יכול להיות ששמעתם את המושג הזה בעבר, ויותר מפעם אחת. כולם מדברים על סטוריטלינג כמעט בכל מקום, כולם מספרים סיפורים בכל פלטפורמה אפשרית, וגם בעולם השיווק יש לקונספט הזה משמעות אדירה. עכשיו הגיע הזמן להבין במה בדיוק מדובר, איך זה קשור אליכם ואיך הסיפור שתספרו ישפיע גם על קידום העסק שלכם.
מי בכלל צריך סטוריטלינג?
המושג סטוריטלינג רלוונטי כמעט לכל מותג, לכל בעל עסק ולכל עצמאי שמספק שירותים מהבית. ניקח לדוגמה את היועצת שמעבירה סדנאות והרצאות לנשים הרות או לאימהות טריות, את היועץ שמעניק שירותי ייעוץ כלכלי לעסקים קטנים וגם את היזמית שהקימה פלטפורמה חדשנית ואישית יותר במטרה לעזור לגברים ולנשים למצוא זוגיות בלי אפליקציות ואתרי היכרויות. הסיפור שלהם, זה שהוביל אותם להחלטה שהגיע הזמן להקים עסק ולהציע שירותים, זה הסיפור שהם רוצים וצריכים לספר ללקוחות שלהם. זה גם הסיפור שינחה אותם בכל הפלטפורמות – באתר האינטרנט, בפייסבוק, ובכל אמצעי שיווק אחר שעומד לרשותם.
מחברים את הלקוחות לרגש
כולנו מכירים את מודעות הפרסום שמופיעות על גבי הפיד שלנו, חלקן לא לגמרי רלוונטיות אלינו, ואחרות פשוט לא מצליחות ללכוד את תשומת הלב. פרסום בפייסבוק הפך בשנים האחרונות למצרך בסיסי עבור עסקים קטנים וגדולים, והם בהחלט משתמשים בפלטפורמה הזו, אבל גם השימוש בה חייב להתבצע בחוכמה – ורצוי שננצל אותה כדי לספר את הסיפור שלנו, ולחבר את הלקוחות למותג, לערכים שלו ולסיבות שבגללן הוא קיים. היועצת שמלווה נשים הרות ואימהות טריות תספר בכל פוסט על חוויה אחרת ועל שיעור שלמדה במהלך ההיריון או לאחר הלידה, למשל. היועץ הכלכלי יספר מדוע עזב תפקיד משמעותי כדי לעזור לעסקים קטנים שמתקשים לשרוד בכוחות עצמם, ואילו היזמית תשתף בחוויותיה מעולם הדייטים, אלה שגרמו לה להבין שהגיע הזמן להכיר בני זוג פוטנציאליים בדרך אחרת (ואולי זה גם עבד לה).
שילוב סטוריטלינג בכל ערוצי השיווק
אחרי שהגדרתם את הסיפור שלכם והחלטתם מה אתם מוכנים לחשוף ולספר גם ללקוחות שלכם, הגיע הזמן להפיץ את הבשורה, ויש לכם שפע של ערוצים זמינים לצורך המשימה הזו:- אתר האינטרנט: ספרו את הסיפור בעמודי השירותים, בדף ה"אודות" וכמובן בבלוג שלכם
- פייסבוק: העלו פוסטים וסרטונים עם אנקדוטות קטנות וחוויות המתקשרות גם לסיפור המותג
- אינסטגרם: תכננו את הפוסטים ואת ה"סטורי" שלכם בהתאם לסיפור שאתם רוצים לספר
- דיוור ישיר: שלבו את הסיפור גם בפרסומים על מבצעים או שירותים חדשים, גם אם באופן מרומז
אלה רק כמה דוגמאות, כמובן, אבל הרעיון כאן בהחלט ברור. הלקוחות מקבלים החלטות מתוך רגש, וכשהם מזדהים עם המותג, עם הסיפור ועם המסר, קל להם יותר לקבל החלטה. במקום להירשם לאפליקציית היכרויות נוספת, הרווקים שמזדהים עם חוויותיה של היזמית הצעירה יעדיפו כנראה לנסות דרך שעבדה עבורה. בעלי ובעלות עסקים קטנים יבחרו את היועץ ששם לו למטרה להעניק ליווי וסיוע לעסקים בתחילת דרכם מאשר חברת ייעוץ גדולה שמדגישה בעיקר את הניסיון הרב שלה.
מרכיב חיוני באסטרטגיית התוכן
מעל לכל, סטוריטלינג הוא מרכיב בלתי נפרד מאסטרטגיית התוכן והשיווק שלכם, וזהו אחד הנושאים המרכזיים בהם חשוב להתמקד לכל אורך הדרך. הוא ישפיע על המיתוג ועל השפה השיווקית שלכם, כשאתם מתכננים בניית אתר אינטרנט חדש הסיפור שלכם חייב להיות חלק מהותי ממנו, והתקשורת שלכם מול הלקוחות בכל הרשתות החברתיות תמיד תיגע בסיפור הזה – גם באם באופן מרומז בלבד. למשל, אם אתם מתכננים להשיק קורס מקוון שילמד בעלי עסקים כלי מקצועי שיכול לעזור להם בעסק, תוכלו לספר להם איך הכלי הזה הקפיץ גם את הפעילות העסקית שלכם ועזר לכם לצמוח. הסיפור ילווה אתכם באתר, ברשתות החברתיות, בכל וובינר שתקיימו לצורך קידום הקורס, בכנסים שתערכו ובכל ערוץ שיווקי שעומד לרשותכם.
הניסיון האישי הוא הכלי השיווקי היעיל מכולם
אז נכון, יש לכם הרבה מה להציע ללקוחות, מתארים מקצועיים וקורסים מתקדמים – ועד עשר שנות ניסיון בחברה גדולה ומוכרת במיוחד. בפועל, החיבור הרגשי והאישי בין הצורך של הלקוחות לבין הסיפור שהביא אתכם עד הלום, זהו החיבור המשמעותי באמת. צוות דרוקסיט יעזור לכם למנף את הסיפור הזה, להציב אותו בקדמת הבמה ולהפיץ את הבשורה לקהל היעד שלכם בצורה הטובה ביותר. עם אתר אינטרנט מדויק וקידום יעיל ונכון בכל ערוצי השיווק הנכונים, זו ההזדמנות שלכם להגיע לקהל היעד ולראות את העסק הולך וגדל.
לבניית הסיפור האישי ואסטרטגיית התוכן שלכם, צרו עמנו קשר כבר עכשיו.