- צוות רוקט: פרסום ביוטיוב – אז והיום – מה נכון עדיין?
- בוקר טוב: איך פרסום ביוטיוב הפך לנחלת השיווק המסורתי?
- אמא, הבטח לנו קמפיין לשבת: איך תשתמשו ביוטיוב לקידום בגוגל וכקידום אורגני – בכלל?
- "בין שאתם גוללים בפייסבוק, משחקים בפיפה או מקשיבים לפודקאסט האהוב עליכם, הקהל של היום מצפה שיהיו לו אופציות"
- יוטיוברוס-רקס: יוטיוב כממצא פרי-היסטורי לקידום אינסטגרם
- דרוקסיט – לא עושים סרטים, עושים היסטוריה
פרסום ביוטיוב. כמה דשנו בעולם השיווק הדיגיטלי בתכנים על ידי וידאו, על החשיבות שלו ועל האופן שבו הוא מייצר דרך-לא-דרך של שיווק על ידי תכנים. כן, כל זה - רק כדי שנתעורר בוקר אחד למציאות שבה הכף תוכרע לטובת אפליקציה סינית לא-בדיוק בוגרת ולא-בדיוק הגיונית, הטיקטוק.
שנויה במחלוקת ככל שתהיה, הצליחה להפוך להיות חביבת הקהל ולהשאיר כל זיכרון של פלטפורמות סרטונים אחרות רחוק מאוד מהלב ולבסוף גם מהעין (2013-2016 Rip vine). סולו-דולו, טיקטוק מתהלכת לה כמו מלכה ממאמר שיווק דיגיטלי אחד למשנהו תוך שהיא מעלה שאלות. כמה זמן עוד תכני הוידיאו יחזיקו מעמד והאם זה הסוף של היוטיוב? המאמר הבא יענה עליהן או לכל היותר, יעשה את ההכי טוב שלו.
צוות רוקט: פרסום ביוטיוב – אז והיום – מה נכון עדיין?
אז למי מכם שלא יודע, לפני כמה שנים לא רבות יוטיוב והפרסומות שלו יצרו את ההד הכי משמעותי שנשמע במסדרונות עולם השיווק בכללותו. עם הזמן, עולה חשש שמשהו ביוטיוב ובפרסומת המעצבנת שאנחנו יכולים לדלג עליה כבר מתוך שינה, כבר לא כל כך מתכתבת עם הנדבכים העתיקים ביותר בדיגיטל וזאת למעשה הגישה שדוגלת שכל אחד יכול לעשות את זה לגמרי בעצמו ולגמרי לבד.
זה לא חדש שהפרסום ביוטיוב ידוע כיסוד ואבן דרך קריטית בעולם השיווק בדיגיטל. כעת כולנו נתקלים רק בפרסומות של מפרסמי ענק שאנחנו שונאים לראות גם בטלוויזיה. הדבר העלה שאלה קריטית שלא נשמעת בגלל הרצון ללכת עם טרנד הטיקטוק, אבל אם אתם לא חדשים פה, אתם יודעים שבתור חברה שהקימה כמה עמודי קידום אינסטגרם ולמדה מסקנות מאין-ספור דפי נחיתה לעסקים, שאנחנו רוצים לעשות את המעבר עבורכם וכחלק מזה – לשאול את השאלות הנכונות.
בוקר טוב: איך פרסום ביוטיוב הפך לנחלת השיווק המסורתי?
עם זאת, כן רצינו לדעת האם יש לעסקים קטנים מה לחפש ביוטיוב ולאילו מהם יש את הסיכוי הכי טוב להצליח דווקא בזירה של יוטיוב. במאמר של entrepreneur העלו כמה סטטיסטיקות מעניינות לגבי החיבור בין יוטיוב לבין אבירת האורגני הותיקה, גוגל. בואו נעבור על חלק מהן:
- יוטיוב מאפשרת לספר סיפור. בזכות 2 ביליון משתמשים אקטיביים בכל יום ליוטיוב יש ערך משמעותי – אנשים אוהבים, עדיין, לצרוך שם סרטונים. הם פשוט ארוכים יותר וכמו כל סרטון קידום אינסטגרם – הפופולריות והוידיאו עושים את שלהם בחשיפה.
- מאפשרת לבסס נוכחות. כ-70 אחוז מהאנשים ביוטיוב טוענים שיוטיוב הופכת אותם להרבה יותר מודעים לחברות אחרות.
- ממקסמת את ה-SEO שלכם. בנוסף לכך, פרסום ביוטיוב שיפרו משמעותית את היכולת לגלות אתכם. בגלל הפיצ'רים שלה, היא מאפשרת יצירת תוכן אינטרקטיבי שיכול להיות משמעותי מאוד למעורבות.
בשורה התחתונה – אפשר להגיד שפרסום ביוטיוב הוא מאמץ מעולה לכל מי שרוצה לעשות שיווק בדיגיטל ויוצר סרטונים גם ככה. אמנם אלה השני סנט שלנו בלבד, אבל בין אם תבחרו ביוטיוב ובין שלא – העובדה שהיא עצמה יצרה את "Shorts" גורם לכולנו להריח את החשש שלה מפני המגמה שעוררה המתחרה הסינית.
אמא, הבטח לנו קמפיין לשבת: איך תשתמשו ביוטיוב לקידום בגוגל וכקידום אורגני – בכלל?
אבל עד אז, האם הסיבה שהזירה של קמפיין פרסום ביוטיוב יכול להיות הסיבה היחידה? לא בדיוק – מוקדם יותר השנה גוגל העלתה כמה שינויים שהיא עצמה זיהתה במרקם של צרכני הסרטונים בכלל ופרסום ביוטיוב בפרט. במיוחד בשבילכם, ריכזנו אותם. במחקרה, ניתחה גוגל 100 טרנדים ב-14 מדינות וגילתה כמה דברים שהולכים לטרוף את הקלפים של הזירה הזאת.
אז בעוד ששניים מהם מדברים בחוסר צניעות על כמה כלי ה-AI החדשים שלה יחוללו מהפכה בקמפיין שלכם, היו שם שתי תופעות מעניינות בהשפעות שלהן על הדיגיטל. אז עם כל הכבוד לכוח של פרסום ביוטיוב, הזירה הדיגיטלית מלאה בדרכים ממש מגניבות לעשות מהפרסום ביוטיוב שלנו יוטיוביאדה חגיגית בכל שאר ערוצי הדיגיטל שלנו.
- טרנד-סרטונים 1 – דור ה-Z מטשטש את הגבול בין יוצר תוכן לקהל.
יוטיוב וקהילת היוטיוברים, הייתה אחראית לארמגדון של עולם הקהילות הדיגיטליות. עם כל הכבוד לפייסבוק והחזון שלה לחבר בין אנשים, יוטיוב חיברה בין אנשים באמצעות יצירה משותפת. אז בזמן שצוקי עמל ימים כלילות כדי להיות אביר הקהילות, הדור שלנו כבר איבד עניין בשרשורי תגובות ארוכים, מה ששם את פייסבוק ואת היכולת שלה "לאגד קהילה" אי שם כסיפור רחוק שרק הולך ומתרחק – בטח כשיש לנו את טיקטוק כחלק מהפריים.
אז איך היא עשתה את זה בראיית העולם של גוגל? בזכות המעורבות שהצופה רוצה להרגיש שיש לו. שוב, חוזר אלמנט ה-עשה זאת בעצמך שאם לא אכפת לגוגל, אנחנו מדברים עליו בכל הזדמנות שיש. אותנטיות, מעורבות אישית ורצון להיות חלק הם התורה נביאים כתובים של הדיגיטל ומה שעצוב בכל הסיפור הזה הוא שמי שהניחה את היסודות הולכת והופכת לנחלת העבר.
כשמדובר ביוטיוב אותו מחקר שלא רק העלה נתון ש-41 אחוז מהאנשים עד גיל 26 רואים בעצמם יוצרי תוכן, הם אף זיהו אותה מדור ה-Z וכל הדרך עד לגיל 44 בציבור האנשים שמזהים עצמם כיוצרי תוכן בוידיאו. ואוו.
- טרנד סרטונים 2 – יותר כלים ויותר פלטפורמות.
"בין שאתם גוללים בפייסבוק, משחקים בפיפה או מקשיבים לפודקאסט האהוב עליכם, הקהל של היום מצפה שיהיו לו אופציות"
לפי גוגל כ-68% מהקהל של היום מצפה שתהיה לו היכולת להתאים את האופן שהוא צורך את התוכן לטעמו האישי ובאותה הפלטפורמה. הם נתנו דוגמה חיה על מה שעשתה יוצרת התוכן, קייסי הו, עם עמוד היוטיוב המצליח שלה. בשעה שהפופולריות של סרטוני יוטיוב יורד, קייסי שכנראה עושה קידום אינסטגרם מהרגע שזה מתאפשר, ראתה לאן הרוח נושבת וחששה לקהילת הפיטנס שלה שמונה מספר בלתי מבוטל של עוקבים (8.6 מיליון במספר).
בשנה שעברה, היא ניצלה את הפלטפורמה של השורטס כדי להכניס נוהל חדש לערוץ היוטיוב שלה והפכה אותו למעין מאחורי הקלעים של החברה שלה. מדובר בצעד אחד בתוך מסלול שהבחורה הזאת צועדת בו מ-2009, אבל למעשה לימים הוא הפך לאחד החכמים שלה. והיא לא לבד שם, המחקר של גוגל העלה שכ-90% מהאנשים נהנים לצפות ביוטיוברים שלהם מאזינים גם לפודקאטסים שלהם או לתוכן בפורמט נוסף אחר שאלה מייצרים.
יוטיוברוס-רקס: יוטיוב כממצא פרי-היסטורי לקידום אינסטגרם
כל אלה, יחד עם התהיות שאיתן פתחנו את המאמר ולצד טענות שהעלנו במאמר הקודם לגבי מי שולט בזירה האורגנית (אמ;לק: אינסטגרם וטיקטוק – ברור), קצת מתחדדות אצלנו הבנות שונות. הדבר היחיד שחדש זה שעכשיו נורא פשוט להגיד מי אבי התנועה האורגנית – שנים לפני שקידום אינסטגרם היה בכלל דבר.
זה נכון שאם אתם רוצים לעשות אורגני אתם תעשו אותו טוב יותר באינסטגרם או בטיקטוק. אנחנו לא חלילה מודים פה בטעות. צוקי לימד אותנו הרבה יותר טוב מזה ולכן - נדייק את עצמנו. קידום אינסטגרם הוא הבית לקידום אורגני נכון להיום.
לא רק שאנשים הפכו את אינסטגרם לגוגל שלהם בחיפוש מסעדות, הם עשו את אותו הדבר בטיקטוק לגבי סרטוני בישול ועובודת כיפיות. מכאן עולה שהסיכויים שפרסום ביוטיוב יחזרו להיות רלוונטיים ב-2024 הם קלושים והכל הודות לפורמט הממשק הקצר. אלה החיים, צעירים הם נחשקים יותר גם למשווקים וגם בכלל. העובדה שגם טיקטוק וגם אינסטגרם, שתיהן רוקדות יפה על הביט של פורמט הסרטון הקצר משאירות את יוטיוב לבד ברחבה, אבל האם זה אומר שהיא לא חלק מהמסיבה הזאת? ממש לא. בואו נסכם כמה דברים >>>
דרוקסיט – לא עושים סרטים, עושים היסטוריה
בכל מובן שאפשר להסתכל עליו (וגוגל איתנו באופוזיציה הזאת), אסור לנטוש את קהל היעד של הפורמט הארוך ביוטיוב. לכל תוכן בממשק קצר יש פוטנציאל לעבוד גם בפורמט ארוך ואם אתם רוצים להיות חלק מהסטטיסטיקה הפסיכית למעלה ולשחק חכם עם המתחרים – תנו לקהל שלכם מה שהוא רוצה. אם לא בשבילו, אז בשביל מי שנתקל בסרטון קידום אינסטגרם שלכם ואולי חפץ במידע מעמיק יותר מצדכם.
מקווים שהמאמר הזה העשיר אתכם או לפחות-לפחות גילה לכם מי האנשים שיכולים להעשיר את הקמפיין שלכם. דרוקסיט משווקת בדיגיטל בעשור האחרון מתוך סקרנות ואהבה אמיתית לטכנולוגיה. התקשרו עוד היום ובואו להיות בצד הנכון של הסטטיסטיקה.