מה מייחד את שירותי עריכת הדין משאר המוצרים?

שירותי עריכת דין, להבדיל ממוצרי מדף, הם מוצר שעיקרו ייעוץ משפטי ללקוחות וייצוגם מול מערכות החוק והאכיפה, גופים ואנשים פרטיים. השירות מתבסס על הידע, ההשכלה והניסיון של עורכי הדין במגוון תחומי משפט, כמו גם על כישוריהם הייחודים. לפיכך, בניית אתרים לעורכי דין צריכה להתאים לאופי השירות הייחודי שאותו הם מספקים וגם לקחת בחשבון את מגבלותיהם, כגון לחץ זמנים.

עקרונות מנחים לבניית אתרים לעורכי דין:

  1. מקצועיות: כאמור, מאחר ו"המוצר" הוא למעשה עורך הדין עצמו, שירותיו ויכולותיו, חשוב מאוד להציג אותו באתר, לרבות רקע השכלתי, תיקים מובילים, תחומי עיסוקו וניסיונו בהם, ועוד. באותו אופן, במידה ולמשרד עורכי הדין ישנו צוות, שותפים או עורכי דין שכירים העוסקים בהתמחויות שונות, יש לשקול להציג כל אחד מהם, גם בתמונה וגם בטקסט. הרזומה, הניסיון והמוניטין בתחום עריכת הדין הם קריטריון חשוב עבור לקוח הפונה לקבלת ייעוץ משפטי.

  2. שיווק: בניית אתר לעורכי דין צריכה להתבצע לפיכך, בהתחשב בצרכי התדמית הקיימים, לרבות אפיונם במידת הצורך והבלטת החוזקות והיתרונות של משרד עורכי הדין, על פני האחרים. אתר כאמור הוא אומנם לא חנות וירטואלית, שבה יש לשווק את המוצרים עד לרגע ביצוע העסקה אולם הוא בהחלט צריך למכור, מאחר ומטרתו, מעבר ליצירת או חיזוק התדמית, הוא להביא לקוחות חדשים למשרד.

  3. תדמית: מכל האמור לעיל עולה, כי המרכיב העיקרי שיקבל את תשומת הלב בבניית אתר לעורכי דין, הוא התוכן. אין הדבר אומר שבאתרים סיטונאים או קמעונאים למשל, לתוכן אין חשיבות אלא הדבר אומר שבאתרים לעורכי הדין התוכן הוא השירות המרכזי שבאמצעותו יש למכור ולהבליט את השירות. קרי, התכנים חייבים להיות מקצועיים ומותאמים לתחומי ההתמחות וסגנון ההתנסחות צריכה לאפיין את המשרד. אתר שלא יציג תוכן מקצועי ברמה גבוהה, יכול להזיק למשרד יותר מאשר להועיל. כמו כן, העיצוב צריך לתמוך באמירה, אג'נדה או חזון של המשרד, למשל, בחירת צבעים בהירים ונקיים המשדרים קידמה או צבעים כהים, כגון שחור, המשדרים קלאסיקה ושנות ותק רבות. בהתאם יש לבחור תמונות, למשל, משרד אחד ייבחר לשים כריש או נמר בכדי להעביר מסר לוחמני והשני ייבחר לשלב תמונות של ספרות מקצועית או אלמנטים מעולם המשפט, כגון משקל מאזניים או פטיש שופטים, על מנת לשדר מקצועיות, רצינות או בקיאות.

אילו תכנים חייבים להיות באתר לעורכי דין?

מקצועיות ואיכות התוכן לא נמדדת רק בניסוחים ומילים אלא בנושאים עצמם. בניית אתרים לעורכי דין, מחייבת ייצוג הולם לכלל ההיבטים הכרוכים בשירותי המשרד, לרבות הצגת תחומי ההתמחות וצירוף תימוכין ודוגמאות ללקוחות או תיקים שטופלו בהצלחה תחת צוות המשרד המתמחה בתחומים אלו. בנוסף, מאחר והידע של עורכי הדין הוא מרכיב מהותי בשירות שלהם, יש להציג אותו באתר. המשמעות היא שבעת בניית אתרים לעורכי דין, יש ליצור רובריקות ודפים המוקדשים לסקירות משפטיות, מאמרים מקצועיים, כתבות אקטואליה בגין סוגיות מתוקשרות, פסקי דין, ספרות מקצועית ומידע משפטי כללי. ככל שהתוכן יהיה איכותי ומעמיק יותר, כך גם המשרד ייתפס במודעות הגולשים כרציני יותר.

מה אסור לעשות בבניית אתרים לעורכי דין?

לחסוך בזמן. אחת הבעיות שעלולות להשפיע לרעה על בניית אתרים לעורכי דין, הוא הנטייה של עורכי הדין להקדיש מעט מידי זמן לתהליכי פרסום, שיווק וקידום אתרים. הנטייה הזו לרוב איננה תוצאה של חוסר מודעות לצורך בתהליכים אלא כורח המציאות של המקצוע. מאחר ועורכי דין עוסקים בסוגיות ברומו של עולם, שיכולות לחרוץ גורלות ובתהליכים המצריכים מהם ריכוז מקסימאלי, למידה, גיבוש אסטרטגיה, תשומת לב לכל פרט, וכדומה, אזי הפרסום בגוגל מקבל חשיבות מישנית בסדרי העדיפויות בעת חלוקת הזמן. הבשורות הטובות הן, שעורכי הדין לא מחויבים לכתוב את כל הדפים בעצמם, הם יכולים להזמין את התוכן מהחברה לבניית אתרים שבחרו או מכותבים מקצועיים בתחום. ככה או ככה, על עורכי הדין לפנות זמן מסוים לבניית האתר, על מנת לקבל את התוצאה הטובה ביותר בייצוג של עצמכם כלפי הציבור והלקוחות.

להבדיל אבל בדומה לעריכת דין, ישנן חברות לבניית אתרים המתמחות בבניית אתרים לעורכי דין ויודעות להתאים את האתר לצרכים ולמגבלות. אם אתם רוצים להתייעץ עם מקצוענים בבניית אתרים לעורכי דין, תוכלו להשאיר פרטים ונחזור אליכם עם מידע נוסף.

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק