

חזרה לעולם האמיתי: שיווק בעולם שאחרי קוביד-19 

הרבה אנשים באקו-סיסטם של השיווק בדיגיטל לרוב ידברו אתכם על יוזמות בינה מלאכותית וההשפעה שלהן על הצורה שבה הם כעת מבצעים קידום חנות וירטואלית, אבל הם ממש טועים. המגמה שבה אנשי דיגיטל רבים ראו את הנפילה כהזדמנות לפרוץ דרך כיום מאפשרת לכם להוזיל עלויות וקידום אתרים מחיר הוא לא תוספת, אלא הוצאה מוכרת לכל דבר ועניין. 

מעז יצא מתוק. מתוק מאוד. בכלל, קשה לחשוב על תעשייה שקמה ממשבר ולא חזרה מחוזקת פי כמה. כשאומרים ההשפעות החיוביות של השיווק הדיגיטלי על העולם, הרבה גבות מתחילות להיות מורמות משום שהדרך של הדיגיטל להיות קרקע פורה להצמחה של ביקורת ומחלוקות בגינה היא משום מה – מה שתופס את העין כשבפועל – פרסום, בדיוק כמו ה-Open AI , הולך והופך להיות נחלת הכלל. הוא זול יותר, הוא אמין יותר והוא מייצג מספר אחת של כל הרווחים שגזרנו מהמגיפה הזאת.

דרוקסיט: קידום חנות וירטואלית ופרסום בגוגל ששואף גבוה 

אין ספק שקל לחבר את הנקודות כשלא מתמקדים רק בפיתוח אחד (ובעייתי כמו הקוד הפתוח) וזה מוביל אותנו לחיבור הנקודות בטווח הארוך של סטיב ג'ובס. אתם לא יכולים להבין למה דברים קרו כמו שהם קרו ועל כן, הם הובילו אותנו לצבור תאוצה בכל מיני תחומים שעד היום היו במקרה הטוב נשגבים מבינתנו ובמקרים הרעים פשוט מאוד לא עניינו אותנו. רוצים לנהל את קידום אתרים מחיר משתלם? רוצים לחזק את אבטחת וקידום חנות וירטואלית? מודאגים בנוגע לדאטה שלכם? התקשרו וקבלו הצעת מחיר עתידנית! 

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק