ההחלטה על בניית אתר אינטרנט חדש נובעת משלל סיבות, ורוב בעלי העסקים רואים באתר שלהם בעיקר כרטיס ביקור צבעוני ודינאמי. התפיסה הזו בהחלט נכונה, אבל את הפלטפורמה הנהדרת הזו אפשר וראוי לנצל בצורה טובה הרבה יותר. אם הלקוח הפוטנציאלי מציץ מבעד לדלת, זו ההזדמנות שלנו למשוך אותו פנימה, לערוך לו סיור קצר ואולי אפילו לסגור עסקה. אז איך עושים את זה?
עמוד הבית – רושם ראשוני מנצח
נתחיל, כמובן, מעמוד הבית. אם נשווה את האתר לחנות בפינת הרחוב או בלב המרכז המסחרי, הרי שעמוד הבית הוא חלון הראווה שגורם ללקוח להתקרב אל העסק ולהכניס את הרגל. השאלה העיקרית שהלקוח ישאל את עצמו, וזו בדיוק השאלה שגם אנחנו נדרשים לשאול את עצמנו עוד בשלב התכנון, היא למה דווקא אנחנו. תכנון נכון של עמוד הבית, הן מבחינת התוכן והן מבחינת העיצוב, הוא זה שיגרום ללקוח להבין שהוא במקום הנכון, שיש לנו את המוצרים או את השירותים האידאליים עבורו, ושהוא ימצא כאן בדיוק את מה שהוא מחפש.
עיצוב אפקטיבי – משדר מקצועיות
לקוחות מחפשים עסק רציני ואמין, והם יבחנו היטב את השטח לפני שיחליטו למסור את פרטי האשראי או להצטרף לרשימת תפוצה שמלווה במיילים פרסומיים והזמנות לעקוב אחר העסק גם ברשתות החברתיות. דרך טובה לשדר מקצועיות ואמינות, שני מאפיינים שיכריעו לאן הלקוח הפוטנציאלי ימשיך מכאן, היא לעצב את האתר בצורה חכמה ונכונה, עם שפה אחידה וברורה, ורצוי גם עם תמונה איכותית או סרטון תדמית מקצועי ומלוטש. בהנחה שהלקוח עומד להשתכנע שהוא במקום שבו הוא אמור להיות, רצוי לנצל את המומנטום ולהציב במקום ברור גם את פרטי ההתקשרות שלכם.
חוויית משתמש טובה – זמן שהייה ממושך יותר
זמני השהייה באתר הם נושאים מהותיים מאוד, גם כדי להבטיח קידום אורגני אפקטיבי, וגם משום שגולש שישוטט זמן רב יותר באתר עשוי להפוך ללקוח קצת יותר בקלות. חוויית המשתמש הזו מורכבת ממספר אלמנטיים מרכזיים, והנה כמה דוגמאות:
- עמודי תוכן מאורגנים וברורים שמאפשרים ניווט מהיר בין נושאים וקטגוריות
- מאמרים איכותיים שמספקים ערך אמיתי ומידע חשוב לגולשים
- התוכן חייב להיות ערוך ומלוטש גם ברמה הלשונית, ללא שגיאות וטעויות פיסוק חמורות
- אתר שממשיך להתעדכן באופן קבוע
- התאמה מושלמת של האתר למסכים שונים, ובפרט לטלפונים הסלולריים
- זמני טעינה מהירים הן של עמוד הבית והן של עמודי התוכן השונים
הנעה לפעולה – אלמנט חיוני
כולנו מבינים מה מטרת האתר ומה אנחנו רוצים שהלקוח יעשה כשיגיע אליו, אבל גם הלקוח הממוקד ביותר זקוק להכוונה קטנה. אז אולי אין צורך לצייר חצים צבעוניים ולהוסיף קריינות שתנחה אותו בדיוק מה מצופה ממנו לעשות, אבל משפטים שיניעו אותו לפעולה בהחלט יעשו את העבודה. אם המטרה היא לצרף את הלקוח לרשימת התפוצה מומלץ להוסיף כפתור "הרשמה לניוזלטר" במקום בולט וברור, ואם אנחנו רוצים לקבל שיחת טלפון מומלץ לשלב במקומות שונים בעמוד הבית ובדפי התוכן: "לפגישת ייעוץ התקשרו אלינו". למען הסר ספק, מספר הטלפון שלכם אמור להופיע בסוף המשפט, כן?
קישור האתר גם לרשתות החברתיות
פרסום בפייסבוק הוא כלי נהדר שעוזר לנו לקדם את האתר, אבל מערכת היחסים הזו בהחלט הדדית. במילים אחרות, זה הזמן להוסיף באתר קישורים גם לכל רשת חברתית שבה אתם פעילים, לרבות פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר או פינטרסט. אם סיפקתם תוכן טוב הגולשים ישמחו לעקוב אחריכם ברשתות כדי לדעת מתי תעלו מאמר חדש, ואם אתם מציעים מתכונים או מדריכים מקיפים בנושא שלכם, הם ירצו להיות שם גם בהמשך.
בניית אתר מכירתי – בליווי מקצועי
אחרי שהגדרנו את כללי המשחק הבסיסיים, כדאי להזכיר כי בניית חנות וירטואלית שיעשה את העבודה היא משימה לאנשי המקצוע. הצוות המיומן של דרוקסיט, שמלווה בעלי עסקים ומנהלי אתרים משלב התכנון ועד לקידום השוטף של האתר, הוא זה שיעזור לכם לתכנן את המסלול הזה בצורה טובה, פרקטית ויעילה יותר. עם ממשק ניהול ידידותי, עם מערכת לניהול קמפיינים שמבטיחה שקיפות מלאה, ובעיקר עם שירות אישי וצמוד, גם אתם יכולים לבנות אתר שימשוך את הגולשים ויעודד אותם להפוך ללקוחות פעילים – ומשלמים.
לתכנון ולבניית האתר המכירתי שלכם, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר כבר עכשיו.