לעיתים מאוד קרובות מגיעים אלינו לקוחות שמבקשים לשפר את ציון האיכות שהאתר שלהם קיבל בכלי של גוגל לניתוח מהירות וחווית משתמש באתרים, אנחנו בדרוקסיט תמיד מעדיפים לבצע את הפעולות בצורה ידנית ולא להתקין כל מיני תוספים שיעשו את העבודה בשבילנו, ויש לכך כל מיני סיבות, החל מיעילות התוספים, אבטחת מידע, עומס על השרתים ועוד... במאמר הזה נסקור חלק מהנקודות על מנת לבצע אופטימיזציית מהירות לאתר שלכם.

הדבר החשוב ביותר – תמונות!

לרוב אנשים לא לוקחים בחשבון את גודל התמונות שהם מעלים לאתרים, פשוט מחוסר ידע איך עובדת ארכיטקטורת WEB, אנסה להסביר בקצרה. כאשר אדם גולש לאתר שלכם מאוחרי הקלעים מתבצעת תקשורת בין 2 מחשבים או יותר (המחשב שלכם והשרת) הם מעבירים בניהם את המידע באמצעות האינטרנט, ככל שיש להם יותר מידע להעביר כך לוקח יותר זמן. תמונה שנראתה לכם מאוד קטנה יכולה להיות שווה מבחינת משקל למיליוני מילים שהייתם כותבים באתר שלכם.
מומלץ כאשר אתם מקבלים את האתר מחברת בניית האתרים לבקש מהם מידות מדויקות עבור התמונות, כך בעצם תוכלו לחסוך בגודל ולשפר את הטעינה, כמו כן ברוב המקרים ניתן להשתמש בכלים ייעודיים שקיימים בתוכנות עריכה (כמו פוטושופ) על מנת לשמור את התמונה בפורמט שמתאים ל WEB ובאיכות קצת יותר נמוכה על מנת לחסוך במשקל.
 

תעודת הצפנת SSL – HTTP2

בטח שמעתם כבר הרבה פעמים על המונח SSL, אסביר בקצרה – SSL זה בעצם פרוטוקול הצפנה, כפי שדיברנו בפסקה הקודמת המידע עובר בין מחשבים, על מנת שהמידע העובר בין המחשבים יהיה מוצפן משתמשים בתעודת הצפנה SSL, התעודה הזאת בעצם הופכת את כל המידע שעובר ברשת (בין המחשב והשרת) לקוד מוצפן כדי שאף אחד לא יוכל להבין אותו ולהשתמש במידע שאתם מעבירים באתר או בחנות הוירטואלית (כגון: כרטיסי אשראי, פרטים אישיים ועוד...), גוגל הדגישו כבר במספר מקומות את הייתרון שהם שמים על אבטחת מידע ומכך גם על תעודת SSL בקידום אורגני בגוגל של אתרכם. כמו כן, במידה והשרת שאתם מאחסנים עליו את האתר יודע לעבוד הפרוטוקול החדשני HTTP2 המידע יעבור בצורה הרבה יותר מהירה בין המחשבים ובכך יחסוך זמן טעינה חשוב, על מנת להשתמש ב HTTP2 חובה שתהיה תעודת SSL תקינה על האתר, מכך הפסקה הבאה שלנו...
 

חשיבות השרת על מהירות טעינת האתר

אז אחרי שהזכרנו את המילה "שרת" מספר פעמים במאמר, אסביר בקצרה מה הוא שרת.
שרת הוא בעצם מחשב מאוד חזק שמעביר את המידע לגולשי האתר, ישנם מספר מאוד גדול של תוכנות שעליהם עובדים שרתים, כיום רוב השרתים שמטפלים באתרים פשוטים הינם שרתים שמופעלים ע"י מערכת ההפעלה Linux.
ישנם מספר מודולים שכדאי להתקין על השרתים על מנת לשמור על אבטחת מידע וכן לשפר את מהירות טעינת האתרים המאוחסנים על השרת.

  1. מערכת Cloudlinux לשמירה על יציבות האתרים והגנה על פרטיות
  2. תוסף Engintron לביצוע Cache (נדבר על Cache בפסקה הבאה)
  3. מערכת Imunify 360 להגנה מפנים וירוסים ופריצות
  4. Mod_lsapi לצורך ביצוע מהיר של פעולות צד שרת

כל חברת משתמשת בתוכנות שונות, אך אלו התוכנות שאנחנו ממליצים עליהם ומשתמשים בהם בכל השרתים שלנו.
 

ביצוע Cache ו"הקטנה" של קבצי קוד

חלק בלתי נפרד ממהירות טעינת אתר האינטרנט שלכם הוא מעבר של קבצי קוד בין המחשב שלכם לבין השרת שמארח את האתר, על מנת להעביר את הקבצים בצורה מהירה יותר ניתן לבצע 2 פעולות.

  • ביצוע Cache
    צריך לקחת בחשבון שרוב הקוד של האתר לא משתנה בתדירות גבוהה, כך שלדוגמא גולש X נכנס לאתר עכשיו וקורא מידע ויוצא, אם הוא ייכנס לאתר עוד 10 דקות שוב כנראה שקבצי הקוד לא ישתנו, אז בעצם האתר לא שולח למחשב שלו את קבצי הקוד שוב, אלא נותן למחשב שלו פקודה שיפתח את קבצי הקוד שהשתמש בהם לפני 10 דקות בכניסה הראשונה, וכך בעצם אנחנו חוסכים בתעבורה שעוברת ברשת וזמן טעינה.
     
  • ביצוע "הקטנה" – minify
    כאשר מתכנת בונה אתר הוא צריך לעשות זאת בצורה מסודרת מבחינה ויזואלית, לעשות רווחים בין שורות קוד, לכתוב כל מיני הערות כדי לזכור מה כל פונקציה עושה ועוד... כאשר השרת והמחשב שלכם קוראים את המידע הם לא צריכים את ההערות האלו והרווחים, הם יודעים לקרוא ולהבין את הקוד גם בלי זה, לשם כך אנחנו מבצעים "הקטנה" בעצם יוצרים קובץ בלי כל ההערות האלו ובלי רווחים על מנת לחסוך במשקל הקבצים וכך לחסוך בזמן טעינה אתר האינטרנט שלכם.
זהו... סיימנו את החלק הראשון של המאמר, מחר יפורסם חלק נוסף.

השאר לנו פרטים ונחזור אליך

כתוב תגובה באמצעות הפייסבוק